5 HAK - Sercan SÜLÜN

Murat Oktay 28.12.2012 - 17:09
Bu haftaki konuğumuz; Sercan Sülün
5 HAK isimli köşemize devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi burada sektörün tanınmış isimlerini konuk edip, onların oyun ve benzer mecralardaki bilgilerini test edeceğiz. Bakalım işlerini ne kadar biliyorlar.

Sercan Sülün:  Herkese selam,Ben Sercan Sülün. Kısaca size kendimden bahsetmem gerekirse, aslen profesyonel turist rehberiyim. Ama asıl mesleğimi, oyun dünyasının renkli kapılarını araladıktan sonra bıraktım ve yaklaşık 10 seneden bu yana bu renkli camiada çalışıyorum. İlk başta PC World, Gameworld gibi dergilerde haber editörlüğü yaptım. Daha sonra Alsan Electronics isimli oyun firmasında proje koordinatörü olarak çalıştım. Tiglon firmasının oyun departmanında ürün müdürlüğü yaptıktan sonra Sony Eurasia PlayStation Oyun Müdürü olarak görevimi devam ettirmekteyim.

7 yaşımdan bu yana oyun dünyasını takip etmekte ve tam bir oyun canavarı modunda etrafta dolaşmaktayım. Spor ve müzik benim için vazgeçilmez iki kavram. C.A.S.T. isimli bir müzik grubumuz var.

5 HAK - Sercan SÜLÜN

1.İkinci Mortal Kombat oyununda Sonya Blade karakteri hangi bayan modelden dijitalleştirilmiştir? 

 

SS:Aldatmacalı soru ha? Hmm ama ben sana friendship modunda yaklaşıp, animality yapacağım dermişim? :) Mortal Kombat II'de Sonya karakteri oynanabilir karakter değildi. Kendisi Shao Kahn'ın yer aldığı Arena'da ki tutsak karakterlerden birisiydi. (Bir diğeri de Kano'dur) MK II'de toplam 12 karakter vardır ve bu 12 karakterin içinde sadece Kitana ve Mileena karakterleri bayan karakter olarak göze çarpmaktadır. Çok mu resmi açıklama yapıyorum ne? :) Ama ilk oyunda kimdi dersen Elizabeth Malecki derim. John Turk, Carlos ve Daniel Pesina kardeşler Scorpion, Sub Zero, Reptile, Raiden gibi karakterlere can veren isimlerdir diye de ekleyeyim. :)


MK: Vay vay vay ki ne vay! Kendini çok zeki sanıyorsun demek sevgili Sercan! Mortal Kombat külliyatı konusunda bizi etkilemeyi başardın, fakat diğer sorularda böyle takır takır cevaplar verebilecek misin göreceğiz bakalım!


5 HAK - Sercan SÜLÜN

 

2.Metallica'nın ünlü lead gitaristi Kirk Hammet'a gitar çalmayı kim öğretmiştir?

 

SS:Şimdi bu soru da sanki biraz aldatmacalı gibi geldi bana? Gitar çalmayı kim mi öğretti yoksa hangi ünlü gitaristten ders aldı? Steve Vai'den ders aldığını biliyorum. Ama Metallica'dan önceki eski grubu Exodus'tan önce müzik hayatına daha yeni başladığındaki ilk hocasını soruyorsan onu bilemeyeceğim. Müzik hayatından önce garson olarak çalıştığını da ekleyelim. Kirk! Oradan iki tabak kuru çek bakiim yavrum! :)


MK: Bak sen? Biz de burada heyecan yapmıştık sevgili Sercan, bu defa gerçekten şaşırmaya hazırlamıştım kendimi! Steve Vai dedin fakat yanlış dedin, doğru cevap Joe Satriani olacaktı, aldatmacalı soruya aldatmacalı cevaplar vererek bu işten sıyrılamazsın, hop, sil bakalım ordan bir hak!


5 HAK - Sercan SÜLÜN

 

3.Bakalım ankette kullanıcılara sorduğumuz soruyu sen bilebileceek misin? Playstation 2 için toplamda kaç adet oyun geliştirilmiştir?

 

SS:Şimdi ben cevap verirken alt kısımda atıp, tutmak yok. İlk piyasaya çıktığı günden bugüne kadar PS2 150 milyon adet konsol,  1.51 milyar da oyun satmış. En fazla sattığı oyun ne dersen, Grand Theft Auto: San Anderas. (17.33 milyon) Yanlış bilmiyorsam sisteme uygun, oynanabilir 10.000'den fazla oyun bulunuyor.


MK: Bak sen bak sen! Bu kullandığın çok eski bir öğrenci taktiğidir! Soru ile ilgisi olmayan bilgiler vererek yanlış cevabı doğruların arasına gizlemeye çalışıyorsun ama yemezler, PlayStation 2 için toplamda 2,016 adet oyun geliştirilmiştir dostum! Çek bir hak yağlı olsun!


5 HAK - Sercan SÜLÜN

 

4. Ben eski oyuncuyum demek kolay. Bakalım dediğin kadar var mısın? "Where are you marshall" cümlesi hangi oyunda kulaklarımıza kazınmıştı?

 

SS:Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı derler. Evet OUTLAWS isimli eski bir Vahşi Batı temalı FPS oyunundan alıntı bir cümledir kendileri. Oyunun çeşitli bölümlerinde (kasabada, kanyonda veya bu türev yerlerde...) ilerlerken düşman karakterler bu şekilde çağırırlardı bizi. Sanki bir yerlerde saklanıyormuşuz da, ortaya çıkmamızı isterlermiş gibi...Bir nebi "taunt" gibi birşey yaparlardı sanki? Bu arada oyun dönemin popüler yapımlarından birisidir. Bölümler arası çizgi animasyon tadında ara videolar yer alırdı. "Where are you Marshall"ın yanı sıra bazende tavuk gibi gıdaklayanlarda olurdu. Korkak tavuk muamelesi yaparlardı bizlere anlayacağın. 


MK: Bak cevabın doğru olduğu zaman nasılda destan gibi anlatıyorsun Sercan! Resmen okurken ben bile pixel pixel gözyaşları döktüm, resmen geçmişe gidip geldim, adeta bir retrobüse binmiş gibi oldum! Doğru cevap! Hadi yine iyisin!

5 HAK - Sercan SÜLÜN

 

5.Hasta la...    

 

SS: PS Vista diyeyim bende o zaman. :)


MK: Vista değil Vita o bir kere, artık yanlış mı bastın bilemiyorum fakat Windows Vista deseydin kabul edilebilirdi! Olsun, bana senden bir hak daha götürmem için bahane verdiğin için teşekkürler, muhaha!


5 HAK - Sercan SÜLÜN
SONUÇ: Kıvrak ve detaylı cevapların ile bir şekilde 2 hakkını elinde tutmayı başardın Sercan! Oysa ne kadar çok isterdim son iki hakkını da alayım ama olmadı, olamadı! Sonuç olarak elinde nurtopu gibi iki adet hakkın var, bu eğlenceli röportaj için sana teşekkür ediyoruz, kalan iki hakkının ödülünü alman için ise seni Ebru Cingöz'e havale ediyoruz!

5 HAK - Sercan SÜLÜN
Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 18:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
5 HAK - Sercan SÜLÜN
İlginizi Çekebilir