1939 - 1945: Panzers

Tunç Türel 3.06.2010 - 12:31
Panzer; Almanca Zırh. Savaş boyunca Panzer kelimesi Tank anlamında kullanılmıştır.

Çıkış Tarihi: 2003’ün ikinci yarısı

Panzer; Almanca Zırh. Savaş boyunca Panzer kelimesi Tank anlamında kullanılmıştır. Aynı zamanda PanzerKampfWagen kelimesinin kısaltılmış halidir.

Ünlü Alman firması CDV’den bir İkinci Dünya Savaşı konulu RTS daha. CDV, Panzers’den önce merakla beklenen Blitzkrieg’i satışa sunacak. Panzers, Blitzkrieg’in gölgesinde kalacak diyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Panzers kesinlikle bir kaç gün oynadıktan sonra kenara bırakabileceğiniz bir oyun değil. Sudden Strike serisi ile kendisine duyduğum sempatim, sanırım Panzers ile daha da artacak.

Panzers İkinci Dünya Savaşı sırasında yani 1939 yılıyla 1945 yılı arasını kapsıyor, bu da demek oluyor ki Polonya’nın işgalinden Berlin’in düşüşüne kadar bir çok cephede savaşabileceğiz. Üniteler Sudden Strike serisine oranla çok daha detaylı yapılmış, özellikle deaskerler. Peki Panzers’in özellikleleri bu kadar mı? Kesinlikle hayır. Buyurun:

  • Dramatik Alman, Rus ve Amerikan senaryoları
  • Tamamen üç boyutlu toprak, hava, ünite, ses ve hareket efektleri
  • Her ünitenin kendine özgü bir sesi ve görüntüsü. Savaştıkça ünitelerin rütbelerinin yükselmesi
  • Elli çeşitten fazla panzerler, büyük toplar, jipler, kamyonlar ve motorsikletler
  • Askerler için büyük cephaneler; alev silahları, bazukalar, mayınlar vs.
  • Askerlerin sürünerek ilerlemesi, koşabilmesi veya bir başka askere escortluk etmesi
  • Askerlerin kullanması için sargı bezleri, telsizler, dürbünler ve hatta şişme sandallar
  • Piyadelerin başarıları arttıkça kazanacağınız bonuslar ve bu bonusları kullanarak yeni üniteler satın alabilme, tamir ve upgrade edebilme
  • En ince ayrıntısına kadar dizayn edilmiş yapılar, ekipmanlar ve ateş efektleri
  • Oyuna alışabilmek ve strateji geliştirebilmek için antrenman modu
  • Havadan bombacı, avcı, gözlemci, denizden top ateşi desteği alabilme
  • Üç farklı Multi Player modu; Deathmatch, Kill the Leader, Hold the Line

Oyundaki yenilikler gerçekten çok ilgi çekici. Screenshot’lara ağzımın suyu akarak baktım desem yalan olmaz. Sudden Strike’tan çok daha keyif verici bir oyun geliyor. Ancak Panzers’de Skirmish modu yok. Bu oyunun en büyük eksisi. Gerçi, daha oyunun çıkmasına var ama bu saatten sonrada koyulacağını zannetmiyorum. Ancak bu yenilikler sayesinde o kadar da Skirmish’i arayacağımızı zannetmiyorum.

Oyunun yapımcıları Panzers’i yaparken Kelly's Heroes, Dirty Dozen, The Guns of Navarrone, Das Boot and Stalingrad. Later came The Enemy at the Gates and Saving Private Ryan gibi filmleri dikkate aldıklarını ve bazı senaryonlar içinde İkinci Dünya Savaşı gazileriyle konuştuklarını söylüyorlar. Böylece Panzers’in gerçekten İkinci Dünya Savaşı’nı tamamen yansıtacağını söyleyebiliriz. 

2003’ün yılının ikinici yarısında satışa sunulacağı duyurularn Panzers’i hepimiz heyecanla bekliyoruz. Önce Blitzkrieg çıkana kadar Sudden Strike oynamaya devam edeceğim, sonrada Panzers çıkana kadar Blitzkrieg oynayacağım. Siz de böyle yapın.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 08:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
1939 - 1945: Panzers
İlginizi Çekebilir