1/2

Unutulmayan Diyarlar #6

Mert Günhan 11.01.2013 - 16:54
Vampire: The Requiem 101
“Terörü bilmiyorsun evlat. Bahsettiğin çoğu şey senin korktuğunun belirtisi. Küçük kasabanda, küçük banliyönde güvenli bir şekilde yetişmişsin, gerçek terörü nereden bilesin ki? Kanın gücü şimdi seni ölümsüz hissettiriyor olabilir, sonuçta artık sen de lanetlilerin arasındasın. Yakında gerçek terör, karanlık ve şeytani dürtüler seni bulacak, bulmaması için dua edeceksin fakat emin ol bulacak. Yaşadığın şehrin içinde bulunduğu dehşet haline oldukça görsel bir şekilde şahit olacaksın. Ben asla bunları bir daha yaşamak istemiyorum, fakat hepsi işin bir parçası, oyunu ben kontrol edemem. Tek umudum ummak ve beklemek.”

Geçtiğimiz hafta Unutulmayan Diyarlar’da Karanlıklar Dünyası yani World of Darkness ve farklı kurulumlarından bahsetmiştik, bu hafta Karanlıklar Dünyası’nın en popüler kurulumu olan Vampire: The Requiem’dan bahsetmeye başlıyorum. Vampire: The Requiem Modern Gotik Hikaye Anlatma oyunu olarak bilinir. Requiem ana kitabını kullanarak genellikle Vampirler ve Vampirlerin kurduğu toplulukları konu alan çeşitli masaüstü rol yapma oyunları oynatabilirsiniz.

Unutulmayan Diyarlar #6
Vampire’da gecenin yaratıklarından birisi olan Vampirler yani “Kindred” konu alınır, “tabiri caizse canavarı oynadığınız bu kurulum oldukça enteresandır. Karanlıklar Dünyası’nda Vampirlerin dünyası bizimkine oldukça benzemektedir. Sokaklar oldukça vahşi, ölümlüler oldukça endişeli, endişeli gözleri takip eden Vampirler ise avlarını bekleyen, ölümsüzlüğün sabrına sahip birer avcıdırlar. Barbarizm ile iç içe giden yozlaşma bütün dünyayı etkisi altına almışken bu dünyada ancak fırsatçı ve fırsatçı olduğu kadar politik olan bireyler hayatta kalabilir.

Vampir ırkı, yani Kindred, bu dünyada oldukça güçlü olmasına rağmen ölümlülerin sayısı yüzünden (her zamanki gibi) kendilerini gizlemek durumundadır, doğal olarak bu gizlenme yüzyıllar geçtikçe çok büyük bir yapılanmaya sebep olmuştur. Bu yapılanmanın temelinde klanlar yatar.
Unutulmayan Diyarlar #6
Kindred genel olarak kendi içinde çeşitli klanlara ayrılmıştır. Her Kindred öyle ya da böyle bir tanesine aittir ve bu klanlar bir yerde onların aileleridir. Çoğu Vampir bu klanların güçlerini taşırken aynı zamanda zayıflıklarına da sahiptir. Nereden geldiği bilinmemekle beraber herhangi bir klana ait olmayan sadece iki adet Vampir tarihe geçmiştir, bunlardan birisi efsanevi Dracula iken diğeri Romalı Longinus’tur. Farklı yapı ve güçlere sahip Kindred klanları Daeva, Gangrel, Nosferatu, Mekhet ve Ventrue’dur.