77 TL değerindeki AppGameKit Steam platformunda ücretsiz oldu

Alparslan Gürlek 4.10.2020 - 17:31
Steam üzerinde oyun geliştiricileri için satılan 77 TL değerindeki AppGameKit ücretsiz oldu. Stoklarla sınırlı ve geçici bir süreliğine bedava.

Oyun geliştiricileri için basit bir oyun geliştirme aracı olan AppGameKit Classic Steam üzerinde ücretsiz oldu. Kısıtlı bir süre ve stok sayısında dağıtılacak ücretsiz kopyanız için Steam üzerinden kütüphanenize eklemek için acele edin.

AppGameKit Classic: Easy Game Development ücretsiz dağıtılıyor

Oyun geliştiricileri için günümüz motorları kadar kullanışlı ya da kompleks olmayan bir araç olsa da AppGameKit başlangıç düzeyindeki geliştiriciler için tercih edilebilir. Normalde 77 TL fiyatıyla satılan AppGameKit'i ücretsiz olarak an itibariyle Steam kütüphanenize ekleyebilirsiniz.

Ancak acele etmeniz gerekiyor, yazılım kısıtlı sayıda dağıtılacak ve 5 Ekim 2020 tarihine kadar kütüphanenize eklemeniz gerekiyor. Eğer oyun tasarımı, programlama gibi işlere eğiliminiz varsa size başlamak için güzel bir seçenek. Ücretsiz olması ise güzel bir fırsat. Tabi şunu belirtmek gerekiyor ki piyasanın büyükleri Unreal Engine 4 ya da Unity kadar güçlü ya da kapsamlı oyunlar yapmanız bu yazılım ile çok zor. İşin temel mantığını kapmak için kullanabileceğiniz, "Oyun geliştirirken neler lazım olacak?" sorusunun yanıtını biraz kullanarak alabileceğiniz bir yazılım olduğunu söyleyebiliriz.

77 TL değerindeki AppGameKit Steam platformunda ücretsiz oldu

Peki bu yazılım tam olarak ne?

AppGameKit geliştiriciler için diledikleri oyun projeleri üzerinde çalışmalarını sağlayan bir oyun motoru. Dilerseniz AppGameKit Basic diliyle ya da C++ & XCode kütüphaneleriyle programlama yapabileceğiniz bir oyun geliştirme aracı. Birçok mobil ve masaüstü platformunu destekleyen oyunlar geliştirmenize olanak sağlıyor. Ayrıca DLC diyebileceğimiz hazır yapılmış asset kütüphaneleri de satılıyor.

TheGameCreators tarafından geliştirilen motor ilk kez 2014 tarihinde piyasaya sürüldü. Özellikle indie ve bu işi hobi olarak yapan geliştiriciler için öneriliyor. Steam üzerinden kullanılmasının büyük avantajı ise atölye içeriklerine erişebilmeniz. Böylece diğer geliştiriciler tarafından hazır programlanmış bazı özellikleri motorunuza dahil ederek çalışmanızı hızlandırabiliyorsunuz. "Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok, hazır yapıldıysa alır geliştirir kullanırım" diyorsanız sizin için uygun bir yazılım olduğunu da belirtelim. Hali hazırda ücretsiz olmuşken kaçmayacak bir fırsat olduğu aşikar. Yarın sabah 10:00'a kadar kütüphanenize eklemeniz durumunda bütün atölye özelliklerini kullanabileceksiniz.

Oyun geliştiriciliğinin yavaş da olsa popülerleştiği ülkemizde yeni cevherlerin keşfedilmesi için güzel bir fırsat...

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 05:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
77 TL değerindeki AppGameKit Steam platformunda ücretsiz oldu
İlginizi Çekebilir