Yeni Kotor mu geliyor?

Murat Halilbeyoğlu 8.02.2013 - 16:01
İşte uzun zamandır beklediğimiz haber
Tüm RPG ve Star Wars severler uzunca bir süredir "Yeni bir Kotor gelse de oynasak" şeklinde serzenişte bulunuyordu, işte bu serzenişe bir cevap geldi ancak ilk oyunun yapımcısı olan BioWare'den değil de ikinci Kotor II'yi yapan Obsidian'dan.

Obsidian Entertainment yaptığı bir açıklama ile Star Wars evreninde geçecek olan yeni bir oyun için çalışmalara başladığını belirtti. Firmanın patronu Feargus Urquhart, SW'nin yeni lisans sahibi Disney ile görüşmek için uygun bir zamanı beklediklerini belirtti.

Yeni Kotor mu geliyor?
Yeni oyun hakkında oldukça iddialı konuşan Urquhart, bu oyunun Obisidan'ın ilk 3'üne rahatça girebileceğini de bildirdi. Peki oyun hangi dönemde geçecek?

"Star Wars evreninden filmdekinden hariç pek çok farklı dönem var ve bizler de bunlar üzerine odaklaşıyoruz."

"Alsında daha öncesinde LucasArts'a Episode 3 ve Episode 4 arasında geçen bir oyun planı göndermiştik. Bizce o zaman aralığı inanılmaz ilginçti. Cumhuriyetin çöküşü, Jedi'ların soyunun tükenmesi, Obi-Wan'ın ortadan kaybolması ve Luke'un güvenliği için uğraşması."

"Elinizde hala Sith'ler var ancak aynı zamanda Güç'ü kullananların çok ama çok azı yok olup gitmiş. O yüzden bir oyun kurmak için en uygun dönem bu bizce. üstelik bir de Chris Avellone'un mükemmel bir hikaye ile çıkacağını düşünürseniz."

"Buna tutunmamızın bir diğer yanı da insanların hatırladığı elementlerin bulunması. Bahsettiğim şey hikayeler değil. Bu oyun tamamen filmle alakalı olamaz. Belki ufaktan filmlere referans gönderir ancak daha fazlasını yapmamalı."

Her ne kadar LucasArts oyunu gerçekleşmemiş olsa da Obsidian Disney ile bu hayali gerçek yapmayı planlıyor.

"Henüz Disney ile konuşmadık. Biraz ortalığın durulmasını bekliyoruz. Lakin şu andaki en büyük hedefim oraya gidip bu makinanın tekrardan işlemesini sağlamak."

Evet, yeni KOTOR için ilk haberimizi sizlere sunduk. Bizi oldukça heyecanlandırdı peki ya sizi?
Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 23:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Kotor mu geliyor?
İlginizi Çekebilir