1/2

2013 yılı kime yaradı, kime zarar verdi?

Murat Halilbeyoğlu 25.12.2013 - 15:43
Oyun dünyasından ufak bir rapor
2013'ün sonlarına gelirken artık herkes kendine göre bir almanak belirlyerek bu yıl boyunca nelerin iyi nelerin kötü gittiğini bir bir ortaya döküyor. Aslında, sonundaki 13 rakamından mıdır bilinmez, 2013 dünyadaki çoğu kişiye oldukça zor bir sene yaşattı.

Teknoloji ve oyun dünyası belki bu kadar bariz bir acı çekmedi lakin orada da, her ne kadar bazıları hak etmiş olsa da, derin darbeler alanlar var. MVCUK sitesi bu "uğursuz" yılın kimler için iyi kimler için kötü geçtiğine dair ufak bir haber yayınlamış. Biz de sizlerle bu haberi paylaşmak istedik. İşte 2013'ün başarılıları ve başarısızları.

3DS
Her ne kadar ülkemizde şu sıralar Nintendo firması mevcut olmasa da 3DS'i bizlere tanıtmak son aktiviteleri olmuştu. Belki ülkemizde ve Avrupa'nın genelinde muadillerine göre çok tutulmadı ancak 2013 yılı genel olarak 3DS için gayet güzel geçmiş. Haberin içeriğine göre İngiltere'de 2 milyonluk bir satış rakamı elde ederek 2013 yılında ülkenin 1 numaralı konsolu olmuş.

2013 yılı kime yaradı, kime zarar verdi?
Capcom
Devil May Cry, Resident Evil 6 ve Lost Planet 3 gibi çıkmadan önce büyük heyecan yaratan ancak çıktıktan sonra hayal kırıklığına uğratan oyunlar yüzünden Capcom bu seneyi büyük badirelerle atlattı. Firmanın Avrupa ofisi kötü satışlardan dolayı küçülmeye gitti. Hatta firma çalışanlarının yarısının işten çıkartıldığı dedikoduları bile yapıldı.

2013 yılı kime yaradı, kime zarar verdi?
Deep Silver
THQ'nun iflas edip ürünlerini satmasının ardından belki en karlı çıkan firmalardan bir tanesi Deep Silver oldu. Dead Island, Metro ve Saints Row gibi 3 sağlam projeyi bünyesine alan firma bu yıl 8 haftayı birinci sırada geçirmiş.

2013 yılı kime yaradı, kime zarar verdi?