Uzun süredir raflarda bulunan Sonic oyunu sonunda satıldı

Mehmet Atilla Turan 2.05.2018 - 21:33
Açılmamış oyun, uzun bir aradan sonra sahibini buldu.

Amerika'nın en büyük oyuncak şirketlerinden biri olan Toys 'R Us, son senelerde yavaş işler ve zarardan dolayı iflasın eşiğine düşmüştü. Şu sıralar sadece Amerika çapında birkaç mağazaya sahip olan şirket, zamanında her çocuğun gitmek istediği en önemli mağazalardan biriydi. Elindeki her şeyi çıkarmaya devam eden Toys 'R Us mağazalarının birinde ise, açılmamış bir Sonic the Hedgehog 2 oyunu, uzun bir aradan sonra, sonunda satıldı.

Tabii ki indirimdeydi.

1992 senesinde çıkan Sonic the Hedgehog 2, Sega'nın el konsolu olan Game Gear'a da uyarlanmıştı. 1992 ve 1993 senelerinde Amerika ve Avrupa'daki oyuncak mağazalarına dağıtılan, aslında kapış kapış satılmıştı. Fakat söylenilen mağaza, tek bir kopyasını onca sene boyunca satmadı ve kutu seneler boyunca rafta kaldı. Toys 'R Us, iflas zamanı da gelince, mağazada bulunan her oyuncak ve oyunu yarı fiyatına veya daha düşük fiyata satmaya başladı.

Oyunculardan birisi ise, 1992 senesinde çıkan Sonic the Hedgehog 2'nin açılmamış ve "mint" durumda olan kopyasını çok ucuz (7 dolar, yani 28TL civarında) bir fiyata buldu. Oyunun neden 26 sene kadar açılmamış ve satılmamış olması ise herkesin kafasında soru işareti yarattı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 19:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
26 senedir rafta duran video oyunu sonunda satın alındı
İlginizi Çekebilir