5 HAK - Berker GÜNGÖR

Murat Oktay 5.12.2012 - 17:31
Bu hafta konuğumuz; Berker Güngör

5 HAK isimli köşemize devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi burada sektörün tanınmış isimlerini konuk edip, onların oyun ve benzer mecralardaki bilgilerini test edeceğiz. Bakalım ne kadar işlerini biliyorlar.

Berker Güngör:  15 senedir yazıyoruz, çiziyoruz. Level ile başladık, Technopat ile gidiyoruz. Arada geçenleri saysak roman olur. Teknolojiye, bilime, akıla gönül verdik, gerisini sallıyoruz. Budur hikayemiz, böyle akıp gidiyoruz...

Ve oyun başlıyor....!

5 HAK - Berker GÜNGÖR

1- Fallout oyunundaki SPECIAL ne anlama gelir?

BG: SPECIAL, Fallout oyunlarında kullanılan ana kural setinin kısaltması. 7 ana istatistik üzerine kurulu, onların baş harflerinden oluşuyor. Bana sorarsan gayet şeker bir sistem, neyin üstüne döksen gider...
MK: Hmm iyi bir başlangıç, elbette kolay yerden sorarak başladığımızı düşününce. Ancak şunu da bil ki biz senden Str, Pers, End... gibi bir açıklama bekliyorduk ya neyse senin hatrına buna "doğru" diyoruz. 

5 HAK - Berker GÜNGÖR

2- İlk bilgisayar oyunu ne zaman geliştirildi? Hangi oyun?

BG: İlk oyun muhabbeti çok derin, benim açımdan milat Atari 2600 idi. Memlekette ilk onu gördük, bildik. Pedere aldıramadık, orası ayrı.
MK:  Peder akıllılık etmiş boşa para harcamamış nitekim ilk bilgisayar oyunu William Higinbotham tarafından 1958'de geliştirildi. oyunun adı Tennis for Two idi. Dolayısı ile ZAAAA! Yanlış.

5 HAK - Berker GÜNGÖR

3- DOOM oyununun kaç versiyonu bulunuyor? Tam rakam lütfen, kesirli sayı olmasın!

BG: Kaç tane Doom var derken, dünyada en fazla modlanmış, hatta oyun modlamayı moda haline getirmiş bir oyundan bahsettiğimizi biliyorsun, di mi? Sonra bunun shareware olanı var, ultimate olanı var, Nintendo sürümü var. Var oğlu var! Ömür biter DOOM bitmez!
MK:  Yani kısaca bilmiyorum diyorsun, GÜZEEEEEL :) İkinci yanlış cevap! (Nıhıahıaıaıhaa)

5 HAK - Berker GÜNGÖR

4- İlk Death Star'da kaç adet Storm Trooper bulunuyordu?

BG: Lucas kendi söküğünü dikemediğinden, bu konuda da farklı kaynaklar farklı şeyler söylüyor. Toplam personelin 1 milyon civarı olduğu, 40,000 civarında ST olduğu yazılıdır çoğu yerde. Bu arada asker sayısı daha fazla ama Stormtrooperlar hesapta elit birim ya, ondan daha az. Republic Clone Trooperlar bunları döver, ama zaten Ewoklar bile dövdü yani. Yüz karaları...
MK:  Birincisi "farklı kaynak" muhabbeti yapmadan direk wikipedia bilgisi ile cevaplayabilirdin o kadar da kasmaya gerek kalmazdı, ikincisi çevir kazı yanmasın muhabbeti yerine "şudur" diye cevap versen bu iş bu kadar uzamazdı. Üçüncüsü ise 30,984 StormTrooper bulunmaktaydı, yani 40K biraz sallama oldu beyim. Yanlış!

5 HAK - Berker GÜNGÖR

5-May the...

BA: Şşşşş, duymamış olayım! Sith itikadına aykırı o dediğin laf, zinhar söylemem! Tövbe, çoooook günah ya la!
MK:  Valla siz Sith'lerle Jedi'lar arasındaki muhabbete biz sadece seyrici olduğumuz için itikat mitikat bizi çok enterese etmiyor, cevap da haliyle yanlış oluyor.

5 HAK - Berker GÜNGÖR

GAME OVER

SONUÇ: Bunca yıllık deneyimin ardından daha elinizdeki Storm Trooper'ların net rakamını bile bilmiyorsanız sizin Jedi'lara yenilmeniz kaçınılmazdır arkadaşım. Bunun yanında kaçamak cevaplar ve laf çevirmelerden konular hakkında kendine güvenmediğin ve çok da detaylı bilgi sahibi olmadığını düşünüyoruz. İlk soruyu sayemizde kazanmasan canın kalmamıştı ve sevgili dost insan. Dolayısı ile sana Lalegülsu İncidiş'i uygun görüyoruz.

Mutluluklar ;)


5 HAK - Berker GÜNGÖR


Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
5 HAK - Berker GÜNGÖR
İlginizi Çekebilir