'Çocuğum olunca Last of Us'a bakışım değişti'

Ersin Kılıç 29.11.2022 - 15:33
Oyun dünyasının sevilen isimlerinden biri olan Troy Baker, katıldığı bir söyleşide Last of Us ve oynamak istediği karakterler hakkında konuştu.

Oyun dünyası ile içli dışlıysanız Troy Baker ismini eminim duymuşsunuzdur. Oynadığımız yapımlarda birçok karaktere hem sesi ile hem de mocap çalışmaları ile hayat veren Troy Baker, Milan Games Week'te bir söyleşide katıldı. Bu söyleşide Joel karakterini canlandırdığı Last of Us hakkında bazı bilinmeyen noktalara da değinen Baker, ebeveyn olduktan sonra oyuna olan bakışının nasıl değiştiğini de açıklamış.

Troy Baker'dan Last of Us hakkında açıklamalar

Katıldığı söyleşide ilk oyunun sonunda Joel ile aynı kararları alıp almayacağı sorulan Baker şu yanıtı vermiş; "İlk oyunu çekerken Neil'e (Druckmann) göre dezavantajlıydım çünkü Neil bir babaydı. Ben oyunculuk yapıyordum. Kızını kaybetmesi durumunda nasıl görüneceği onun için çok gerçek bir olasılıktı."

'Çocuğum olunca Last of Us'a bakışım değişti'

"Bir oğlum oldu ve onu kaybedersem neye benzeyeceğimi bilmiyorum," diyen Baker, sözlerine şu şekilde devam etmiş; "Ama onu kurtarma fırsatım olsaydı her şeyi yapacağımı biliyorum. Onu kurtarmak için her şeyi yapardım. İnsanlar bana Joel'in dünyayı kurtarabilecekken neden bunu yaptığını soruyorlar ve onlara cevabım her zaman şu oldu: Joel kurtardı, kendi dünyasını kurtardı. Sadece dünyası o kızdı ve hepsi bu."

Aynı röportajda Joel'in şarkıcı olma isteği ve Ellie'nin astronot olma özlemi gibi oyundaki bazı unsurların, kendisinin ve Ellie'yi canlandıran Ashley Johnson'ın Druckman ile sette yaptıkları konuşmalardan geldiğini de açıkladı.

Baker ayrıca bir Daredevil oyununda çalışmak istediğinden de bahsetmiş; "Bunu çok söyledim, ben büyük bir Daredevil hayranıyım. Charlie Cox'un dizi için yaptığı şey inanılmazdı ve onunla bu konuda konuşma fırsatım oldu. Ona Daredevil performansının ne anlama geldiğini anlattım. Ya Matt Murdock'ı bir oyunda oynamak istiyorum ya da oyunu yönetmek istiyorum."

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 12:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2022 21:07
38 yaşımdayım 6 yaşımdan beri oyun oynuyorum.oynadıgım oyunlar arasındada bitirmedigim yok gibi.eğer bir insan last of us gibi bir oyuna dil uzatıyorsa ne yazıkki cevap bile vermeyin.ya oyundan anlamıyordur yada art niyeti vardır.hikaye oyunu sevmiyorum de geç anlaşılır.aksini iddia edemezsin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.11.2022 11:51
İlk oynadığımda bakardım aynı walalhi o sahne bana bomboş geliyordu , şimdi kızım war 5 yaşında size ne diyeyim gözlerim doldu ps5 de yeni modeli oynarken o kızın vurulma sahnesinde. Owww hele hele çocuğunuz bi hastalasin yemeniz içmenin kesilir , ölümü geçtim.
MK Okuru
MK Okuru 2.12.2022 05:03
adam olsan zamanında da bomboş gelmezdi işki başımıza gelmeden de empati kurabilelim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.12.2022 13:06
Ps özel oyunları niye böyle çok abartılıyor ya. herkes git oyna diyor, oynuyorum daha çok canım sıkılıyor ps özel oyunlarından
MK Okuru
MK Okuru 2.12.2022 05:02
CS GO mu daha iyi ? demek ki sen oyundan anamıyorsun metin 2 ye devam
MK Okuru
MK Okuru 1.12.2022 19:06
Hikaye ağırlıklı oyunları sevmediğin için olabilir mi?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.12.2022 20:12
marketing...sacma sapan muhabbetler, illa PS oyunlarını tanrı katına taşıyacaksınız yani....milleti salak yerine koyuyorlar..sanki hiç oyun oynamadık!!!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.12.2022 10:34
last of us 3 gelsin bırakın geyik yapmayı
Kalan Karakter: 300 Gönder
'Çocuğum olunca Last of Us'a bakışım değişti'
İlginizi Çekebilir