270 TL'lik özel koleksiyon sürümünde oyunun kendisi yok!

Ersin Kılıç 14.03.2018 - 10:56
Her şey var ama oyunu koymayı unutmuşlar

Artık oyun çıkışlarında farklı sürümlerin çıkmasına alıştık diyebiliriz. Standart oyun dışında Legendary Edition, Day One Edition, Collector's Edition gibi oldukça farklı içeriklere sahip paketler çıkabiliyor. Sadece büyük figür satışı ya da özel bir paket olmadığı sürece genelde standart olarak çıkan tüm bu sürümler içerisinde tabi ki oyunun kendisine de yer veriliyor. State of Decay 2 ekibi ise bu konuda oyunculara bir sürpriz yapmak istemiş.

Kolleksiyon sürümünde oyunun kendisi yok!

PC ve Xbox One için özel olarak geliştirilen State of Decay 2'nin kolleksiyon sürümü dün yapılan açıklama ile duyurulmuştu. Normal sürümü 29.99$ olan oyunun bu kolleksiyoncu sürümünün 69.99$'dan satılacağı da açıklandı. Bu özel sürümün içerisine baktığımızda ise zombi maskesi, insan beyni şeklinde tasarlanan bir oyun / kitap tutacağı, baş parmak şeklinde flash bellek ve oyunun metal kutusu bulunuyor. Tabi görsellerde ve açıklamalarda metal kutu gözükünce aradaki karmaşanın da farkına kimse varmamış.

Bu kolleksiyoncu sürümünün duyurulmasından sonra ise yeni bir açıklama daha geldi ve oyunun kendisinin bu sürüm içerisinde yer almadığı belirtildi. Evet, kolleksiyon sürümü içerisinde malesef oyunun kendisine yer verilmemiş. Sürümün tabi ki diğer kolleksiyon sürümlerine göre ucuz olmasının nedeni oyunun da ucuz olmasından kaynaklandığının zannedilmesiydi. Ama oyunu da içerisine kattığımızda ortaya 100$ değerinde bir fiyat çıkıyor. Keşke bu tarz bir töntem yerine direk kolleksiyon sürümünün fiyatı bu seviyeler ile açıklansaydı ya da 80, 90$'lık bir fiyat belirlenseydi sanırım daha iyi olurdu. Siz ne düşünüyorsunuz?

270 TL'lik özel koleksiyon sürümünde oyunun kendisi yok!

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 10:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
makaleLe
makaleLe 14.03.2018 12:33
Araştırmaya göre oyun satışlarına en çok zarar veren şey korsan oyun değil, En çok zarar veren ; Oyuncuların kendi aralarında yaptığı takas ve Nerden geldiği belirsiz Dijital kod satan çeşitli sitelermiş.
Zaten günümüzde oyun satışının tek bir önemi var, oyun kendi başına bir platform oldu. 5 milyon tane satan oyun, 5 milyonluk bir kitle. Standart edition dükkana giriş demek. Elinizde bir senesini doldurmuş bir oyun varsa bir güncellenmemiş haline sonra ise güncellenmiş haline bakın. Aradaki uçurumu görünce şaşırmamak elde değil. Mobil oyunlardan beter bir sistem var aslında.
Çeşitli editionlar çıkıtor sebebi, aynı oyunu paketlere ayırıp, bir kısmından daha çok para verdirmelerini sağlamak. Bu bilindik bir şey ama diğer sebebi ise, hep kopya koruma diye adlandırılıp aslında, takasa yönelecekleri cezbetme politikasıda biyerde.
Elleri fazlasıyla cüzdanlarda. DLC lerden bıkmışken üstüne birde kutu sandık açma zımbırtıları eklendi.
Gelecekte parakendecilik yok bu görünüyor. Dijital herşey olmaya çok yakın.
Ama hala Fiziksel oyuna göz ardı edilmeyecek bir satış varsa ki varki satılıyor. İnsanları böylesine mağdur ederek, istedikleri dijital çağ daha mı erken gelecek. Dijitalin ele geçireceği belli, ama sen fiziksel alan adamı böylesine mağdur neden bırakıyorsun ?
Tamam ihya etme, fiziksel sattığın oyunlar sade bir kutu parçası olsun önemli değil ama satın aldığı şeyi neden dijitale zorunlu hale getiriyorsun. Adam internetinden zamanından olmak zorunda mı ? O diski takıp çalıştırma hakkımızı dahi elimizden alıyorlar ama kimse buna ses çıkarmıyor. Oyun kutusu içinde dijital kod çıkıyor. Kocaman sandıklar kutular, heykeller, maketler maskeler, yüzlerce dolara satılıyor, metal bir kutu bile veriyorlar içinden kıytırık bir standart edition diski, içinden bir season pass kodu. Oyunun kendisi diski takınca açılıyor mu o bile belli değil. Şimdi konuyla alasıda şu ki, adamlar fiziksel olarak oyun satmıyorlar. Dertleri rafların alıcısı olduğu sürece bu talebi öylesine doldurmak
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2018 13:56
Harbi lan sınırı geçmiş sadsa
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2018 14:31
Adamın ismi MakaleLe sanırım bu sayede yazıyor.
MK Okuru
MK Okuru 24.07.2018 20:10
Sen bu yorumu nasıl yazdın ya. 300 karakter sınırı var bizde.
Kalan Karakter: 300 Gönder
kahvebitti
kahvebitti 19.03.2018 11:16
Tüketici grubu bu ve bunun gibi bir sürü şeyi hak ediyor.. buglu sorunlu para tuzaklı mikro ödemeli p2wli oyunlara para verip yatırmaya devam ediyor. Tüketici grubu bir protesto başlatıp yeni çıkan oyunları almasa bak bakalım firmalar ne duruma geliyor twitch de trend olan oyunu alan bir kitleden ne bekliyorsun :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2018 12:12
Call Of Duty WW2 oyunu 10 gb güncelleme aldıktan sonra açılıyordu. Geliştirici resmen 1 kere internet görsün oyun diye kopya koruma amaçlı bir açıklama yaptı. Oyuna para verip alanlar korsan korumasının maduru oldu.Böyle bir saçmalığın nasıl kabul görebildiğini bilmiyorum ama incelemelerde göremedim
Sandora
Sandora 18.03.2018 16:41
Haklısın şirketler şunu anlamıyorlar kopya koruma hangisi olursa olsun oyunu orjinal alanlara zarar verir.Korsan kullanacak adam zaten para verip satın almayacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2018 18:19
adamlara kızmanın alemi yok,eğer sığı oğlu sığırlar böyle sağılmayı seviyorlarsa adamların suçu ne,adamlar şerefsiz,bunları alanlar dahada şerefsiz oğlu şerefsiz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2018 15:43
Buna düpedüz sahtekarlık denir.Dolandırıcılar
Kalan Karakter: 300 Gönder
270 TL'lik özel koleksiyon sürümünde oyunun kendisi yok!
İlginizi Çekebilir