2012'de siber saldırılara dikkat

Mine Turgay 19.01.2012 - 15:32
Tehlikeler, her yerde!
Basın Bülteni:

Trend Micro’ya göre: Teknoloji güvenliğinde 2011 veri sızıntısı yılı oldu, 2012’de saldırılar mobil cihazlar ve bulut bilişim alanında yoğunlaşacak.

Trend Micro araştırmacıları tarafından hazırlanan bu raporda, geçtiğimiz yılın öngörülerine geri dönülüyor ve tehditlerin içeriği özetlenerek güvenliğin 2011’deki kazanımları ele alınıyor.

- Mobil tehditlerin erişim alanı 2011’de tavan yaptı. Trend Micro tehdit araştırmacılarına göre, mobil zararlı yazılımların izi sürüldüğünde en fazla hedef alınan platformun Android olduğu görülüyor. Android zararlı yazılımlarının en bilinen iki türü RuFraud ve DroidDreamLight, milyonlarca kullanıcının veri ve para kaybetmesine sebep olduğu için çokça öne çıktı.

- 2011’de sosyal medya, gündemi iyi takip ederek sosyal mühendislik ve hack taktikleri kullanarak istenmeyen mesaj atanlar ve dolandırıcılar için oldukça kârlı bir zemin oldu. Dünya çapında
milyonlarca sosyal medya kullanıcısının verileri çalındı. Bu doğrultuda ülkeler de harekete geçerek sosyal medya sitlerinin kural ve sözleşmelerini gözden geçirerek kullanıcı mahremiyetine önem vermesini istendi.

- Açıklanan resmi rakamlara göre, güvenlik açıkları 2010’da 4 bin 651’ken, 2011’de 4 bin 155’e düşmüş olsa da, gerçekleşen saldırılar çok daha karmaşık ve çok yönlü hale geldi. 2011’de gerçekleşen saldırılar çok daha hedefli, kendine özgü ve iyi yönetilmeleriyle dikkat çekti.

- Son olarak siber suçlu alanının genişlemesinin yanında 2011, güvenliğin kazandığı bir yıl oldu. Trend Micro, endüstrideki iş ortakları ve devlet güçleriyle bir arada yürütülen çalışmalar sonucunda stratejik kazançlar elde edilmesinde önemli bir rol oynadı. “Hayalet Tık Operasyonu” (Operation Ghost Click) ile 5 yıl süren takip ve araştırmanın sonucunda FBI ile Trend Micro’nun yakın çalışması sayesinde siber suçlar tarihinin en büyük başarısı elde edildi.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 20:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
2012'de siber saldırılara dikkat
İlginizi Çekebilir