WhatsApp artık Passkey kullanımına izin verecek

Taylan Bal 16.08.2023 - 11:19
Passkey'ler farklı hizmetlerde daha yaygın hale geliyor gibi görünüyor ve WhatsApp da bu trende katılıyor gibi görünüyor.

Güvenli bir şifre oluşturmak, büyük harfler, rakamlar, özel karakterler kurallarını takip etmek pek kolay değil ve açıkça söylemek gerekirse, eğlenceli de sayılmaz. Eğer siz de aynı şekilde hissediyorsanız, "passkey"ler tam size göre olabilir.

Passkey'ler güvenlik ve kullanıcı dostu özelliğini bir araya getiriyor

WABetaInfo'ya göre, WhatsApp yakın zamanda kullanıcıların hesaplarına giriş yaparken passkey kullanmalarına izin verebilir. Bu passkey'ler Google Parola Yöneticisi'nde saklanacak, en azından Android 2.23.17.5 beta güncellemesine dayanarak böyle görünüyor.

Passkey'leri seçmek, geleneksel şifrelere göre daha yüksek bir güvenlik seviyesi sunuyor. Zira geleneksel şifreler, hacklenmeye açık olabilir ve profiliniz ile verilerinize izinsiz erişim için kullanılabilir. Passkey'ler, benzersiz kodlar, ifadeler veya güvenli sistemleri kilitlemek için kullanılan dijital anahtarlar gibi işlev görür. Örneğin, parmak izinizi veya yüzünüzü kullanabilirsiniz. Bu da kopyalanması zor olan öğelerdir. Bu WhatsApp güncellemesi ile güvenlik ciddi bir artış sağlıyor.

Üstelik, passkey'ler yalnızca daha güvenli değil, aynı zamanda geleneksel şifrelere göre kullanıcı dostu. Bu passkey'ler, Google Parola Yöneticisi'nde güvenli bir şekilde saklanacak. Böylece ezberlemeye gerek kalmayacak. WhatsApp hesabınıza giriş yapmak için bir passkey'e geçiş yapmak, özellikle farklı hesapları yönetirken veya birden fazla cihaz kullanırken olağanüstü bir kolaylık sağlar.

Passkey trendi genişliyor

Passkey'ler 2022'de iOS 16'da tanıtıldı ve kısa bir süre sonra Google da bunları benimsedi. O zamandan beri Best Buy, eBay ve PayPal gibi çeşitli hizmetler, passkey'leri doğrulama yöntemi olarak kullanmaya başladı. Hatta sosyal medya platformları da bu trende katıldı.

WhatsApp'ın resmi passkey desteği için kesin bir lansman tarihi henüz belirsiz. Ancak mevcut beta durumu göz önüne alındığında, dağıtımın yakın bir zamanda gerçekleşmesi muhtemel. Meta çatısı altındaki bu mesajlaşma uygulaması yakın zamanda ekran paylaşımı gibi çeşitli güncellemeleri de tanıtmıştı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 21:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
WhatsApp artık Passkey kullanımına izin verecek
İlginizi Çekebilir