2023'de en çok beklediğimiz 10 oyun

Murat Oktay 2.01.2023 - 16:29
Bu sene içinde yayınlanacağı açıklanan yapımlardan en beğendiğimiz 10 oyun listesini sizler için hazırladık.

Pandeminin etkisi ile geçtiğimiz yıllarda oyunların yayınlanması biraz azalmıştı. Kimileri ertelendi kimileri ise beklentinin çok altında performans göstererek yayınlandı. Ancak bu yıl daha farklı olacağına inanıyoruz. İşte 2023'de en çok beklediğimiz 10 oyun.

Önemli: Bahsi geçen oyunlar bizim beklediğimiz yapımlar. Bunların dışında Diablo 4, Resident Evil 4 Remake, Dead Island 2 gibi yapımlar da bulunuyor. Yorumlarda listede görmek istediğiniz oyunları paylaşırsanız, bir sonraki içeriğimizde okurlarımızın en çok beklediği oyunlar listesine ekleriz :)

2023'de en çok beklediğimiz 10 oyun hangileri?

Forspoken / 24 Ocak 2023

Forspoken, yılın en çok beklenen yapımlarından biri. Fragmanlarında parkur odaklı bir deneyim gösterdi. Oyun, güzel ve acımasız Athia ülkesine götürülen genç bir New Yorklu olan Frey'in yolculuğunu konu alıyor. Eve dönüş yolunu arayan Frey, canavar yaratıklarla savaşmak için büyülü yeteneklerini kullanacak.

Dead Space Remake / 27 Ocak 2023

Dead Space Remake, hayal kırıklığı yaratan The Callisto Protocol'den kısa bir süre sonra yayınlanıyor. Tüm zamanların en büyük hayatta kalma korku oyunlarından biri olan yapım 2508 yılında geçiyor. Oyunda yönlendireceğimiz Isaac Clarke, bir maden arama gemisi olan USG Ishimura'ya olaylı bir şekilde ulaştığı gibi kendisini büyük bir maceranın içerisinde bulacak. Bilim kurgu korku oyunu 27 Ocak 2023'te PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC için çıkacak.

Hogwarts Legacy / 10 Şubat 2023

Harry Potter hayranları sonunda beklediği oyuna kavuşuyor. Hogwarts'a kayıt olup, sihir yöntemlerini öğreneceğimiz oyun RPG türünün bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Hikayede oyuncular, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nda bir öğrenci olarak hayatı daha önce hiç olmadığı gibi deneyimlieyip, yazılmamış olanı yaşıyor ve büyücülük dünyasının gizli bir gerçeğini ortaya çıkarmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkıyorlar.

Horizon Call of the Mountain / 22 Şubat 2023

PlayStation VR2'nin ilk büyük oyunlarından biri olan Horizon Call of the Mountain'da Ryas, Carja Sundom'u tehdit eden bir düşmanı yenerek kendini kurtarma arayışında olan eski bir Gölge Carja Savaşçısı. Aloy gibi Ryas da vahşi doğaya göğüs germeli ve karşısına çıkan makineleri yenmeli. Bu da silah kullanıp, yüksek dağlara tırmanmak anlamına geliyor.

Star Wars Jedi: Survivor / 17 Mart 2023

Star Wars Jedi: Fallen Order'ın devamı niteliğindeki oyun, halefindeki eksiklikleri gidererek daha iyi bir deneyim sunacak. Bu anlatım odaklı, tek oyunculu yapım, Star Wars Jedi: Fallen Order'daki olaylardan beş yıl sonrasını konu alıyor ve galaksi karanlığa doğru daha da alçalırken Cal'ın giderek artan umutsuz mücadelesini takip ediyor.

The Legend of the Zelda: Tears of the Kingdom / 12 Mayıs 2023

Breath of the Wild'ın devamı olan The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en çok beklediğimiz oyunlar arasında yer alıyor. Nintendo yapım hakkında nerede ise hiçbir bilgi açığa çıkarmadı. Bekleyip göreceğiz.

Final Fantasy XVI / 22 Haziran 2023

Final Fantasy XVI, büyülü Kristallere erişim yoluyla gücü elinde tutan altı ulus ve her ulusun Eikon'una ev sahipliği yapan insanlar olan Dominantlar arasında bölünmüş bir dünya olan Valisthea'da geçiyor. Blight adlı bir hastalık ülkeyi tüketmeye başlayınca uluslar arasındaki gerilim tırmanır. Bilin bakalım, sorunlara çözüm bulmak kimin görevi olacak?

Spider Man 2 / Sonbahar 2023

Marvel's Spider-Man ve Marvel's Spider-Man: Miles Morales'in merakla beklenen devamı hakkında henüz çok bir açıklama yapılmadı. Oyunun duyurusu sırasında gösterilen fragmanda Peter'ın Miles ile birlikte savaştığını ve sonunda gölgelerin arasından çıkan Venom. Henüz bir açıklama olmasa da gragmandaki Venom'un sesi oyunun kötü adamı olduğunu ima ediyor.

Assassin's Creed Mirage / 2023

Assassin's Creed Valhalla'daki olaylardan onlarca yıl önce geçen Mirage, altında gizli kişiliği ile kendisinden daha büyük bir amaç için savaşmayı öğrenecek olan sokak hırsızı Basim Ibn Ishaq'ı konu alıyor. Akıl hocası Roshan'ın vesayeti altında eğitim gören Basim geleceğin suikastçisi olma yolunda ilerleyecek.

Starfield / 2023

Yıllardır bekleyip de (Firma, geliştirilmesinin 25 yıl aldığını söylüyor) bir türlü ulaşamadığımız yapımlarda ilk sırada olan Starfield sonunda bu sene yayınlanıyor. Henüz tam çıkış tarihi belli olmayan oyun savaştan 20 yıl sonra, huzursuz bir barış ortamında geçiyor. Uzay kaşifleri organizasyonu olan Constellation'ın bir üyesi olarak Starfield'da yerimizi alacağız.

Bonus: Alan Wake 2 / 2023

Beklentimizi üst seviyelere çıkartan Alan Wake 2'nin Control evreninin bir parçası olması bize sonsuz bir hikaye olasılığı sunuyor gibi görünüyor. Remedy oyunu "gerçek bir hayatta kalma korku oyunu" açıklıyor. Konusu hakkında henüz bir açıklama yapalmasa da, fragmanın başında görülen bir tabeleda "Sen gittiğinde arkadaşların onunla buluşacak" yazıyor. Bu da Mr. Scratch'in hayatta kalma olasılığını göndeme getiriyor.

Yorumlar 36
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 13:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2023 22:51
Sanki bu senenin en efsane oyunu diablo 4 olacakmış gibi geliyor
MK Okuru
MK Okuru 7.01.2023 11:08
pre-orderladım ama buna rağmen diablo 3 benzeri ya da aynısına yakın bir şey geleceğini düşünüyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2023 17:42
yillardir ayni oyunlar
MK Okuru
MK Okuru 7.01.2023 11:07
Emperyalist ve kapitalist düzende çalışan köleler olduğumuzdan sorun yok bence ben yerim bunları
MK Okuru
MK Okuru 4.01.2023 06:37
Aynen kardeşim.emperyalist ve kapitalist batının oyunları.bu ülke uyandı.artık yemez aynı oyunları.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.01.2023 18:57
alan wake tutmadı remastered içler acısıydı bu da tutmayacak. remedy nin iflasını hızlandıracak başka bir mevzu olmaz alan feyk. tutmayan bir oyuna neden devam oyunu yaparsın ki? kojima bir bunlar 2 baloonnn olmakta.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2023 00:40
Aga bana sadece Rock Star Games Her 6 ayda bir oyun yapsa verse çok şey istemiş olurmuyum he?Ayıp etmiş olurmuyum size?
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2023 20:06
Senin istemenle olacak iş değil ancak elon musk el atarsa 6 ayda bir oyun yaparlar :D Parayı veren düdüğü çalar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2023 18:32
callisto protocol ün incelemesi nerede ben sitede arıyorum bulamıyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
2023'de en çok beklediğimiz 10 oyun
İlginizi Çekebilir