WhatsApp yüksek çözünürlüklü fotoğraf gönderimi

Taylan Bal 20.08.2023 - 06:56
WhatsApp kullanıcıları artık mesajlar aracılığıyla daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar gönderme özelliğini kullanabilirler.

İlk olarak Haziran ayında test aşamasında görülen özellik, sonunda tüm kullanıcıların kullanıma sunuldu. WhatsApp kullanıcıları artık mesajlar aracılığıyla tüm platformlarda daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar gönderme özelliğini kullanabilirler.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg açıklama yaptı

Haber, Meta CEO'su Mark Zuckerberg tarafından duyuruldu ve bugünden itibaren bu özellik sırasıyla iOS, Android ve web sürümlerine eklenmeye başlanacak. The Verge tarafından duyurulan bu haberde, özelliğin bugün kullanıma sunulmaya başlamış olmasına rağmen, tüm kullanıcıların buna erişim sağlamasının birkaç hafta sürebileceği belirtiliyor. 

Bu yeni eklenen özellik, kullanıcıların hem mevcut fotoğrafları hem de uygulama içinde çektikleri resimleri göndermelerine olanak tanıyor. Kullanıcılar, resim menüsüne erişerek bu özelliğe ulaşabilirler. Eğer müsaitse, üst menü bölümünde, kırpma, çıkartma ekleme, metin ekleme ve çizim gibi düzenleme araçlarının yanında yeni bir "HD" simgesi görünecek.

Yeni özellik nasıl kullanılacak?

HD butonuna tıklanıldığında, kullanıcılar iki farklı çözünürlük seçeneği arasından tercih yapabilirler. HD seçeneği 3840 x 2160 çözünürlüğe sahipken, standart seçenek 1600 x 900 çözünürlüğü koruyor. Bu çözünürlük seçeneği iOS'ta test edilmiş olsa da, Android ve web deneyimlerinde çözünürlük farklılık gösterebilir. Yüksek çözünürlüklü resimleri göndermek elbette büyük bir gelişme.

WhatsApp, burada hangi tür işlemlerin yapıldığına dair kesin ayrıntılar sunmamış olsa da, büyük ihtimalle bir sıkıştırma işlemi uygulandığı düşünülüyor. Bununla birlikte, ihtiyaç duyulduğunda daha yüksek çözünürlüklü fotoğrafları paylaşabilme yeteneği büyük bir gelişme oluyor. Dahası, Meta'nın ayrıca HD videoları gönderme yeteneği üzerinde çalıştığını da belirtmesi oldukça ilgi çekici.

Bu yeni özelliği denemek isteyen kullanıcıların, WhatsApp uygulamalarını mutlaka güncellemeleri gerekiyor. Özellik henüz görünmüyorsa, güncellemenin tüm kullanıcılara tam olarak ulaşması birkaç hafta sürebilir. Daha önce WhatsApp kullanmamış olanlar için ise şu anda denemek için harika bir zaman, çünkü platform birçok özellik sunuyor. Bu güncelleme de bir hayli avantajlı olacak.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 13:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.08.2023 07:41
Yüksek çözünürlüklü foto göndermeyi biz çözeli çok oldu. Whatsapp ta fotoları belge olarak seçip gönderirseniz, gönderdiğiniz foto telefon kamerasının orjinal çektiği kalite ile kırpılmadan gönderiliyor. Aynısı videolar içinde geçerli. Gönderirken belge olarak gönderin bu kadar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
WhatsApp yüksek çözünürlüklü fotoğraf gönderimi
İlginizi Çekebilir