1/2

Unutulmayan Diyarlar #11

Mert Günhan 16.02.2013 - 03:29
Mage:The Awakening - Exarch ve Oracle savaşı
Unutulmayan Diyarlar’da Mage: The Awakening’in hikayesini anlatmaya devam ediyorum, World of Darkness’ın bu en karmaşık ve kompleks kurulumu masaüstü rol yapma oyunu oynayanların kalbinde özel bir yer işgal ederken ben de sizinle beraber okuyarak bu kurulumu öğreniyorum.

Supernal dünya ve kendi dünyaları arasında ara açıldıkça büyücüler gün geçtikçe güçlerinin azaldığını hissetmeye başladı. Bazen büyü yapmaya çalıştıklarında sonuçları istedikleri gibi olmuyordu. O zamanlar eğer bu durum yıllarca devam ederse günün birinde insanoğlunun tamamının tekrar büyük bir uykuya yatacağının farkında değillerdi.

Fakat günün birinde kuleler belirdi. Alevleri geri kalan uyanmışların ruhlarına bir işaret gönderdi. Efsaneler seçilmiş beş Atlantis kralından bahseder, bu beş kral, büyüyü Supernal dünya üzerinde elinde tutan Exarch’lara karşı savaş açmış, merdivenleri tırmanarak Exarch’lar ile savaşmışlardır. Merdiven yok olduğunda bu krallar Exarch’lar ile Supernal dünya da kalmış ve savaşmaya devam etmiştir. Daha sonra büyücüler onlara “Kahinler” diyecekti.

Unutulmayan Diyarlar #11
Abyss’ın dünya için ne kadar tehlikeli olduğunu farkeden Kahinler Exarch’lar ile savaşmayı bırakıp Supernal dünyaya gittiler. Burada Exarch’ların kontrolünün dışında kendilerine sadık kalan vasilerine elde ettikleri büyüsel bilgiyi bağışladılar. Her biri büyülerini kullanarak birer kule dikti, bu kuleler Atlantis’in sarmalına benzemekteydi.

Beş kralın diktiği beş kulenin her birinde kendi erdemleri, ruhları ve büyüsel bilgileri bulunmaktaydı. Yapıların taşlarına kadar kendilerinden vermişti bu krallar.
Unutulmayan Diyarlar #11
Kuleler Abyss’tan geçerek dünyanın üzerinde kalan büyücülere görüntüler gösterdi, Atlantis’in daha önce atalarına gösterdiği gibi görüntüler. Bu görüntüleri doğru anlayabilenler tekrar kendilerini mağaralara veya kimsesiz kulelere kapattı, karanlıklarda gizlenerek ruhlarını tekrar gezilmemiş astral dünyalara bıraktı.

Astral seyahatlerinin sonunda onları çağıran kuleye varan büyücülerin ruhları taşların üzerine ismini kazıdı ve bedenlerinde uyandı. Artık onlar geride bırakılmış değildiler, ruhları kendilerini bağlamıştı. Kuleler yerlerinde durdukça, onların güçleri de kalacaktı. Bu kuleler Golden Key, Iron Gauntlet, Lead Coin, Lunargent Thorn ve Stone Book idi.