3 Saat oynadık! Gotham Knights ön inceleme

Ersin Kılıç 8.10.2022 - 13:59
Gotham Knights ön inceleme içeriğimizde üç saat oynama şansına eriştiğimiz oyunun genel dinamiklerine ve atmosferine yakından bakıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde WarnerBros'un özel bir sunumunda Gotham Knights'ı oynama şansına eriştim. Firmanın bilgisayarına uzaktan bağlanarak yaklaşık üç saat oyunu oynadım. Bu süreçte oyunun farklı bölümlerini oynamamıza izin verildi. Son oynadığımız bölüm ise oyunun ortalarından bir kısma aitti. Böylelikle oyunun başındaki karakterimiz ile orta kısımlardaki karakterimiz arasındaki güç dengesini de görmüş olduk. Şimdi gelin Gotham Knights ön inceleme içeriğimizde oyunda bizi nelerin beklediğine birlikte göz atalım.

Gotham Knights ön inceleme

Gotham Knights hikaye olarak Batman'in ölümünden yıllar sonrasını konu alıyor. O kadar çabaya, o kadar mücadeleye rağmen her zaman olduğu gibi Gotham'ı suçluların cirit attığı bir şehir olarak görüyoruz. Bu noktada özellikle şehrin atmosferini çok sevdiğimi söylemem lazım. Serbest dolaştığımız kısımlarda farklı bölgelere ayrılan şehrin atmosfer olarak ne kadar basık olduğunu hissediyorsunuz. 

Arkham oyunlarının aksine şehirde bir tecrit durumu söz konusu değil. Yani yolda göreve giderken sağda solda Gotham sakinlerini görüyorsunuz. Özellikle son sürat giderken bu kalabalık atmosfere çok güzel bir katkı yapıyor ama durup bi sağa sola detaylı baktığınızda o etkileyici yapının yavaş yavaş sönmeye başladığını görebilirsiniz.

3 Saat oynadık! Gotham Knights ön inceleme

Oyunda Nightwing, Batgirl, Robin ve Red Hood karakterlerini kontrol edebiliyoruz. Oyuna başlarken bu dört karakterden birini seçiyoruz ama aynı zamanda her göreve çıktığımızda karakter değiştirmemize de izin verilmiş. İşte bu değişikliğin oynanışa artısı olduğu kadar hikaye işleyişine eksi yönde etki ettiğini de belirtmem gerek. Karakter komboları benzer olsa da farklı animasyonların kullanılması dövüşleri farklı yapıya sokmayı başarıyor. Yani Red Hood ile yumruklarınızı konuştururken Robin'e geçtiğinizde sopa ile rakibi pataklamanın daha farklı hissettirdiğini söyleyebilirim. Ama kombo yapısı dediğim gibi benzer bir işleyişe sahip.

Bu farklı seçimin hikayedeki sıkıntısı ise empatiyi ve sürükleyiciliği bozuyor olması. Mesela bir önceki görevde Robin ile Blackgate'e gittiniz diyelim. Görev arasında Batgirl'ü seçtiğinizde sanki onunla oraya gitmişsiniz gibi statik bir ara sahnenin kullanıldığını görüyorsunuz. Bu sistem genelinde iyi olsa da bu tarz sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Özellikle bazı oyunlarda karakterin elindeki silah olmasına göre diyalogların bile değiştiğini görüyorken, bu oyundaki statik yapıyı çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim.

Gotham Knights ön inceleme

Serbest dolaşım kısımlarında ana ve yan görevleri yerine getiriyor, kancamız ile binaların tepesine çıkıyor ve havada süzülerek Gotham'ın o eşsiz atmosferinin keyfini çıkarıyorsunuz.

Dövüş kısmında önemli farklılıklar var ama iskelet alıştığımız o yapı üzerine kurulmuş. Yani rakip ataklarından sakınma ve kontra atak sistemi dövüşlerde ne kadar başarılı olduğunuzu belirliyor. Burada sakınma sistemi ise Arkham oyunlarına göre daha farklılaştırılmış. Karakter animasyonu daha hantal ama bu kötü anlamda değil. İlk başta garip geliyor ama alışınca ve yeni yeteneklerin kilidini açınca çok akıcı bir şekilde oynuyorsunuz.

Gotham Knights ön inceleme

Karakterinizin özel yetenekleri saymaz isek farklı yetenek ağaçları bulunuyor. Kazandığınız puanlar ile yeni yeteneklerin kilidini açabiliyorsunuz. Burada daha etkili atak, savunma gibi klasik yetenekler dışında işte daha atik sakınma, rakibin üzerine sıçrama ya da daha uzaktaki rakiplere hızlı erişim gibi yetenekleri aktif edebiliyorsunuz. Yetenek ağacını açtıkça emin olun dövüşler daha akıcı ve keyifli bir hale geliyor. Özellikle oyunun ilerleyen aşamalarında oynadığım bölümde karakterimin gerçekten de güçlendiğini hissettim.

Klasik yeteneklerimiz dışında her karakter için özel yeteneklere de yer verilmiş. İşte Batgirl drone ile rakiplerini patlatırken, Nightwing daha çok elemental ataklar yapabiliyor. Ya da Robin ile rakibi kandırmaya yönelik özel yetenekleri aktif edebiliyorsunuz. Bu yetenekleri kullanmak için sağ tarafta yer alan özel vuruş barına dikkat etmemiz gerekiyor. Kullandığınızda cooldown'a giriyor ve kullanacağınız özel yeteneğe göre belli bir süre beklemeniz gerekiyor. Oyunda ayrıca ekipman, kostüm değişimi gibi özelliklere de yer verilmiş. Üstelik bu ekipman ve kostümlere farklı çipler takarak karakterinizi daha güçlü hale getirebiliyorsunuz. 

Gotham Knights ilk bakış

Tabi aksiyon yönü olduğu kadar rakipleri gizlice halletmemiz gereken görevler de bulunuyor. Gizlilik kısımlarında yapay zeka sorunları daha çok baş gösteriyor. Sizi görse de fark etmeyen düşmanlarla karşılaşabiliyorsunuz.  Sonuç olarak Gotham Knight, Arkham oyunlarının izinden giden fakat türü çok ileri götüremeyen bir yapım izlenimi veriyor. Bazı sıkıntılara sahip ama aksiyon severleri tatmin edecek bir yapıda olduğunu söyleyebilirim. Co-op işleyişe de sahip olan Gotham Knights'ın 21 Ekim'de çıkacağını da hatırlatalım.

Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 19:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.10.2022 13:20
Dövüş sisteminin hantallığı hoşuma gitti, ön siparişi de verdik bakalım.
MK Okuru
MK Okuru 20.10.2022 15:03
Bnde ağır vuruş hissi yüksek dövüş mekaniklerini daha çok beğeniyorum göze daha gerçekçi geliyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.10.2022 20:27
Türkçe altyazı?
MK Okuru
MK Okuru 11.10.2022 13:09
Fiyatlar normal iken de satın alan yoktu gerçekçi olalım. Şimdi satın alanlar biraz arttı ama bizimde alım gücümüz müthiş bozuldu.

Örnek olarak Polonya'ya bakabilirsin; 5 sene öncesine kadar oyunlarda Lehçe görmezdik ama artık çıkan her oyunda Lehçe dil seçeneği mevcut. Polonya nereye gitti biz ner
MK Okuru
MK Okuru 11.10.2022 10:12
13:59 Arkadaş haklı Mejnun kardeşim.. Bize oyunlar hep pahalıydı. Yeni olan birşey değil yurtdışına kıyasla. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama 20 sene öncesinde de bizim insanımız korsan oyunu tercih ediyordu.. Maalesef hiç bir zaman orjinal oyunu çok alan bir millet olmadık olamadık.
Mejnun
Mejnun 11.10.2022 05:12
13:59, Fiyatlar normalken bile Türkçe dil desteği çok az oyunlarda vardı. Şirket olarak ilk önce yatırım yaparsın para kazanmak için. Bilip bilmeden sallama.
MK Okuru
MK Okuru 10.10.2022 13:59
direten az demiş muhaha adam tr dil desteği ekleyin denilince ekleneceğini sanıyor. sakın alan az olduğundan olmasın. Adamlar yarı fiyatına da satsa müthiş ekonomimiz yüzünden bu ülkede alacak insan sayısı az
curse
curse 10.10.2022 08:09
Türkçe altyazı yı bende çok istememde bir oyundaki öncelikli problem bence fiyat.bu paraya Türkçe çıksa almam yine(konsol tarafından bahsediyorum)
Mejnun
Mejnun 9.10.2022 21:21
Diretenler* olacaktı))). Bu yorumlara da edit fonksiyonunu getirmiyor Merlinin Kazanı. Bari dakikalık edit olsun)
Mejnun
Mejnun 9.10.2022 21:19
Türkçe dil tiretenler az maalesef, arkadaşım. O yüzden yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
System32
System32 10.10.2022 11:01
arkham serisinin mekanikleri olduğu gibi korunduysa gelişim(!) adı altında bozulmadıysa her türlü oynanır bu oyun ama gözüm hep Batman'i arayacak..
Mejnun
Mejnun 10.10.2022 18:45
Batman modu çıkarırlar fanlar. Hikayede olamaması üzücü)
Kalan Karakter: 300 Gönder
dahakaa
dahakaa 10.10.2022 07:38
Batman yoksa karizma yok ne bilim oyuncuda bir süper kahraman hissiyatı yaratması bana zor geliyor batman oyunu daha çok karaktere dayalı bir oyun vurdulu kırdılı bir çok oyun var piyasada biz batmanı istiyoruz aga.... :(
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.10.2022 00:20
Batman'siz Gotham şehri olmaz. Yeni Batman oyunu yapmalılar artık kaç sene oldu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
3 Saat oynadık! Gotham Knights ön inceleme
İlginizi Çekebilir