3 yeni Call of Duty geliyor. Activision konuştu!

Mahmut Saral 3.06.2010 - 12:31
3 yeni Call of Duty geliyor. Activision konuştu!
Son zamanlarda gündemi en çok meşgul eden konular: Infinity Ward'da yaşanan ayrılıklar ve bunun sonucunda Call of Duty'nin geleceğinin belirsizleşmesiydi. Vince Zampella ve Jason West'in Respawn Entertainment'i kurması, IW'den ayrılanların buraya geçmesi ve bu yeni stüdyoyu EA'in desteklemesi, şüphesiz ki Activision'ın da dikkatini çekti, ama görünüşe göre bu durumun Call of Duty serisine bir etkisi olmayacak.

Bir önceki haberimizde, Infinity Ward'daki anonim bir kaynağın, "artık stüdyonun öldüğünü" söylediğini size bildirmiştik. Bu habere karşılık olarak yeni bir açıklama gecikmedi. Infinity Ward: "Biz ölmedik!" IW çalışanları, stüdyodan önemli ve yetenekli kişilerin ayrıldığını, ama tüm yetenekli kişilerin sadece onlar olmadığını dile getirdi.

Activision ise, oyun geliştiricileri için her zaman güzel imkânlar sağladıklarını, Call of Duty'nin de şimdilik 3 yeni oyunla yola devam edeceğini belirtti. Bunlardan birincisi, bu Sonbahar döneminde Treyarch'ın geliştirdiği Call of Duty oyunu olacak. Yaklaşık 100 kişilik kadroya sahip Infinity Ward ise, muhtemelen Modern Warfare serisini sürdürecek. Ve üçüncü oyun. Bu da yeni kurulan Sledgehammer (Dead Space'in en önemli 2 yapımcısı yer alıyor) stüdyosu tarafından hazırlanacak. Özellikle bu oyunun seride farklılık yaratacağını söyleyebiliriz. Kim bilir, belki de Captain Price veya Ghost'u temel alan bir TPS oyunu hazırlarlar.

Kısacası Call of Duty yoluna tam gaz devam ediyor, ancak kalite çizgisinde nasıl bir değişiklik olacak, bunu da zamanla göreceğiz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
3 yeni Call of Duty geliyor. Activision konuştu!
İlginizi Çekebilir