1/11

2014’te Beklenebilecek 10 Macera Oyunu

Rafet Kaan Moral 15.12.2013 - 12:47
Bu sene zekayı konuşturma zamanı!
 Macera oyunlarının en popüler oyun kategorisi olmadığı aşikâr. Özellikle ülkemizde, oyun dünyasının ilk temsilcilerinden olmalarına rağmen gördükleri ilgi bir hayli az. Tüm bunlara rağmen macera oyunları başta Kickstarter kampanyaları ile hayatta kalmayı başarıyorlar ve sadık macera oyunu severlere her yıl yeni oyunlarla bir şekilde buluşturuyorlar. Alman yapımcılar Daedalic Entertainment günümüzde macera oyunlarının belki de en iyi temsilcisi çünkü her sene en az üç veya dört (hepsi de birbirinden başarılı) macera yapımı ile macera oyunu tutkunlarını sevindiriyorlar. Yine klasik macera oyunlarından farklı olsa da Telltale Games, yapımları ile gündemi meşgul etmesini başarıyor.

2013 yılı macera oyunları açısından verimli sayılabilecek bir yıl oldu. The Night of the Rabbit, Memoria, Goodbye Deponia gibi yapımlarla Daedalic Entertainment sıkça karşımıza çıktı. Bunların dışında Cognition serisi, Larry Reoladed, The Inner World, The Raven, Beyond Two Souls, Rain gibi yapımlarla da güzel vakitler geçirdik. Elbette Telltale Games’in Wolf Among Us serisini ve efsane serinin son oyunu Broke Sword 5’i de es geçmemek lazım.

Bu yazımda ise önümüzdeki sene, yani 2014 yılında beklemeye değer 10 adet macera yapımını sıralamak istedim. Listeyi 10’a indirgemek zor oldu ama sıraladığım yapımların hepsinin de iddialı yapımlar (en azından macera oyunları kategorisi için) olduğunu düşünüyorum. Fazla da uzatmadan, işte 2014 yılında beklenebilecek, beklenmeye değer 10 macera oyunu: