1/3

2011'in bomba FPS oyunları

Mahmut Saral 1.03.2011 - 10:58
2011'in bomba FPS oyunları

Yıllarca savaş alanlarında koşturan, yıkım üstüne yıkım gerçekleştiren biz oyuncular, her şeye rağmen doyumsuz şiddet ihtiyacımızın önüne geçemiyor ve her geçen gün yeni savaş alanlarında bulmak istiyoruz kendimizi. 2011 yılı ise, bu ihtiyaçlarımızı karşılayacak gibi görünüyor. İster uzaylı avlayın, ister insan; ister direnişte olun, ister kendi imparatorluğunuzu kurun. İşte bu yılın öne çıkan isimleri…

Crysis 2

Far Cry ile sağladığı başarıyı, Crysis ile katmerleyen Crytek, Warhead’in çıkışıyla da oyuncuları üçüncü kez heyecanlandırmıştı. Tabii ki Warhead’in sonrasındaki durak da çok önemliydi ve göstergeler Crysis 2’yi işaret ediyordu. Görsel anlamda tüm zamanların en iyi oyunlarından bir tanesi olarak gösterilen Crysis 2, aynı zamanda senaryo akışı ve şaşırtıcı detaylarıyla da kullanıcıları koltuklarına çivilemeyi başaracak.

2011'in bomba FPS oyunları
Oyunun PC’nin yanı sıra PS3 ve X360 platformları için de çıkıyor olması, “Crysis” isminin büyük ihtimalle daha fazla oyuncuyla buluşacağı anlamına geliyor. İşin içine Far Cry’dan beri süre gelen tropik ada faktörünü katmayıp, yapımcıların deyimiyle “daha önce görmediğiniz bir New York” şehrini de ekleyince Crysis 2’nin elindeki kozlar gerçekten çok sağlam görünüyor. Nano Suit destekli çoklu oyuncu modlarını da unutmamak gerekiyor.  Gökdelenler üzerinde koşturmayı kim istemez ki?

Bu özelliklere dikkat: Mükemmel grafikler, yıkılıp-dökülen ve size yeni savaş taktikleri oluşturma konusunda imkânlar sunan benzersiz bir New York, tamamen Türkçe.

Rage

Eğer Rage’i farklı bir stüdyo geliştirseydi, eminim şu an olduğu kadar dikkatleri üzerine çekemezdi. Peki neden? Sebebi id Software ve onların Quake’in ardından ilk kez yeni bir oyun geliştirmeye karar vermiş olmaları. Üstelik Rage, Doom, Wolfenstein ve Quake gibi çizgisel, düz bir FPS değil. İçinde RPG ve yarış unsurlarını barındıran, açık dünya tarzda bir kıyamet sonrası FPS’si.

2011'in bomba FPS oyunları
Doom 3’ü hazırladıktan sonra “madem yeni bir oyun yapıyoruz, o zaman bu daha önce denemediğimiz tarzda bir oyun olsun” fikriyle yola çıkan yapımcılar, bir iptal kararının ardından Rage ile gündeme geldi.
Yakın bir gelecekte yaşanması muhtemel büyük bir felaketten haberdar olan insanoğlu, felaketin ardından insan neslinin devam etmesi ve yeni  yaşam alanlarının kurulması için çok önemli bilim insanlarını donduruyor ve  yer altındaki sağlam sığınaklarda ileri bir tarihte uyanmak üzere koruma altına alıyor. Ne var ki planlar beklenildiği gibi gitmiyor ve kendimizi bir anda kaosun ortasında buluyoruz.

Bu özelliğe dikkat: Şu ana kadar hazırlanan en detaylı senaryoya ve en çeşitli oynanış seçeneklerine sahip id Software oyunu.