25 kişiye bedava bilişim teknolojileri eğitimi

Merlinin Kazanı 22.06.2016 - 17:33
Bilişim teknolojilerinde eğitim başlıyor!
Türkiye’nin lider Cisco Distribütörü Neteks ve Cisco Eğitim İş Ortağı BT Eğitim, gençlerin bilgi teknolojileri sektöründe işe girmelerini kolaylaştırmak ve daha kolay iş bulmalarını sağlamak amacıyla “Teknoloji Dünyasında Kariyer Programı” başlattı.

BT Eğitim’in İstanbul Mecidiyeköy’deki ofisinde 25-29 Haziran 2016 tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek eğitim programında, başvuracak gençler arasından seçilecek 25 kişiye, 5 gün boyunca temel “BT altyapı eğitimi”, “Cisco teknolojileri ve mimarileri”, “BT sektöründe satış teknikleri” ve “BT altyapısında güvenlik” konularında sektörün deneyimli isimleri tarafından dersler verilecek.

Teknoloji Dünyasında Kariyer Programı’na başvurular 20-23 Haziran 2016 tarihleri arasında kabul edilecek. Bilgi teknolojileri sektöründe kariyer yapmak isteyen, yeni mezun ya da mezun olmak üzere olan herkese açık olan eğitim programına katılmak isteyen adayların, gelecekteki kariyer hedeflerini anlatan kısa bir mektup ile birlikte CV’lerini 23 Haziran 2016 Perşembe günü sonuna kadar talent@neteks.com.tr adresine göndermesi gerekiyor.

“Katılımcıları yeni mezun arayan şirketlere yönlendireceğiz”

Eğitim programı ile ilgili bilgi veren BT Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Kızıları; şirketler için yeni mezunların, deneyimli çalışanlardan daha büyük bir risk oluşturduğunun altını çizerek, “Hâlihazırda eğitim verdiğimiz profesyonellerden oluşan eşsiz bir çalışan ağına sahibiz. Bizden eğitim alan kişiler zaten donanımlı ve belli noktalara gelmiş, belli aşamaları geçmiş profesyoneller. Teknoloji Dünyasında Kariyer Programı ile yeni mezunları iş dünyasına hazırlayacak ve talep gelmesi halinde bu kişileri yeni mezun arayışındaki şirketlere yönlendirebileceğiz. Türkiye’deki kamu kurumlarının yüzde 60’tan fazlasının ve Türkiye’nin ilk 500 şirketinin yüzde 70’e yakınının bilgi teknolojileri altyapı kurulumlarını sağlıyor ve eğitimlerini veriyoruz. Dolayısıyla kurum tarafında da çok sağlam bir ağımız var. İnsanların hayatlarında olumlu bir fark yaratacağına inandığımız bu programı başlatmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

“Bu yılki eğitimler güvenlik odaklı olacak”

Cisco ekosisteminde yer alan iş ortakları arasında böyle bir eğitime uzun bir zamandır ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Neteks Genel Müdürü Emin Kurşun ise, “Cisco’ya göre 2020 yılına dek 50 milyar cihazın birbirine bağlanması bekleniyor. IoT pazarının gittikçe daha önemli hale gelmesi güvenliği de ön plana çıkarıyor. Neteks olarak biz de rotamızı bilgi teknolojilerinde güvenliğe çevirdik. Bu nedenle Teknoloji Dünyasında Kariyer Programı’nı BT Eğitim ile birlikte bu ilk yılında güvenlik odaklı olarak hazırladık. IoT gibi teknolojilerin şimdiden işe alımlarda da beklentileri ve ihtiyaçları değiştirdiğini söyleyebilirim. Programa katılan gençler bu farkındalığa ve bilgiye sahip olarak iş dünyasına adım atacaklar. Onları işe alacak şirketlerin de bu anlamda çok şanslı olduklarını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

25 kişiye bedava bilişim teknolojileri eğitimi
Basın Bülteni
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 17:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
mescut
mescut 23.06.2016 17:26
Gerçekten buna iyi habercilik denir, insanları istihdama yönelten bu haberi yaptığınızdan dolayı tebrik ediyorum...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.06.2016 17:57
arkadaşlar oyun geliştiricileri için 250 bin ödeme yapıyorlar. Ben kasabım ama bilgisayar okudum lisede. Programlama biliyorum. Nereden başvru yapacağız? Yorumlar onaylanmıyor mu?
MK Okuru
MK Okuru 22.06.2016 21:25
Konuyla ilgili 2015 yılında bir şirkete sahip olmanız gerekiyor ve bu şirketin 2015 yılında 100.000TL lik gelir beyan etmiş olması şartı aranıyor. Bunlar tamamsa kosgeb den başvurabilirsiniz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
25 kişiye bedava bilişim teknolojileri eğitimi
İlginizi Çekebilir