15 yaşında öldürülen Kiyan Prince FIFA 21'e eklendi

Alparslan Gürlek 18.05.2021 - 15:03
Queens Park Rangers F.C. genç takımında oynayan ve 15 yaşında bıçakla öldürülen Kiyan Prince FIFA 21'de 30 yaşında yeniden karşımıza çıkıyor.

Queens Park Rangers F.C genç takımında oynayan ve 2006'da okulda yaşanan bir kavgayı ayırmaya çalışırken bıçaklanarak öldürülen Kiyan Prince FIFA 21 kadrosuna ölüm yıl dönümünde eklendi. Ne yazık ki çok genç yaşta vefat eden futbolcunun hatırası, artık FIFA 21'de oyuncular tarafından yaşatılacak. Babası Dr. Mark Prince ise çocukların bıçakla işlenen suçlara eğilimini önlemek için bir vakıf kurdu ve çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Genç futbolcu Kiyan Prince FIFA 21'e eklendi

Kiyan Prince FIFA 21'de 2021-22 sezonunda QPR takım üyesi olarak listelenecek ve kendisi için özel sürüm bir kart da yer alacak. Deep Fake teknolojisi kullanılarak 30 yaşında görüntüsü oluşturulan Kiyan Prince, oyunda bu yaşta yer alacak. Oğlunu 30 yaşında gören babası Dr. Mark Prince, BBC Breakfast'a şunları söyledi: "Çok duygusaldı. Kiyan'ı orada görebiliyordum. Gerçekten gurur duyuyorum."

15 yaşında öldürülen Kiyan Prince FIFA 21'e eklendi

Kiyan Prince, FIFA 21 kadrosunda 30 yaşındaki haliyle QPR takımında boy gösterecek

Özel efekt stüdyosu Framestore, Kiyan'ı sanal olarak yeniden oluşturdu ve genç futbolcunun görüntüleri, bir reklam kampanyası dahilinde reklam panolarında da sergilenecek. Genç takımında oynadığı futbol kulübü QPR (Queens Park Rangers) da Kiyan Prince ile ilgili bir tweet'inde şöyle yazdı:

"Kiyan Prince, olması gereken profesyonel bir futbolcu olarak hayata dönüyor."

Ayrıca Kiyan'ın babası Dr. Prince, gençlerin bıçakla işlenen suçların sonuçları hakkında eğitilmesi için Kiyan Prince Vakfı'nı kurdu. Ardından QPR takımı da stadının ismini değiştirdi. Ayrıca baba, "Oğlumun ölümünün trajedisi için değil, başarılarının zaferi için hatırlanmasını istiyorum" dedi.

Kiyan Prince FIFA 21'e eklendi ve babası bu konuyla ilgili de şunları söyledi:

"Bu kampanya sayesinde, dünyanın sonunda Kiyan'ın inanılmaz potansiyelini yerine getirdiğini görmesini umuyorum. Onun yeteneğini onurlandırıyoruz ve umarım diğer çocuklara da kendi yeteneklerini -yetenekleri ne olursa olsun- onurlandırmaları için ilham verebiliriz."

15 yaşında öldürülen Kiyan Prince FIFA 21'e eklendi

Baba Dr. Mark Prince, Kiyan Prince Foundation ile çocukların suça yönelimini önlemek istiyor

BBC Breakfast'e konuşan QPR'nin futbol direktörü Les Ferninand "Eğer FIFA oynayan bir kişi bunu görüp bıçağını indirirse, o zaman istediğimiz mirası bırakabilmişiz demektir" dedi. Ayrıca Ferdinand, kulübün stadını yeniden adlandırdığında Kiyan'ın babasını, takımın oyuncularıyla konuşmaya davet ettiklerini açıkladı.

"Takım, Mark'ın yürüdüğü yoldan başkalarının da yürümek zorunda kalmasını önlemek için cesaretini ve acısını kullanma kararlılığında gerçekten alçakgönüllüydü. Bir kulüp olarak, Kiyan Prince Vakfı ile yakın bir şekilde çalıştık ve bu süre zarfında Mark'ı kişisel düzeyde tanımak bir onurdu. Yaşadığı şey, her ebeveynin en kötü kabusu ve böyle bir trajediye verdiği tepkidir. Gerçekten ilham verici oldu."

Ayrıca Dr. Mark Prince'ın bıçak bulundurma ve bununla suça meyilli olan insanlar için verdiği şu mesaj çok açık ve netti: "Aileleri, kardeşleri, toplulukları mahvettiğiniz mirasına gerçekten sahip olmak istiyor musunuz?"

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 19:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
15 yaşında öldürülen Kiyan Prince FIFA 21'e eklendi
İlginizi Çekebilir