28 yıl sonra çok oyunculu olduğu anlaşılan oyun

Alparslan Gürlek 9.08.2022 - 15:06
Bazı oyuncular 28 yıl sonra Super Punch-Out oyununun hile yapmalarını sağlayan tuş kombinasyonlarıyla çok oyunculu olabildiğini keşfetti.

Gün geçmiyor ki video oyunları endüstrisinde bir gariplikle karşılaşmayalım. Meraklı oyuncular iyi ki var! Çıkışından tam 28 yıl sonra Super Punch-Out oyununun çok oyunculu oynanabildiği keşfedildi. Tabi çok oyunculu tanımının, ağ üzerinden farklı oyunculara bağlanarak onlara karşı oynamak şeklinde yapılmadığını belirtelim. Geçmişte de olduğu gibi klasik yöntemlerle, ikinci bir kontrolcü bağlanarak bir karakterin kontrolünü ele alabiliyor. Tabi bunu yapmak için önce bazı hileli tuş kombinasyonlarını girmesi gerekecek.

28 yıl sonra eşli oynanabildiği anlaşılan Super Punch-Out

İlk kez 1994'te SNES için yayınlanan oyun, 1987'de çıkan orijinal oyunun devamı olarak piyasaya sürülmüştü. Selefi gibi kendisi de tek oyunculu bir yapımdı. Little Mac olarak oynadığınız ve yolunuza çıkan her şeyi patakladığınız bir boks oyunuydu ve yalnızca bilgisayara karşı dövüşebiliyordunuz. Tabi şimdi işler biraz değişti, 28 yılın ardından yeni bir özellik keşfedildi.

Unlisted Cheats adındaki bir Twitter kullanıcısı, Super Punch-Out için yeni hileler buldu. Bunlardan ilki açılışta Y + R tuşlarına basarsanız istediğiniz karakteri seçip onunla bir oyunluğuna oynayabilmenizi sağlıyor. Asıl bomba olan ise eğer bu moda girdikten sonra karakter bilgileri ekranında B + Y tuşlarına basıp başlamak için yeniden A tuşuna basarsanız, yeni bir kontrolcü bağlayarak gerçek bir insanla dövüşebilirsiniz! Oyunda 28 yıl sonra keşfedilen bu özelliğin neden bir içerik olarak konulup konulmadığı tartışılıyor ancak hilenin çalıştığı doğrulandı. IGN'den Kat Bailey Twitter'da paylaştığı bir gönderi ile hileyi denediğini ve işe yaradığını söyledi.

28 yıl sonra çok oyunculu olduğu anlaşılan oyun: Super Punch-Out

Uzun yılların ardından oyunda ortaya çıkan bu özellik gerçekten biraz kafa karıştırıcı. Hadi kimse bulamadı diyelim, bir süre sonra geliştirici de çıkıp açıklar, böyle bir özelliğin var olduğunu söyler diye düşünmüştük. Herhalde 30. yılın dolmasını bekliyorlardı :) . Eğer Super Punch-Out oynuyorsanız bu hileyi deneyerek ikinci bir Joypad ile arkadaşlarınızla da dövüşebilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 19:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2022 12:51
Colonization'da da hot seat oynayabiliyordunuz. Ona çok oyunculu denmez couch co-op ya da hotseat denir cicim. Sonra yazıda yok aslında sizin bildiğiniz gibi değil falan diye açıklama yapmak zorunda kalmazsınız böylece.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2022 08:47
Arcade versiyon Street Fighter Zero 3'de de 2vs1 yapılabiliyordu, 2 start tuşuna basılı tutarak jeton attıktan sonra büyük yumruk tuşuna aynı anda basılıp karakter seçme ekranına geçilince 2 kişi aynı tarafta olup oyunu bitirebiliyordu rahat rahat.
Kalan Karakter: 300 Gönder
28 yıl sonra çok oyunculu olduğu anlaşılan oyun
İlginizi Çekebilir