Sony'nin belası bitmiyor

Murat Halilbeyoğlu 6.05.2011 - 17:02
Üçüncü saldırı tehdidi mevcut
Son iki haftaya damgasını vuran Sony istemeden de olsa manşetleri süslemeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi haftalardır Anonymous adlı bir hacker grubu tarafından tehdit edilen firma ilk saldırısını da aynı gruptan almış ancak çok fazla zarar görmemişti, lakin ardından gelen iki hafta önceki ikinci saldırı bu süre boyunca Sony'nin en büyük silahı olan PSN'in kapanmasına neden olmuş ve ardından çıkan kredi kartı bilgilerinin çalınması şüphesi ile iş Amerikan Kongresine ve FBI soruşturmasına kadar gitmişti.

Son gelişmelerde Anonymous ikinci saldırıdan dolayı baş şüpheli ilan edilirken örgüt, ikinci saldırının kendileri ile hiçbir alakası olmadığını aksine kendilerinin hiçbir şekilde kullanıcıları zor durumda bırakacak bir eyleme kalkışmayacaklarını ve kendilerinin hırsız olmadığını belirtmişti. Ancak bu açıklama yetkililere fazla inandırıcı gelmemiş olacak ki 3 kişi hacker örgütü ile ilgisi olduğu gerekçesi ile göz altına alınmış ve onların ardından bir başka 4 kişinin de peşine düşülmüştü.

Sony'nin belası bitmiyor
İşte bütün bu olanların ışığında Sony belki biraz rahat nefes alır diye düşünürken, bu pembe dizi daha epey bir sürecek gibi. Farklı bir Hacker grubu Sony'e dalga halinde siber saldırı yapacağını açıkladı. Sebep olarak da son çöküşün kendilerini tatmin etmediğini belirttiler.

Fakat dün itibari ile isimsiz bir kaynaktan alınan haberlerde hacker'ların Sony'nin şu anda açık olan sunucularına sızdığını belirtti. Saldırının esas amacının müşterilerin özel ve gizli bilgilerine erişmek olduğu belirtilirken hackerların bu bilgileri elde ettikten sonra tüm bilgileri halka açıklayacağını da ekledi.

Bu iddia ne kadar doğru henüz kesin bir bilgi yok ancak Sony'nin daha henüz rahatlamayacağı aşikar gibi.
Yorumlar 101
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 00:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony'nin belası bitmiyor
İlginizi Çekebilir