100 Futbol Sahası Büyüklüğünde Pizza Yediler

Merlinin Kazanı 9.07.2013 - 10:07
gnctrkcll'den ilginç rakamlarla Türk gençliği
Teknoloji sitemiz Techno-Labs,  gnçtrkcll’in Bodrum’da gerçekleştirdiği etkinlikte yer aldı. Etkinlikte Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, gnçtrkcll’in bugüne kadar neler başardıklarıyla ve gelecekte neler planladıklarıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Sevilengül konuşmasında ilk olarak gnçtrkcll’in, gençlerle iletişim için kendileri adına önemli bir faaliyet alanı olduğundan ve 8 yıl içerisinde büyük yol kat ettiklerini söyledi. Toplantıda gösterilen rakamlara göre Türkiye’de 26 yaş ve altı 34 milyon genç var ve bu kesimin %86’sı cep telefonu kullanıyor. Bundan 8 yıl önce faaliyete geçen gnçtrkcll’in gençlik kulübüne üye sayısıysa 8 yılda tam 6 milyonu geçti. Türkiye’de mobil cihaz kullanım oranıyla kıyaslandığı zaman, 6 milyon gerçekten müthiş bir rakam. Turkcell, tamamen ücretsiz olarak üye olunabilen bu kulüpten, daha fazla gencin yararlanabilmesini hedefliyor.

100 Futbol Sahası Büyüklüğünde Pizza Yediler
8 Yılda 350 Bin Bedava Kahve İçtiler
Etkinlikte basın mensuplarının en çok ilgisini çeken konulardan biri, gnçtrkcll sayesinde gençlerin bugüne kadar yararlandığı kampanyaların anlatıldığı bölüm oldu. Sevilengül, 8 yıl boyunca markalarla yaptıkları anlaşmalar doğrultusunda gençlerin yararlandığı kampanaları ilginç örneklerle açıkladı.

Örneğin son 2 yıldır Little Caesars’la devam eden bedava pizza kampanyası sayesinde, bugüne kadar yenilen pizza dilim sayısı tam 8 milyonu geçti. Bu da enteresan bir hesapla yaklaşık 100 futbol sahası kaplayacak kadar pizzaya tekabül ediyor. Bugüne kadar kazandırdıkları sinema biletlerinin sayısı 15 milyonu buldu. Yine ilginç bir hesaplamayla bu da bütün Hollanda’yı sinemaya götürmenin mümkün olabildiği anlamına geliyor.

100 Futbol Sahası Büyüklüğünde Pizza Yediler
Bu örneklerin dışında bugüne kadar gnçtrkcll sayesinde 2 milyon paket cinsi yendi, 20 milyondan fazla kutu kola içildi, 350 binden fazla kahve içildi ve 300 binden fazla dondurma yenildi. Gıda dışında tekstil firmalarıyla da önemli kampanyaları oldu. Bugüne kadar indirimle alınan kot sayısı 350 bini geçti.

gnçtrkcll, gençlerin bu kadar çok kampanyadan yararlanabilmesi için bugüne kadar 90’ın üzerinde ulusal büyük marka ve 600’den fazla yerel markayla işbirliği içerisine girdi.

Ayda 646 Milyon Dakika Konuluyorlar
Genç insan konuşur, mesajlaşır, sosyalleşir. gnçtrkcll, genciyse daha da çok sosyalleşir. İstatistiklere göre gnçtrkcll müşterilerinin aylık toplam konuşma süresi 646 milyon. Kişi başı rekorsa ayda 7800 dakika konuşma. Aylık ortalama attıkları SMS sayısı 2,6 milyar. En çok mesaj atan kişiyse aylık 25.000 SMS’le rekoru elinde tutuyor. Mevzu Internet olunca aylık 667GB’lık veri kullanılıyor. En çok Internet kullanansa aylık 13GB harcıyor. En çok konuşulan saatlerce akşam 21:00 -22:00 arasında gerçekleşiyor. Yalnızca bu saat aralığında aylık 76 milyon dakika konuşuluyor.

Yönetim Gençlerde
gnçtrkcll, gerçekten gençleri düşündüğünü, her sene seçilen 5 yönetici gençle ispatlıyor. Her yıl 5 genç, yeni fikirler sunmak ve gençlerin ne istediğini anlatmak için Alışveriş Temsilcisi, Etkinlik Temsilcisi, Tarife Temsilcisi, Kariye Temsilcisi ve Teknoloji Temsilcisi olarak seçiliyor. Bodrum’da gerçekleşen etkinlikte Tarife ve Teknoloji temsilcileri Direnç ve Sibel de vardı.

100 Futbol Sahası Büyüklüğünde Pizza Yediler
Söz alan Tarife Temsilcisi Direnç, gençlerin yaz aylarında daha çok sosyalleşmek istemesinden yola çıkarak hazırladığı tarife paketini anlattı. Hem faturalı hem de faturasız gnçtrkcll’lilerin yararlanabileceği ‘Yaz Paketi’ ile 15 TL karşılığında 3 ay boyunca her yöne 5.000 SMS gönderebiliyor. En önemlisi Facebook ve Twitter tamamen sınırsız kullanılabiliyor.

Teknoloji Temsilcisi Sibel ise Türkiye’de 9 milyon kişinin oynadığı Wolfteam’i, bir gnçtrkcll’li olarak oynamanın avantajlarından bahsetti. gnçtrkcll’liler için oyun içi özel indirimler sunuluyor, özel paketler var ve her ay etkinlik günü düzenleniyor.

100 Futbol Sahası Büyüklüğünde Pizza Yediler


Gençlere Özel Müşteri Hizmeti: Gencaver

Sevilengül, yine toplantı da büyük ilgi gören hizmetlerinde biri olan Gencaver adlı gençlere özel müşteri hizmetinden bahsetti. Gencaver, alışılagelmiş müşteri hizmetlerinden farklı olarak daha çok gençlerin dilinde konuşan ve onlara hizmet verirken sıkıcılıktan uzak duran özel bir müşteri hizmeti ekibi. SMS, web chat, Facebook ve Twitter kanalları aracılığıyla 7/24 hizmet sunuluyor.

100 Futbol Sahası Büyüklüğünde Pizza Yediler
Senin Benim Bizim
gnçtrkcll’in iki yeni reklam filmi ilk defa toplantıda gösterildi. İlki “Senin Benim Bizim” adlı video klipi aşağıdan izleyebilirsiniz.


İkinci videoysa yine aynı şarkıya sahip ancak gnçtrkcll’in son 1 yıl içerisinde gençlere sağladığı eğlenceleri anlatan bir video. Aşağıdan izleyebilirsiniz.


Ödüllü Çalışma
Sevilengül toplantıda son olarak bugüne kadar yaptıkları gnçtrkcll çalışmaları sayesinde global çapta büyük takdir gördüklerini ve Loyalty World Awards’da ‘gnçtrkcll temsilcileri’ programının ‘Sosyal Medyanın En İyi Kullanıldığı Sadakat Programı’; Gencaver’in ise ‘Bir Sadakat Programı İçindeki En İyi Müşteri Hizmeti’ seçildiğini aktardı.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 13:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
100 Futbol Sahası Büyüklüğünde Pizza Yediler
İlginizi Çekebilir