1/2

2006 FIFA World Cup - Demo

Aykut Göker 3.06.2010 - 12:31
Dünya Kupası EA stadyumunda!
EA yine bir turnuva oyunuyla karşımızda! 28 Nisan’da tam sürümü Avrupa’ya dağıtılacak olan 2006 FIFA World Cup’ın demo’su, biz futbolsever oyuncuların takdiri için 343 MB’lık bir dosya halinde yayınlandı! 9 Haziran’da başlayıp, 9 Temmuz’da sona erecek olan turnuvaya ilk yolculuğumuzu demo ile yaptık!

2006 FIFA World Cup - Demo
Öncelikle şunu belirtmek gerek. Yapıt, EA tarafından son yıllarda yayınlanan tüm FIFA serilerinin demo’larında olduğu gibi en düşük ayarlarda çalışıyor. Grafiksel olarak hüsran yaşamadan önce bunu belirtmekte fayda var. Maalesef “ayarlar” gibi bir seçeneğimiz yok. Bize verilen tek seçim şansı 4 adet takımdan ve onların formalarından ibaret. Oyunda Almanya, Amerika, İngiltere ve Meksika milli takımlarından dilediğinizi seçip, 45 dakikalık tek devre için (oyunda 3 dakikaya tekabül ediyor) çimlere ayak basıyorsunuz.

Nihayet takımlar soyunma odalarından çıkıyor ve her turnuva oyununda olduğu gibi konfetilerle, bayraklarla, kendi takımının renkleriyle giyinmiş taraftarlarıyla, cıvıl cıvıl bir atmosfer karşılıyor bizi. Ardından EA’nin her daim çok başarılı hazırladığı futbolcu giriş animasyonlarını izliyoruz. Beklenen an geliyor, top santra yuvarlağına konuyor ve hakemin düdüğüyle beraber başlama vuruşu yapılıyor. Eğer FIFA 06’yı oynamadıysanız ya da uzun bir müddet oynamadıysanız, 2006 FIFA World Cup’taki oynanışı biraz yadırgayacaksınız. Zira EA, 2006 yılı futbol oyunlarında büyük ilerleme kaydetti. FIFA serilerinin dibe vurduğu, 2003-2004 yıllarından sonra toparlanma dönemine giren EA, 2006 yılında bu konuda önemli adımlar attı. 2006 FIFA World Cup’ta da tersi birşey göremiyoruz. Aksine önemli gelişmeler mevcut. Bir kere oynanışa eklenen futbolcu animasyonları, yapımı yavaşlatacağına, daha dinamik bir hale getirmiş. Bunu en çok ikili mücadelelerde görüyorsunuz. Ayrıca paslar da, eskisi gibi mıknatıs ile çekiliyormuş hissi vermiyor. Ara paslar gayet başarılı. Tabi orta sahada yapmadığınız takdirde. Zira rakip futbolcular orta alanda kalabalık oldukları için, verdiğiniz kısa bir ara pasın bile rakibinize geçmesi olası. Hemen araya giriveriyorlar. Sonra onlardan top almak da bir hayli uzun sürebiliyor. FIFA 06’daki kadar olmasa da, gereksiz yere çalım atma problemi demo’da gördüğümüz kadarıyla, 2006 FIFA World Cup’ta da devam ediyor. Orta alanda yapılan adam eksiltmelerin kime ne yararı var? Hatta bu adam eksiltmeler neticesinde, topu geriye oynayan oyuncuları görünce, yapay zeka ile aranızda ciddi bir anlayış farkı olduğu gerçeğiyle yüz yüze geliyorsunuz.