"MOVE bir Wiimote değil"

Oğuz Sasi 3.06.2010 - 12:31
"MOVE bir Wiimote değil"
"MOVE bir Wiimote değil"

Sony'nin ilk defa geçtiğimiz E3 fuarında oyun severlere tanıttığı ve bu süre zarfında hakkında fazla bilgi açıklanmayan, önce Arc sonra Wand adıyla anılan, ancak Sony'nin resmi ismini "MOVE" olarak belirlediği harekete duyarlı kontrolörü ünlü Kotaku sitesinin editörü Stephen Totilo tarafından incelendi. Stephen, incelemesinde kontrolörü "SOCOM 4" ile denediğini ve "MOVE'un" bir "Wii" kontrolörü olmadığını dile getirdi. Özet olarak bahsettikleri şu şekilde;

"Kontrolör kamerasız çalışamıyor ve tepesindeki topun hareketleri algılaması için "PsEye" kamerasına ihtiyaç duyuyor. Yan kontrolörün görevi tıpkı "Wii'de" ki gibi oyunlarda hareket edilmesini sağlıyor. "MOVE'un" tuş sayısı "Wiimote'a" göre daha az. Üzerinde "HOME" düğmesi ve tetiği var, ancak yeni oyuncuların kendini daha rahat hissetmeleri için gözlerini daha az korkutan bir yapıda tasarlanmış.

"Wiimote'da" ki gibi extra tuşlar ( + , a , - , 1 - 2 tuşları ) yok. "MOVE'da" yalnızca bildiğimiz üçgen-kare-yuvarlak-X tuşları var. Kontrolörde pil derdine son verilmiş ve tıpkı "Dualshock3" ile "Sixaxis'inizi" şarj eder gibi "MOVE'u" usb üzerinden şarj edebiliyorsunuz. Aynı zamanda kontrolör kablosuz. Wiimote'da ki gibi, ana kumandanın yan kumanda ile bağlantısı yok.

"MOVE" ile kollarınızı istediğiniz kadar açabilirsiniz. "MOVE'da" bir sensör aparatı bulunmuyor. "PSEye" kameranızla direk çalışabiliyor. Aynı zamanda yalnızca "Y" ekseninde değil, "Z" ekseninde de hareketleri algılayabiliyor.

Bazı oyunları duyurulmuş olan ve fiyatı "Eyecam" ile beraber paketlenecek olan kontrolör, 100 doların altında olacak. "MOVE" bu sonbaharda bizlerle olacak. "MOVE'un" "SOCOM 4" ile nasıl çalıştığını görmek için IGN'in yayımladığı videoyu BURADAN izleyebilirsiniz. İyi seyirler.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 12:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
"MOVE bir Wiimote değil"
İlginizi Çekebilir