2018 yılı oyun yazılımı ihracat rakamları açıklandı

Furkan Güler 18.01.2019 - 12:47
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan ilgi çekici açıklama.

Global video oyun pazarına son yıllarda hızlı bir giriş yapan Türkiye, gün geçtikçe video oyun sektöründe daha fazla söz sahibi olmayı başarıyor. Özellikle mobil platform için güzel oyunlar üreten ülkemizde 2018 yılında ortaya konulan ihracat rakamları açıklandı.

2018 yılı oyun yazılımı ihracat rakamları

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın açıkladığı rakamlara göre hali hazırda 138 milyar dolar olan küresel oyun pazarı, 2019 yılında 181 milyar dolara yükselecek. Bu pastadan Türkiye'ye ise 750 milyon dolar düşüyor. Yerli oyun geliştiricilerinin bunda payının büyük olduğunu belirten Pekcan, son iki senede dijital oyun sektöründe ihracatın ikiye katlandığını dile getirdi.

Günümüzde ise bu rakamın 1 milyar 50 milyon dolar olduğunu söyleyen Ruhsar Pekcan, uzun yıllardır başarı ile devam eden Turquality programına oyun geliştiricilerinin de dahil edildiğini açıkladı. Yani bundan böyle yerli oyunları geliştiricilerini bakanlık da destekleyecek.

Mobil oyunların yanında dünyada ses getiren Mount and Blade serisi, bugünlerde milyonlarca takipçiye sahip olmayı başardı. Mount and Blade 2 Bannerlord ile birlikte yeni nesilde bir kez daha karşımıza çıkacak olan seri, merakla bekleniyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 17:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
kahvebitti
kahvebitti 19.01.2019 12:26
küçük deyip geçmeyip teknolojik ürünlerdeki küçük chip düzenekler ve kart lara yatırım yapmamız lazım bu zamandan sonra piyasada isim yapacak firmalara sahip olmamız imkansız gibi ama küçük parçaların temini konusunda dev olabiliriz güney korenin dünyadaki bütün ramlerin alt yapısını sattığı gibi bizde bu konularda dev olabiliriz kolay para hastalığını bırakabilirsek
Kalan Karakter: 300 Gönder
2018 yılı oyun yazılımı ihracat rakamları açıklandı
İlginizi Çekebilir