600 milyon dolarlık kripto para çalıp, yarısını iade ettiler

Murathan Özlü 14.08.2021 - 10:41
Değeri 600 milyon doları aşan miktarda kripto para hırsızlığına girişen bir Hacker grubu, paranın yarısından fazlasını iade etti..

Bir hacker grubu, 10 Ağustos tarihinde giriştikleri bir operasyon ile farklı "blockchain"ler arasında alışveriş yapmaya olanak sağlayan devasa bir platform olan Poly Network sitesinden  610 milyon dolar değerinde kripto para çalmayı başardılar. Ancak olayın sonunda, parayı harcayamadıkları için yarısından fazlasını iade etmek zorunda kaldılar.

Hacker grubu tarihi bir soyguna imza attı ama kuruş harcayamadı

Poly Network, finansal işlemler de broker da denilen aracıları kaldırarak farklı blockchainler arasında karşılıklık değiş tokuş yapmaya izin veren bir platform. Bu da, farklı kripto para kullanıcılarının para değiş tokuşu yapabileceği anlamına geliyor. Örnek olarak; bir Ethereum Coin kullanıcısı, Poly Network üzerinden bir Bitcon kullanıcısı ile işlem yapabilir. Hackerların özetle, bu maddi işlemleri manipüle ederek onlarca farklı kripto para birimini, 3 farklı dijital adrese toplayarak milyonlarca dolar kazandıkları ifade ediliyor.

Hacker grubu

Poly Network, soygunun farkedilmesinin ardından olayı Twitter'a taşıyarak, hırsızlardan parayı iade etmelerini istedi. Bununla da yetinmeyen site, hackerların bütün dijital cüzdan adreslerini açığa vurarak  kripto madencileri ve kullanıcılarından, bu adresleri kara listeye almalarını istedi. Böylece, 610 milyon doları çalan hackerlar, parayı herhangi bir şekilde harcama şanslarını kaybettiler.

12 Ağustos perşembe gününe gelindiğinde Poly Network, 342 milyon doların hackerlar tarafından iade edildiğini duyurdu. 268 milyon dolar değerinde Ethereum coin ise henüz iade edilmedi.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 21:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2021 19:24
büyük borsaların belirli adresleri kara listeye almasının anlamı yok mixer ile bir-kaç adres üzerinden durumu çözerler yavaş yavaş. hazır covid bahanesi ile millet maske takıyor bir-iki bitcoin atm 'sinden gerekeni yaparlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2021 12:08
Yarisini geri vermisler gercekten cok merhametliler dolayisiyla geri kalan yarisi calanda kalabilirmi diyecegiz ? Nasil bir piskoloji bu ???
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2021 00:07
Bunlarda akıl yok. Bitcoin falan çalmaya gerek yok, ülkeleri sömürün bazı kisveler altında, yeterli.
Kalan Karakter: 300 Gönder
600 milyon dolarlık kripto para çalıp, yarısını iade ettiler
İlginizi Çekebilir