Trion'daki işten çıkarmalar Rift'i vurdu

Berkant Jeff Akarcan 12.12.2012 - 11:11
Trion kemer sıkıyor
Crytek'in yeni oyunu Warface'i de dağıtacak olan Trion Games'te dün toplu bir işten çıkarılma olduğu bildirildi. Gamasutra'nın -ismi açıklanmayan- kaynağının verdiği ilk bilgilere göre sadece Rift ekibinden çıkarılan kişi sayısı yaklaşık olarak 40, bu da ekibin neredeyse üçte birine denk geliyor.

Trion'daki işten çıkarmalar Rift'i vurdu
İşten çıkarılan çalışanlardan birinin anlattığına göre, bir DVO olan Rift üzerine çalışan farklı disiplinlerde bir çok kişiye yol vermiş Trion. Yazılımcılardan tutun, sanatçılar ve tasarımcılara kadar bir çok departmandan geliştiricilerle yollar ayrılmış.

Trion ise bugün yaptığı açıklamayla bu olayı doğruladı ve "pazarın durumu, ürün teslim tarihleri ve şirketin doğal evrimi" sebebiyle bu işten çıkarmaları gerçekleştirdiğini söyledi. Ancak işten çıkarılan kişilerin sayısıyla ilgili ve Rift ekibinden olup olmadığıyla ilgili konulardaki soruları yanıtsız bıraktı.

Geçen ay ilk ek paketi çıkmış olan Rift, 2010 yılının en başarılı DVO'larından biriydi ancak pek fazla oyuncu bulamadı. Açıkçası tüm DVO'ların kanayan yarasını yaşıyor Trion. Bakalım bu işten çıkarmalar oyunun geleceğini nasıl etkileyecek.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.05.2024 13:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
Trion'daki işten çıkarmalar Rift'i vurdu
İlginizi Çekebilir