Starfield Hileleri ve Konsol Komutları

Efekan Ünsal 1.09.2023 - 22:58
Starfield hileleri ve konsol komutları ile oyunun en başında uzayın en iyi uzay gemisine bile sahip olabilirsiniz.

Bethesta’nın yeni oyunu çıktığı gibi hilelerine kavuştu. Bu yazımızda Starfield hileleri ve konsol komutları ile bunların kullanımını bulabilirsiniz. Komutlar Skyrim veya Fallout oyunlarındaki komutlar ile çok fazla benzerlik göstermektedir. Starfield da teçhizat, adam kiralamak, yeni gemi almak gibi işler için oyunun başında çok fazla paraya ihtiyacınız olacaktır.

Eğer bu işle uğraşmak istemiyorsanız aşağıda vereceğimiz Startfield para hilesini kullanarak hiç uğraşmadan bunları alabilirsiniz. Oyunun bir çok yerinde kilitli sandık, kapılar vardır. Bu kapılar veya sandıkları açmak için gerekli olan anahtarı komutla alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Starfield Sistem Gereksinimleri

Starfield Hileleri ve Konsol Komutları Nasıl Kullanıılır?

Starfield hileleri ve konsol komutlarını kullanmak oyun zevkinizi kötü etkileyebilir. Bazı gemileri, silahları oyun başında elde etmeniz oyunu kolaylaştırdığı için oyundan kolaylıkla sıkılıyor olabilirsiniz. Komutlar aynı zamanda bir sürü hata ve oyun çökmesine de sebep olabilir. Bu yüzden kullanmadan önce kayıtlarınızı almanızı kesinlikle öneriyoruz. 

Starfield Hileleri ve Konsol Komutları Nasıl Kullanıılır?

Starfield Hileleri ve Konsol Komutları Nasıl Kullanıılır?

Starfield Konsolı Nasıl Açılır?

Konsolu Starfield'da kullanmak için yaklaşık (~) tuşuna basmalısınız. Oyun duraklayacak ve ekranın alt yarısında konsol açılacaktır. Konsol komutlarını kullanmanın başarıları devre dışı bırakacağını belirten bir uyarı alacaksınız ve konsolu kapatmak için tekrar aynı tuşa basmalısınız, ardından uyarıyı kaldırmak için Tamam'a tıklamanız veya E tuşuna basmanız gerekecek. Uyarı yalnızca oynadığınız savede konsolu ilk açtığınızda gerçekleşir ve oyunu yeniden başlatana kadar bu uyarıyı bir daha göremezsiniz.

Konsolu yeniden açmak için (~)  işaretine tekrar dokunduğunuzda aşağıdaki kodları girebileceksiniz. Her kodu yazdıktan sonra enter tuşuna basın ve işiniz bittiğinde konsolu tekrar kapatmak için aynı tuşa basın.

İlginizi Çekebilir: Starfield Çokme Sorunu

En Çok Kullanılan Starfield Komutları

Starfield hilelerini aktifleştirebilmek için "God mode" yazdığınızda aktif olarak ve inaktif olması için tekrar yazmanız gerekmektedir.

  • tgm = God modu açmaktadır. Sizi dokunulmaz yapar, sınırsız stamina ve yük taşıma kapasitesi verir. Bu hileyi kapatıp açabilirsiniz.
  • tcl   = Duvarların içinden geçmek veya havada yürüme yeteneği verir. Bu hileyi kapatıp açabilirsiniz.
  • tai  = NPClerin yapay zekasını açıp kapatmaya yarar. Kullandığınızda NPClerin yapay zekası kapalı olduğu için hiçbir şey yapmadan yerlerinde duracaklardır.
  • player.additem 0000000f [#] = Parantezli yeri silip istediğiniz değeri girdiğinizde girdiğiniz değer kadar altın verecektir.
  • player.additem 0000000a [#] = Parantezli yeri silip istediğiniz değeri girdiğinizde girdiğiniz değer kadar digipick verecektir. 
  • player.setav carryweight [#]  = Parantezli yeri silip istediğiniz değeri girdiğinizde girdiğiniz değer kadar taşıma kapasitesine sahip olursunuz.
  • player.setlevel [#] = Parantezli yeri silip istediğiniz değeri girdiğinizde girdiğiniz değer kadar seviyeye sahip olursunuz.
  • tm = Oyunun arayüzünü gizler. Tekrar yazdığınızda arayüz geri gelecektir. Ekran görüntüsü almak için güzel bir seçenektir.
  • tfc = Serbest kameraya geçer
  • tmm 1 = Gezegenin yüzeyindeki tüm konumları işaretler. Tekrar kaldırılamayan bir komuttur.
  • kill= Konsolu açtıktan sonra öldürmek istediğiniz NPCye tıklayın ve ardından kill yazın. Hikaye için önemli NPCler öldürülememektedir.
  • resurrect = Herhangi bir ölmüş NPC’yi canlandırmaya yaramaktadır.
  • killall= Bulunduğunuz alandaki tüm düşmanları ve NPCleri öldürür. Uzay boşluğunda da  bu komutu kullanabilirsiniz.
  • tcai= NPCler ile savaştığınız sırada NPCleri pasif hale getirir.
  • player.additem [Item ID] [#] = İstediğiniz özel bir itemi envanterinize ekler. İtem id kısmına aşağıda itemlerin idlerinin nasıl alacağınızı anlatacağız.
  • player.setav speedmult [#] = Parantezli yeri silip istediğiniz değeri girdiğinizde girdiğiniz değer kadar yürüme hızınız artar.
  • player.setav health [#] = Parantezli yeri silip istediğiniz değeri girdiğinizde girdiğiniz değer kadar maksimum canınız olur.
  • sexchange = Karakterinizin cinsiyetini değiştirir ve görünümü standart görünüm olur.
  • psb = Tüm Starfield güçlerini karakterinize ekler.

İtem ID Nasıl Alınır?

Startfield hileleri için önce konsolu açmanız gerekmektedir. Konsolu açtıktan sonra id'sini almak istediğiniz eşyanın ismini veya isminin bir kısmını yazmanız gerekmektedir. 43. ultramag cephanesi için "help ultramag" yazarak eşyanın id'sini bulabilirsiniz. 

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 01:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.01.2024 04:24
Ya bu hileleri neden Xbox ta yok?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2023 09:46
bethesda değil mi ya hiç demişmemiş :D player.additem / player.setav / tgm / tcl :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
crashris
crashris 2.09.2023 00:38
vay be kaç yıldır doğal konsol hileli oyun yoktu ::)
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2023 04:10
Bunlar Creation Engine komutları. Bütün oyunlarında var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Starfield Hileleri ve Konsol Komutları
İlginizi Çekebilir