114.000$ Biriktiren Stomping Land sessizliğe gömüldü

Çağlar Avcıl 19.02.2015 - 12:55
Oyunun sanatçısı kendisine ödeme yapılmadığını ileri sürdü
Geçtiğimiz aylarda Steam’de erken erişime sunulan ve hayatta kalma türü oyunlar furyasını takip eden Stomping Land, türe dinozorlar ve ilkel yaşam üzerinden bir bakış açısı sunmuştu. Gelen bir habere göre oyunun sanat ekibinden bir kişi kendisine parasının ödenmediğini ve başka bir projeye geçtiğini belirtti. Ayrıca oyunun yaratıcısının da e-mail’lerine cevap vermemesi şüphe uyandırıcı.

2013 Nisan ayında kickstarter üzerinden hayatına başlayan ve kendini destekleyenlerden sadece 20.000 dolar isteyen oyun 4.400 kişi tarafından 114.000$ para toplamıştı. Daha sonra Steam erken erişime çıkan StompingLand’in yapımcısı AlexFundora, oyunun yayınlandığını ancak yapım çalışmalarının tam gaz devam ettiğini dile getirmişti. Şuanda ise oyunun baş sanatçısı oyunu bırakmış, yapımcısı ise sessizliğe bürünmüş durumda.

Ayrıca oyunun modellerini yapan Vlad Konstantino Fundora’dan en son geri dönüşünü alalı 1 aydan fazla olduğunu forumlarda paylaşmıştı. Oyunun yapımcısının kendisine de para ödemediğini ve yakın zaman içerisinde haber alamazsa kendi çaresine bakacağını vurgulamıştı. Oyuna para yatıran oyunculardan birisi de 90$’lık bir destekleme yaptığını ancak kickstarter sayfasından da geri dönülmediği sadece özür dilendiği belirtildi.

Görünen o ki bazı kickstarter oyunlar verdikleri sözleri tamamlamadan projelerin sonuna gelebiliyor. Tabi bu konuda paranızı neye yatırdığınıza kesin olarak emin olmak lazım. Peki siz konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Hiçbir projeyi desteklediniz mi veya erken erişim oyun satın aldınız mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.
Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 18:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2015 19:02
DayZ'ye laf ediyorsunuz da, arkadaşım Early Access demek, tamamlanmamış yarım oyunu alabilirsiniz demek. Adamlar bir yol haritası sunmuşlar ve o planlara göre ilerliyorlar. Early Access kavramını bir türlü çözemediniz..
Kalan Karakter: 300 Gönder
114.000$ Biriktiren Stomping Land sessizliğe gömüldü
İlginizi Çekebilir