8. Global Game Jam başlıyor!

Hürcan Köse 26.01.2016 - 15:22
Dünyanın dört bir yanından oyun geliştiricileri birleşiyor
Her yıl dünyanın farklı yerlerinde düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından oyun geliştiricilerinin tek bir çatı altında toplanmasını sağlayan Global Game Jam etkinliği ATOM'da düzenlenecek.

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş'ın önderliğinde kurulan Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirmer Merkezi (ATOM) bünyesinde düzenlenecek olan GGJ'nin amacını bilmeyenlere kısaca özetleyelim.

Global Game Jam, dünyanın dört bir yanından her kafadan oyun yapımcısını bir araya getirir ve etkinlik süresi boyunca bilgi alışverişinde bulunmalarını, hatta bir maraton ile 48 saat içinde oynanabilir bir oyun yapmalarını ister. Ortaya genellikle çok sağlam yapımlar çıkar hatta etkinlik sonrasında da bu yapımcılar büyük oyunlar yapmak için birbirleriyle irtibat halinde olurlar. Geçen sene düzenlenen GGJ etkinliğinde 70'ten fazla ülkede 518 merkezde tam 28.800 geliştiriciyi ağırlamıştı.

8. Global Game Jam başlıyor!
GGJ, her sene olduğu gibi bu sene de çok büyük firmalar tarafından desteklenmekte. Sosyal Medya devi Facebook ve bağımsız oyunların kaynağı olan dev grafik motoru Unity destekleyen şirketlerin başında. Ülkemizde de GGJ'e desteğini Microsoft, TEB ve Türk Telekom gibi büyük şirketler sağlıyor.

Bünyesinde tam 210 oyun geliştiricisini 48 saat boyunca ağırlayacak olan GGJ ATOM, oyunlarla ilgili olan ve oyun sektöründe temsilci haline gelmiş bireyleri ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'ne bekliyor. Etkinlik, 29 Ocak Cuma günü saat 16:00'daki açılış töreni ile başlayıp, 31 Ocak Pazar günü de yine 16:00'daki kapanış töreniyle bitecek.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 23:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.01.2016 20:09
Malatya da diye biliyorum ben bu sene.
Kalan Karakter: 300 Gönder
8. Global Game Jam başlıyor!
İlginizi Çekebilir