3D Realms, Duke Nukem Forever'ın neden geciktiğini anlattı

Mehmet Atilla Turan 17.10.2018 - 20:32
Scott Miller, Duke Nukem 3D ile alakalı bilinmeyenleri anlattı.

2000'lerin başında çıkması beklenen Duke Nukem'in devam oyunu, bazılarını elbette hayat kırıklığına uğratmıştı. Yapım üzerinde çalışan 3D Realms, yaklaşık 13 sene gibi fazla bir süreden sonra piyasaya çıkardığı Duke Nukem Forever ile saygısını geri kazanmaya çalışmıştı, fakat ne yazık ki bu da olmamıştı. Objektif olarak diğer Duke Nukem oyunlarına göre daha az sevilen Duke Nukem Forever'ın arkasındaki hikaye aslında neydi?

"3D Realms sürekli büyük yapımcıları yakalamaya çalıştı."

3D Realms ofisinden Scott Miller, yakın zamanda yapılan bir röportajda Duke Nukem Forever'ın neden bu kadar uzun sürede çıktığı ve sonucunda hiç kimsenin zevkine uyamadığını açıkladı. Miller'in belirttiğini göre, o zamanlar 3D Realms gerçekten küçük bir şirketti ve diğer yapımcıları yakalamaya çalışıyordu. Az kişinin şirkette olması, tabii ki bazı zorluklar getiriyordu. Bunlardan birisi ise aniden ortaya çıkan harika bir fikrin sanal ortama konulamaması ve kişi azlığından dolayı istenilenin yavaş bir şekilde ortaya çıkmasıydı. Miller'in değindiği başka bir konu ise, Duke Nukem Forever'ın yapım aşamasındayken Digital Extremes'e verilmesiydi. Yapımın çoğunu Digital Extremes yapacaktı, çünkü Epic Games ile olan bağı ve gelişmiş kadrosu ile DN: Forever daha hızlı çıkabilecekti. Fakat George Boussard, yapımın 3D Realms'dan çıkmasını istiyordu.

Scott Miller'in yaptığı röportajı alttaki videodan dinleyebilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 16:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.10.2018 22:44
nerden çıktı şimdi bu ? 2001'de cıkacak dedikleri oyunu 2012'de çıkardılar. yıl olmuş 2018 şimdide 2012'de çıkardıkları oyun hakkında demeç veriyorlar. gerçekten tuhaf
Kalan Karakter: 300 Gönder
3D Realms ile yapılan röportaj, bazı bilgileri açığa çıkardı
İlginizi Çekebilir