1/2

12 yıllık bekleyiş, gece 12'de bitiyor

Mahmut Saral 28.07.2010 - 11:47
StarCraft II için hazır mısınız?
12 yıllık bekleyiş, bugün ile birlikte sona eriyor. Bir Blizzard efsanesi olan Starcraft, nihayet iki numaralı devam oyununu kullanıcılarla buluşturacak. Dile kolay, 12 yıl boyunca hayatımızda birçok şey değişti. Oyunları baz alırsak, devrim yaratan, hayal kırıklığına sebebiyet veren veya sürprizlerle gülümseyen isimlerle karşılaştık, ama bir Starcraft için tam 12 yıl bekledik (an itibariyle hâlâ daha bekliyoruz).

Saatler sonra ülkemizdeki binlerce oyuncu, özel satış organizasyonları için belirlenen 6 farklı noktada bir araya gelecek. Karşılaşacağımız tabloyu az-çok hayal edebiliyorum, zira o tablodaki figürlerden birileri de Merlin'in Kazanı olarak bizler olacağız. Oyunun kutusunu ilk görünce mi, yoksa oyuna sahip olduğumuz ilk an mı, ya da oyuna ilk adım attığımız an mı bizi daha çok heyecanlandıracak, bilemeyiz, ancak bu geceden itibaren bolca heyecanlanacağımızı tahmin ediyorum.

12 yıllık bekleyiş, gece 12'de bitiyor
Elbetteki yıllardır bekleyen müdavimler dışında, son dönemde tansiyonun yükselmesi sebebiyle etkilenen ve Starcraft çizgisine geçerek, bu güzel oyundan edinmek isteyen oyuncular da oldu-oluyor. İşte oyun oynamanın, oyunculuğun güzelliği de burada. Bizim dünyamız, farklı, eğlenceli ve diğer kullanıcılara kolaylıkla etki edilebilir bir dünya.

Ne yazık ki heyecan unsurunun yanında üzücü bir unsur daha var. O da oyunun fiyatı. Normal versiyon için 140 TL, özel versiyon için de 200 TL fiyat biçilmesi, oyuncuları deyim yerindeyse çileden çıkardı. Zaten orijinal kullanım olarak pek gelişmiş bir ülke değiliz, ancak bu gibi fiyat politikaları, insanlar tarafından "orijinal alınmaya değer, saygı gören" yapımları dahi gözden kolaylıkla çıkarabiliyor. Tabii ki ucuz fiyat arayan arkadaşlarımız başta yurt dışındaki ucuz oyun siteleri olmak üzere, farklı kaynaklara doğru yol alıyor.