27 inç üst seviye oyuncu monitörü satın alma rehberi

Furkan Sakoğlu 4.06.2018 - 10:04
Birbirinden farklı markalar, birbirinden iddialı modeller

Sizler için hazırladığımız 27 inç üst seviye oyuncu monitörü satın alma rehberinde altı modele yer verdik. Oyuncu monitörü seçerken neler dikkat etmeniz gerektiğini de yazımızda bulacaksınız. Günümüzde oyunculuk artık sadece eğlence ve zaman geçirme için yapılan bir etkinlikten çıkıp, sosyal ve hatta profesyonel bir meslek halini almış durumda. İnternetin tüm dünyada büyük bir hızla yaygınlaşması, çevirimiçi ve rekabete dayalı oyunların neredeyse tüm pazarı domine etmesi ile birlikte, oyuncular için kullandıkları oyuncu donanımları da büyük bir önem arz etmeye başladı. Oyucunun, başarısına direkt olarak etki eden oyuncu donanımları için ise birçok marka farklı ürünler ile karşımıza çıkıyor. 

27 inç üst seviye oyuncu monitörü satın alma rehberi

Oyuncu donanımları içerisinde genel olarak ilgi çeken ve performansa etki ettiği düşünülen ürünlerin başında klavye ve mouse'lar geliyor. Ancak oyuncular için neredeyse tüm donanımlardan daha önemli olan ancak göz ardı edilen bir donanım türü var, oyunlardaki gözümüz olan oyuncu monitörleri. Belki markaların eksik reklam çalışmaları, belki de klavye ve mouse'lar kadar albenili olmamaları nedeniyle, yeteri kadar önemsenmeyen oyuncu monitörleri, oyunlardaki performansını en çok etkileyen aktörlerin başında geliyor. Düşük tepkime süreleri, yüksek Hz ile akıcılık, boyutları ve çözünürlükleri ile rakipleri seçebilme tarafında performansınıza direkt etkisi olan monitörler için hatrı sayılır bir bütçe ayırmak, klavye ve mouse gibi ürünlere yüzlerce lira ayırmaktan çok daha önemli.

Bizler de oyuncu monitörlerinin öneminin farkında olan kullanıcılarımız için, hayli geniş olan üst seviye oyuncu monitörleri pazarında öne çıkan ürünlerden oluşan bir rehber hazırladık. Monitörleri direkt olarak karşılaştırmaktan daha çok, öne çıkan ve beğendiğimiz özelliklerini sıraladık, listede bulunan tüm monitörlerin incelemesine ayrıca sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Hangi üst seviye oyuncu monitörünü satın almalıyım?

BenQ Zowie XL2740

Teknoloji dünyasının kaliteli ürünleri ile ön plana çıkan markası BenQ, oyunculara yönelik ürünlerini Zowie adı altında pazarlamaya başlamıştı. Özellikle monitörler tarafında oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olan BenQ özellikle ham performans tarafında hayli iddialı bir marka. Kullanma ve test etme şansına eriştiğimiz BenQ Zowie XL2740 ise bizleri fazlasıyla memnun etmeyi başardı. 

27 inç üst seviye oyuncu monitörü satın alma rehberi

27 inç boyutu ile ideal bir alan sunan Zowie XL2740, 240 Hz'lik tazeleme hızı ile adeta tam bir e-spor canavarı olmuş diyebiliriz. Tazeleme hızının yanında monitörümüzün Full HD yani 1920 x 1080 piksel desteklediğini belirtelim. 240 Hz'lik tazeleme hızının tam manası ile verimini alabilmek için 240 FPS almamız gerektiğini hesaba katarsak, Full HD çözünürlüğün 240 FPS'e ulaşmak için ideal bir çözünürlük olduğunu belirtebiliriz. Tepki süresi tarafında da 1 ms'lik (GtG) değere sahip olan Zowie XL2740, beklentileri karşılaamyı başarıyor. Renk ve kontrast tarafında da yeterli performansı sunan monitörümüz, başarılı bir görüntü sunuyor.

BenQ Zowie XL2740 detaylı incelemesi

Samsung C27FG73FQM

Dünyanın en çok bilinen ve tanınan markalarından biri olan Samsung, özellikle cep telefonları ve televizyonları ile öne çıkan bir marka. Ancak 2017 ve 2018 yılında oyunculara yönelik hazırlanan monitörler ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Bu modeller üzerinden en çok beğendiklerimizden biri de Samsung'un henüz ülkemizde satışa sunmadığı C27FG73FQM modeli oldu. 

27 inç üst seviye oyuncu monitörü satın alma rehberi

FullHD çözünürlük ve VA panel ile birlikte gelen C27FG73FQM, QLED aydınlatması sayesinde mükemmel renk ve doygunluk vermeyi başarıyor. 144 Hz'lik tazeleme hızı ve 1 ms'lik tepki süresi ile performans tarafında beklentileri fazlası ile karşılamayı başaran monitör, arka taraftaki joystick benzeri kontrol mekanizması ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ayrıca AMD'nin FreeSync teknolojisi sayesinde, görüntü yırtılmalarının da önüne geçen monitörümüz, tasarımsal şıklığı ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Kavisli tasarım sayesinde oyuncuyu flat panelli monitörlere kıyasla daha fazla içine çeken C27FG73FQM, ülkemizde iyi ayarlanmış bir fiyat politikası ile satışa sunulursa yoğun ilgi çekebilir. 

Samsung C27FG73FQM detaylı incelemesi

ViewSonic XG2730

Sadece görüntüleme çözümleri üreten bir marka olan ViewSonic, oyuncular için de sunduğu çözümler ile dikkatleri üzerine çekiyor. Geçtiğimiz günlerde kullanma şansına eriştiğimiz yeni monitörleri XG2730 ise, oyunculara sade bir tasarım ve yüksek performans vadi ile karşımıza çıkıyor. Benzer özelliklere sahip rakiplerine kıyasla daha uygun bir fiyat aralığına sahip olan monitör, beğenimizi kazanmayı başarıyor.

27 inç üst seviye oyuncu monitörü satın alma rehberi

QHD 2K, yani 2560 X 1440 piksellik çözünürlük sunan monitörümüz, TN Panele sahip. TN panel olması dolayısı ile bakış açısı tarafında benzer rakipleri gibi 170/160 derecelik bakış açısı sunan monitör, farklı açılarda görüntü bozulmalarını beraberinde getirebiliyor. 350 cd/m2 ile parlak bir ekrana sahip olan XG2730, 144 Hz'lik tazeleme hızı ve 1 ms'lik tepki süresi ile beklentilerimizi karşılamayı başarıyor. Genel anlamda renk doygunluğunu da beğendiğimiz XG2730, dolar kurunu hesaba kattığımızda fiyat/performans açısından al benisi olan bir ürün. Eğer bütçeniz kısıtlı ancak kaliteli de bir monitör arıyorsanız, XG2730'u denemenizde fayda var diyoruz.

ViewSonic XG2730 detaylı incelemesi

HP Omen Z4D33AA

Bilgisayarları ile çok ama çok uzun yıllardır teknoloji dünyasında yer bulan HP, tıpkı diğer firmalar gibi Omen adı altında yeni oyunculara yönelik ürünleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle masaüstü ve dizüstü bilgisayarları ile en üst seviye performansı hedefleyen ürün yelpazesi ile profesyonel oyuncuların dikkatini çekmeyi başaran marka, monitörleri ile de başarılı bir performans sergiliyor. HP Omen'in yine profesyonellere yönelik monitörü Z4D33AA ise kısmen beklentilerimizi karşılamayı başardı.

27 inç üst seviye oyuncu monitörü satın alma rehberi

27 inç boyutunda olan HP Omen Z4D33AA, QHD yani 2K (2560 X 1440 piksel) çözünürlük sunuyor. 350 cd/m2'lik parlaklık oranı ile oldukça canlı bir görüntü sergileyen monitör, 1000:1'lik statik, 10M:1'lik ise dinamik kontrast aralığına sahip. 1 ms'lik tepki süresi ile oyuncuya herhangi bir ghosting sorunu yaşatmayan monitör, 165 hz'lik tazeleme hızı ile birlikte oldukça akıcı bir oyun deneyimi yaşamanıza izin veriyor. G-Sync desteği sayesinde, herhangi bir yırtılma problemi yaşamadan keyifle oyun oynayabiliyorsunuz. Monitörün eleştiriye açık kısımları ise fiziksel olarak kendi fiyat aralığındaki rakiplerine kıyasla pivot ayarlarının sadece aşağı yukarı ve eğilme ile sınırlı olması ve de fiyatı. 3.400 TL'lik fiyat aralığında rakip markaların daha iddialı monitörleri bulunuyor. 

HP Omen Z4D33AA detaylı incelemesi

AOC Agon AG271QX

Monitör dünyasının son yıllardaki en iddialı markalarından biri haline gelen AOC, son yıllarda popülarite kazanan oyuncu ekipmanları pazarına da giriş yapmıştı. Oyunculara odaklı monitörleri ile birçok PC oyuncusunun rüyalarını süsleyen ürünler ile karşımıza çıkan AOC, 2018 yılına da QHD çözünürlüklü ve 144 Hz'lik oyuncu monitörü AOC Agon AG271QX ile damga vurmayı başardı. Bugün inceleme masamıza konuk olan monitörün özelliklerini gelin birlikte inceleyelim. 

27 inç üst seviye oyuncu monitörü satın alma rehberi

Tasarım açısında tam olarak modern oyunculara yönelik, oldukça agresif çizgilere sahip olan Agon, tıpkı listedeki diğer rakipleri gibi 27 inç boyutunda. Ancak rakiplerine kıyasla fiziksel anlamda daha iddialı bir görünüm sergileyen AG271QX performans tarafında da aşağıda kalmıyor. 144 Hz tazeleme hızı ve 1 ms'lik tepki süresi ile profesyonel oyuncuların beklentilerini karşılayan AG271QX, yine rakipleri gibi TN panelin dezavantajlarına takılarak renk tarafında açı değişimlerine karşı hassas kalıyor. Ancak fizikselayarlamalar sayesinde bakış açınıza göre rahatlıkla ince ayar çekebildiğiniz AG271QX, kulaklık asma aparatı ve ekstra profil kontrolcüsü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 

AOC Agon AG271QX detaylı incelemesi

Samsung CHG70

Listemizin en son üyesi olan ancak performans tarafında en başarılısı olarak kabul ettiğimiz Samsung CHG70 gerçek anlamda paranın satın alabileceği en güzel şeylerden biri diyebiliriz. Tamamen Curved bir ekranda, 2K WQHD çözünürlük sunan monitör, tasarımı ile ilk bakışta kendisine aşık etme potansiyeline sahip. Muhteşem ayak tasarımı sadece görüntüde değil, monitörün açı ayarını yaparken de rahat bir deneyim sunuyor. Karşıdan bakıldığında sanki bir ayakta değil de, havada asılı kalıyormuş hissiyatı veren Samsung'un son teknolojiler ile donattığı monitörü CHG70 performans tarafında da çok ama çok iddialı.

27 inç üst seviye oyuncu monitörü satın alma rehberi

Öncelikle monitörümüzün HDR destekli olduğunu belirtelim. Günümüzde yavaş yavaş standart hale gelen HDR desteği, oyunlardaki farklı sahnelerdeki parlaklık değerlerini kendi içerisinde ayarlayarak ekranın her bir köşesini farklı şekilde aydınlatmanıza izin veriyor. Bu sayede örnek vermek gerekirse bir gün doğumu sahnesinde güneşi gördüğünüz alan capcanlı ve parlak olurken, karanlık kısımlar kontrasttan ödün vermeden karşınızda dikiliyor. QLED VA panel sayesinde, renk tarafında da Samsung markasından alışık olduğumuz parlak ve canlı renkler ile gözlerinize ziyafet çektiren monitör. 144 Hz ve 1 ms'lik tepki süresi ile de rakiplerini her konuda zorluyor. 4.000 TL civarındaki fiyatı ile her ne kadar cebinizi ciddi derecede yakma potansiyeline sahip olsa da, eğer gerekli bütçeye sahipseniz, Samsung CHG70 satın alabileceğiniz en başarılı monitörlerden biri demek yanlış olmaz.

Samsung CHG70 detaylı incelemesi

  • 27'' Oyuncu Monitörleri
  • 27'' Oyuncu Monitörleri
  • 27'' Oyuncu Monitörleri
  • 27'' Oyuncu Monitörleri
  • 27'' Oyuncu Monitörleri
  • 27'' Oyuncu Monitörleri
  • Marka
  • Samsung
  • AOC
  • HP
  • BenQ
  • Samsung
  • Viewsonic
  • Ürün Adı
  • LED Curved VA C27FG73FQM
  • Agon AG271QX
  • Omen 27
  • Zowie XL2740
  • LC27HG70QQMXUF Gaming Monitör
  • XG2730
  • Ürün Kodu
  • LC27FG73FQUXEN
  • AG271QX
  • Z4D33AA
  • 9H.LGMLB.QBE
  • LC27HG70QQUXEN
  • XG2730
  • Çıkış Tarihi
  • 19/05/17
  • 20/07/16
  • 18/08/17
  • 18/10/17
  • 12/07/17
  • 16/10/17
  • Fiyat
  • £355.25
  • £446.92
  • £749.99
  • £582.32
  • £543.55
  • 519 USD+KDV
  • Ekran Formatı
  • 27 inch
  • 27 inch
  • 27 inch
  • 27 inch
  • 27 inch
  • 27 inch
  • Çözünürlük
  • 1920x1080
  • 2560x1440
  • 2560x1440
  • 1920x1080
  • 2560x1440
  • 2560x1440
  • Piksel Yoğunluğu
  • 82 ppi
  • 109 ppi
  • 109 ppi
  • 82 ppi
  • 109 ppi
  • 109 ppi
  • TFT Panel Tipi
  • VA
  • TN
  • TN
  • TN
  • VA
  • TN
  • Kavisli Ekran
  • Arka Işık
  • LED
  • LED
  • LED
  • LED
  • QLED
  • LED
  • En/Boy Oranı
  • 16:9
  • 16:9
  • 16:9
  • 16:9
  • 16:9
  • 16:9
  • Piksel Boyutu
  • 0.311 mm
  • 0.234 mm
  • 0.233 mm
  • 0.311 mm
  • 0.233 mm
  • 0.233 mm
  • 3D Desteği
  • Dokunmatik Ekran
  • Overdrive Fonksiyoru
  • 120 Hz
  • 144 Hz
  • AMD FreeSync
  • AMD FreeSync Min. Frekans
  • 70 Hz
  • 30 Hz
  • -
  • -
  • 80 Hz
  • 24 Hz
  • AMD FreeSync Maks. Frekans
  • 144 Hz
  • 144 Hz
  • -
  • -
  • 144 Hz
  • 144 Hz
  • Nvidia G-Sync
  • Nvidia G-Sync Min. Frekans
  • -
  • -
  • 30 Hz
  • -
  • -
  • -
  • Nvidia G-Sync Maks. Frekans
  • -
  • -
  • 165 Hz
  • -
  • -
  • -
  • Maksimum Yenileme Hızı
  • 144 Hz
  • 144 Hz
  • 165 Hz
  • -
  • 144 Hz
  • 144 Hz
  • HDR
  • HDR10
  • HDR10+
  • Dolby Vision
  • HLG
  • D-Sub Girişi
  • HDCP Uyumluluğu
  • DVI Girişi
  • HDMI Girişi
  • HDMI Giriş Sayısı
  • 2
  • 2
  • 1
  • 2
  • 2
  • 2
  • HDMI Versiyonu
  • 1.4
  • 1.4
  • 1.4
  • 1.4
  • 1.4
  • 1.4
  • MHL
  • DisplayPort Girişi
  • Mini-DisplayPort Girişi
  • DisplayPort Giriş Sayısı
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • DisplayPort Çıkışı
  • DisplayPort Versiyonu
  • -
  • 1.2
  • 1.2
  • 1.2
  • -
  • 1.2
  • Thunderbolt Girişi
  • USB Type-C Girişi
  • PIP Modu
  • HDMI Ses Çıkışı
  • 3,5mm Jack Ses Girişi
  • Dahili USB Girişi
  • USB Sürümü
  • 3.0
  • 3.0
  • 3.0
  • 3.0
  • 3.0
  • 3.0
  • Dahili Hoparlör
  • Genişlik
  • 62.2 cm
  • 62.2 cm
  • 61.3 cm
  • 63.25 cm
  • 62.3 cm
  • 62.44 cm
  • Yükseklik
  • 41 cm
  • 43 cm
  • 40.4 cm
  • 37.38 cm
  • 40.7 cm
  • 38.36 cm
  • Derinlik
  • 27 cm
  • 28 cm
  • 26.9 cm
  • 6.35 cm
  • 39 cm
  • 7.36 cm
  • Ayarlanabilir Yükseklik
  • Minimum Üst Çerçeve Yüksekliği
  • 41 cm
  • 43 cm
  • 40.4 cm
  • -
  • 40.7 cm
  • -
  • Maksimum Üst Çerçeve Yüksekliği
  • 54.2 cm
  • 56.1 cm
  • 53.6 cm
  • -
  • 55 cm
  • -
  • Maksimum Yükseklik Ayarı
  • 13.2 cm
  • 13.1 cm
  • 13.2 cm
  • 14.0 cm
  • 14.3 cm
  • -
  • Portre Modu
  • Montaj Boyutu
  • Vesa 75mm
  • Vesa 100x100mm
  • Vesa 100x100mm
  • Vesa 100x100mm
  • Vesa 100x100mm
  • Vesa 100x100mm
  • Ağırlık
  • 5.28 kg
  • 6.64 kg
  • 6.5 kg
  • 8.5 kg
  • 6.24 kg
  • 3 kg
  • Renk
  • Black
  • Black/Silver
  • Black
  • Black
  • Black
  • Black/Red
  • Renkler
  • 16.7 mln
  • 16.7 mln
  • 16.7 mln
  • -
  • 1,070 mln
  • 16.7 mln
  • AdobeRGB
  • Toplam Tepki Süresi
  • 1 ms
  • 1 ms
  • 1 ms
  • 1 ms
  • 1 ms
  • 1 ms
  • Parlaklık
  • 350 cd/m²
  • 350 cd/m²
  • 350 cd/m²
  • 320 cd/m²
  • 350 cd/m²
  • 350 cd/m²
  • Kontrast Oranı
  • 3,000 : 1
  • 1,000 : 1
  • 1,000 : 1
  • 1,000 : 1
  • 3,000 : 1
  • 1,000 : 1
  • Maksimum Yatay Görüş Açısı
  • 178 °
  • 170 °
  • 170 °
  • -
  • 178 °
  • 170 °
  • Maksimum Dikey Görüş Açısı
  • 178 °
  • 160 °
  • 160 °
  • -
  • 178 °
  • -
  • Güç Tüketimi (aktif)
  • 38 W
  • 47 W
  • 75 W
  • 65 W
  • 62 W
  • 53 W
  • Güç Tüketimi (bekleme modu)
  • 0.5 W
  • 0.5 W
  • 0.5 W
  • -
  • 0.5 W
  • -

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 14:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2019 10:47
kaç watt powersuply ile randımanlı çalışır bilgisi yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.06.2018 15:44
Ben konsolo geçiyorum 2020'de ps5 çıkınca. Bu fiyatlarda monitör dahil 2k çözünürlüklü ultra ayarı destekleyecek bir sistem 10.000tl 'yi buluyor. Hatta her geçen gün geçiyor üstüne çıkıyor. Baş edilemez bu fiyat artışlarıyla. Kaliteli bir şekilde yüksek fps ile oyun oynamak bile lüks olmuş.
MK Okuru
MK Okuru 5.06.2018 20:32
E konsolda da 2020 de bir oyun 550-600TL olur.. Her türlü oyun oynamak zor ki bu ülkede. Anaca danaya girer gibi 7 kişi oyuna girersen kardeşlikle belki ucuza gelir o vakit..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.06.2018 23:36
Hayaller 144+hz 2k 27 inç.. Ülke ve ekonomi gerçekleri dandik 22 inç 1080p 60hz'den ıcık hallice :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
durates
durates 4.06.2018 12:10
nvdiai amd freesync destekliyor mu :P
MK Okuru
MK Okuru 4.06.2018 22:31
Hayır
Kalan Karakter: 300 Gönder
27 inç üst seviye oyuncu monitörü satın alma rehberi
İlginizi Çekebilir