"Dijital mi, perakende mi?" sorusuna rakamlarla yanıt geldi!

Murat Halilbeyoğlu 21.02.2014 - 15:58
Kim nasıl harcamayı seviyor!
Şu sıralar artan dijital-perakende rekabeti için araştırmalar olaya son noktayı koydu.

NPD'nin yayınladığı yeni bri rapora göre Amerika'daki oyuncuların sadece ufak bir kısmı tamamen kutulu oyunları bırakmış.

Yapılan araştırmaya göre milyonlarca oyuncunun olduğu Amerika'da bu rakamın sadece %16'sı bundan sonra oyunları sadece dijital olarak satın alacaklarını belirtmiş. Lakin oyuncuların %36'sı bir noktada dijital oyun oynuyor.

Rakamları daha da detaylandırmak gerekirse oyuncuların %30'u fiziksel, %25'i dijitali seçerken %45'lik kısmı ise bu konuda herhangi bir net tercihleri olmadığını belirtti. Lakin PC oyuncularından %90'ı oylarını dijitalden yana kullandı.

"Dijital mi, perakende mi?" sorusuna rakamlarla yanıt geldi!
NPD analizcisi Liam Callahan konu hakkında "Çoğu dijital oyuncular, kullandıkları cihaz ne olursa olsun, satın alımlarını önceden planlamıyorlar" derken sözlerine şöyle devam etti:

"Onlar basitçe beğendikleri bir şey buldukları anda satın alıyorlar. Lakin PC oyuncularına kıyasla konsol oyuncuları oyunları çıktıkları an ya da öncesinde alma konusunda daha eğilimliler."

"Yeni konsolları daha çok kullanıcı satın aldıkça dijita konsol oyuncularından daha fazla dijital satın alımlar göreceğiz. Ki bu da yeni konsolların satın alımının dijital harcamaları arttıracağını gösteriyor."

Elbette bu rakamlar sadece Amerika'yı temsil ediyor ancak bu tür akımların oralarda başlayıp dünyaya yayıldığını düşünürseniz Avrupa rakamlarının da çok fazla farklı olmayacağını söylemek zor olmaz. Bakalım olur da Avrupa'da rakamlar açıklanırsa onları da konuşuruz.
Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 02:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
"Dijital mi, perakende mi?" sorusuna rakamlarla yanıt geldi!
İlginizi Çekebilir