11 yaşındaki GTA hayranı gerçek araç sürerken yakalandı

Ersin Kılıç 4.03.2020 - 11:52
Çocukları tüm gün GTA oynayan bir aile akıl almaz bir karar vermiş ve direksiyon başında 11 yaşındaki oyuncuyu oturtmuş.

Oyun dünyasının en önemli yapımlarından biri olan GTA serisi yine ilginç bir habere daha konu oldu. 11 yaşındaki bir GTA hayranı, oyundan oldukça etkilenmiş olacak ki anne ve babasını ikna etmeyi başarmış ve gerçek bir aracın direksiyon koltuğuna oturmuş.

11 yaşındaki GTA hayranı gerçek araç sürerken yakalandı

İngiltere'nin Blackpool kentinde bulunan otoparkta bir aracı durduran trafik polisleri, direksiyonda 11 yaşında bir çocuğu görünce doğal olarak şaşırmışlar. tabi sonrasında aileye gerekli ceza kesilmiş. Lanchester Polis Merkezi'nin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada da bu duruma dikkat çekilmiş.

Durdurulan aracın bir görüntüsü ile birlikte GTA oyunlarındaki meşhur Busted görselinin paylaşıldığı bu gönderide, şu açıklamalara yer verilmiş; "Bu aracın sürücüsü 11 yaşındaydı... (Evet on bir!) Bir aile, çocuklarının bütün gün Playstation'da Grand Theft Auto oynamasından sıkılmış olacak ki, bu nedenle ona Blackpool'da bir otoparkta araba kullanma pratiği yaptırmak istemişler... Yetişkinlere trafik cezası kesildi" 

11 yaşındaki GTA hayranı gerçek araç sürerken yakalandı

Tabi işin araç kullanma dışında bir de diğer yüzü var. GTA serisi hepimizin yakından bildiği gibi içerisinde bolca şiddet, kanunsuz işler, madde kullanımı ve cinsel sahneler gibi öğeleri barındıran bir oyun. Doğal olarak yetişkin damgası ile satılıyor ve küçük çocukların oynaması için uygun bir oyun değil. Anlaşılan tıpkı ülkemizde olduğu gibi 11 yaşındaki çocuğun ebeveynleri de bu durumu göz ardı etmişler. işte bu gibi durumlar sonrasında da oyun sektörünün suçlanmasına sık sık şahit oluyoruz. Kim bilir, bu haberi bizim televizyon kanallarında görmemiz ve oyunların tekrar suçlanması da yakındır belki..

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 17:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2020 18:38
Zaten +18 bir oyunu 11 yaşındaki çocuğuna oynatırırsan olur bunlar sonra da oyunlar suçlu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2020 17:26
Bu şiddet dolu oyunları içimizdeki kötü duygular, dürtüler, öldürme isteği, kanunun baskıladığı bütün o karanlık tarafımızdan arınma - KATARSİS - duygusu yaratsın diye oynuyoruz. Ateş edip, öldürüp, ölüp gerçek hayatta yapamadığımız her şeyi yapıp rahatlıyoruz. Bence bu oyunlar terapi gibi.
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2020 01:36
Çok doğru
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2020 20:46
Millet kendi çocuğuna söz geçiremiyor sonra oyunlarda suç var siz önce çocuklarınızın yanında içtiğiniz, yediğiniz, izlediğiniz ve konuştuğunuz şeylere dikkat edin çocuğunuz ile ilgilenin sonra bizim oynadığımız oyunlara laf edersiniz
Kalan Karakter: 300 Gönder
11 yaşındaki GTA hayranı gerçek araç sürerken yakalandı
İlginizi Çekebilir