1/2

2013'te Hakkı Yenen 5 Oyun

Mert Günhan 2.01.2014 - 17:21
Bu oyunları kaçırmayın
2013 Oyunculuk açısından gerçekten pek kıymetli bir yıldı. Çoğumuz çıkan oyunları deliler gibi oynadık, bazıları hayal kırıklığı oldu fakat geneli gerçekten iyiydi. Pek çok değişimi gördük 2013 boyunca, oyun dünyasının nabzı bir aşağı bir yukarı yükseldi ve bu yükselişler sırasında hepimiz nefesimizi tuttuk. Yeni konsollar geldi, yeni bir jenerasyon geldi, dünya değişti, bir yıl daha yaşlandık.

Fakat bütün bunlar olurken, arada hak ettiği değeri görmeyen bazı yapımlar vardı. Bu yapımlardan 5 tanesini sizler için seçtim, oynamadıysanız, kesinlikle bir şekilde oynayın ve kıymetini bilin bence.

DmC: Devil May Cry
Ninja Theory’nin en sevdiğim işlerinden biri olan Devil May Cry, yılın en bomba aksiyon oyunlarındandı. Her ne kadar insanlar eski Devil May Cry ve eski Dante’yi özlese bile, yeni Dante ya da hayranlarının tabiriyle “Donte” eskisi kadar ilgi görmedi gibi. Eğer siz de o önyargılı insanlardan biriyseniz, kesinlikle Donte’ye bir şans tanıyın ve DmC’yi oynayın. Pişman olmayacaksınız.

2013'te Hakkı Yenen 5 Oyun
Puppeteer
Bir oyun daha ne kadar anlamlı olabilirdi? Tamam 2013’te pek çok duygusal ve anlamlı oyun oynadık fakat Puppeteer kendi içinde gerçekten muhteşem bir kompozisyona sahipti. Hikayesi, oynanışı, atmosferi ve geri kalan her şeyiyle, 2013’te Puppeteer’a göz atmadıysanız, 2014’te göz atın derim.

2013'te Hakkı Yenen 5 Oyun
Fire Emblem: Awakening
İnsanların Pokemon için Nintendo 3DS aldığı şu günlerde, 3DS sahipleri 2013’ün en büyük Nintendo hitini unutuyorlar. Japonya’da çıktığı vakit etrafta cayır cayır muhabbeti dönen Fire Emblem: Awakening, Avrupa ve Amerika’da görmesi gereken ilgiyi görmedi. Fire Emblem: Awakening nereden baksanız dünya çapında tam puana yakın notlar alarak, listenin tepelerinde kendisine yer edinmeyi başardı, siz hala oynamadınız mı 3DS sahipleri?

2013'te Hakkı Yenen 5 Oyun
Ni No Kuni: Wrath of The White Witch
2013’ün en önemli oyunlarından birisi Ni No Kuni idi sanırım. İnanılmaz hikayesi, görselleri, atmosferi ve gözlerden yaşların eksik olmadığı sonu ile muhteşem bir yapımdı. İngiltere’de çıktığı hafta FIFA 13 ve Black Ops II’yi geride bırakan satış rakamlarına ulaşsa bile, Ni No Kuni’yi bilen çok insan tanımıyoruz.

2013'te Hakkı Yenen 5 Oyun