10 yıl sonra bile hala Half-Life 2'nin yanına yaklaşabilen yok!

Emin Çıtak 17.11.2014 - 11:43
Peki, şu lanetli 3'ün kaderi ne olacak?
Half Life 2 çıkalı ve FPS alemini, hatta oyunların külliyatını toptan değiştireli 10 yıl olmuş. 10 yıl önce ağızımız açık bir şekilde gördüğümüz şeyler AAA oyunların kaderini etkilemiş. Ve hala Half Life 2 birçok otoriteye göre gelmiş geçmiş en iyi FPS oyunu olma özelliğini koruyor.

Ya Half Life 3? O nerede? Bu soruyu sormaktan ve cevabını alamamaktan öylesine sıkıldık ki, sadece "Bir gün gelecek." diyerek geçiştiriyoruz.

Kanıt olarak elimizdeki tek şey: Valve'ın Source 2 oyun motorunu geliştiriyor oluşu. Valve'ın yeni oyun motorunu kapsamlı olarak tanıtmak için Half Life 3'ten daha etkili bir yolu olabilir mi?

Hatırlarsak, Half Life 2 ile beraber, bugün PC oyunculuğunun kalbini oluşturan Steam de bizlerle buluşmuştu. Steambox'un çıkışı için Half Life 3'ten daha iyi bir seçim olabilir mi?

İşte bunlar hep varsayım. Varsayımların, dedikoduların içinde boğulmuş durumdayız. İşin kötü yanı günümüzde AAA oyunların daha çıkmadan piyasada büyük bir baskısı oluyor ve çıktıkları anda istemedikleri sonuçlarla karşılaşabiliyorlar.

Gaben'in dudaklarından "Half-Life 3" kelimesi çıktığı anda, daha o anda, tüm zamanların en çok konuşulan oyunu olacak. Öyle ki Call of Duty, Destiny, Far Cry gibi oyunların esamesi okunmayacak.

Böyle bir oyunun beklentileri karşılaması o kadar zor ki...

10 yıl sonra bile hala Half-Life 2'nin yanına yaklaşabilen yok!
Yorumlar 31
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 11:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.07.2015 04:03
Beyler bırakın bu işleri yazmışlar beklentileri karşılaması zor oyun için çalışıyorlar bence çıkınca öyle bir özellik grafik ve benzeri şyler olacakki ağzımızın suyunu akıta akıta oynayacaz. ve gayet iyi bi optimizasyon yapmayada çalışacaklardır
Kalan Karakter: 300 Gönder
10 yıl sonra bile hala Half-Life 2'nin yanına yaklaşabilen yok!
İlginizi Çekebilir