"Twitch, cinsel içerikli oyunlara çifte standart uyguluyor!"

Emin Çıtak 13.04.2015 - 10:26
Banlanan yayıncı Twitch'e verdi veriştirdi.
Twitch geçtiğimiz günlerde Senran Kagura: Estival Versus isimli bir Japon oyununu yasakladı. Sebep olarak ise oyun içerisinde belirgin bir şekilde cinselliğin işlenmesi ve yayınları izleyenlerin açık bir şekilde bu sahneleri görmesi gösterildi.

Cinsel içeriği nedeniyle oyunun yasaklanması Reddit’te bir anda ortalığı karıştırdı. Twitch yetkilileriyle konuşan bir kullanıcın, Twitch temsilcisi Hassan Bokhari’den aldığı cevapsa şu oldu:

“Hayır, platformumuzda bu oyunun yayınlanmasına izin vermiyoruz.”

"Twitch, cinsel içerikli oyunlara çifte standart uyguluyor!"
Kullanıcı biraz daha baskıyı arttırınca ise temsilci şunları şöylemiş:

“Yönetim kurallarımız yeterince nettir. Bu tarzdaki oyunların yayınlarına platformumuzda izin vermiyoruz. Eğer isterseniz diğer yayın yapan kuruluşlara da bakabilirsiniz, görsel romanların (visual novel) yetişkin içerikleri nedeniyle yayınları yapılamaz.

Bu bizim platformumuzda yayınlayabileceğiniz bir şey değil.”


Hassan Bokhari haklı veya haksız… Oyuncular tam bu noktada itiraz ediyorlar: Eğer haklıysanız neden yetişkin içeriğe sahip Mortal Kombat, GTA ve The Witcher gibi oyunların yayınları yapılıyor?

Bu oyunlar ya yüksek düzeyde cinsellik ya da şiddet içeriyorlar. Bakalım oyuncuların tepkisi Twitch’in çifte standardını durdurmaya yetecek mi?
Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 13:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
"Twitch, cinsel içerikli oyunlara çifte standart uyguluyor!"
İlginizi Çekebilir