Deathloop'un DualSense desteği detaylandırıldı

Özgür Deveci 26.11.2020 - 15:34
Arkane Lyon tarafından geliştirilen ve Bethesda Softworks tarafından yayınlanacak olan Deathloop'un DualSense desteği detaylandırıldı.

Yeni nesil konsolumuzun tanıtıldığı "Oyunların Geleceği" etkinliğinde duyurulan yapımlardan biri de Deathloop olmuştu. Arkane Lyon tarafından geliştirilen ve Bethesda Softworks tarafından yayınlanacak olan FPS oyunu Deathloop, DualSense'in dokunsal geri bildirimi ve uyarlanabilir tetikleyicilerinden yararlanacak. Bethesda Softworks kıdemli içerik yöneticisi Anne Lewis, oyunun DualSense kontrolcü desteğini detaylandırdı.

Deathloop'un DualSense desteği detaylandırıldı

Deathloop, 21 Mayıs 2021 tarihinde piyasaya çıkacak

Deathloop, Dishonored serisinin arkasındaki ödüllü stüdyo Arkane Lyon imzalı yeni nesil bir birinci şahıs nişancı oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Deathloop'ta, Blackreef Adası'nda aynı günü sonsuza dek tekrar etmeye mahkum olan iki rakip suikastçı bulunuyor. Colt olarak kaçmak için tek şansınız gün sıfırlanmadan önce sekiz ana hedefi ortadan kaldırarak döngüyü sona erdirmek. Her döngüden yeni şeyler öğrenecek, farklı yollar deneyecek, bilgi toplayacak, yeni silahlar ve yetenekler keşfedeceksiniz.

Deathloop'un dinamik silahları ve DualSense'in dokunsal geri bildirimi sayesinde, silahları artık elinizdeymiş gibi hissedeceksiniz. Örneğin, PT-6 Spiker'ı ele alalım. Bu silahta her merminin şarjöre dolduğunu ve ateş ettiğinizde yere düşen her mermi tanesini hissedeceksiniz. Ateş ederken de uyarlanabilir tetiğin direncini ve ateş ettiğinizde oluşan geri tepmeyi bizzat yaşayacaksınız.

Blackreef'te her öldüğünüzde veya döngü yeniden başladığında, her yolu denemelisiniz. Ancak oyuna ilk başladığınızda, daha düşük seviyeli bir silahla idare etmek durumunda kalabilirsiniz. Silahlar biraz paslandığı için, aksiyon esnasında tutukluk yapabilir. Düşük seviyeli bir silah tutukluk yaptığında, animasyonlu bilgilendirme mesajından sonra tetik düğmeniz yarı yarıya kilitlenecek. Karakteriniz bununla mücadele ederken, kontrol cihazınızda bir darbe hissedecek ve onu çözmek için mekanizmayı etkinleştireceksiniz.

Denetleyici aracılığıyla benzersiz bir his uyandıracak olan, yalnızca silahların eylemleri olmayacak. Karakterinizle yaptığınız her türlü koşma ve tırmanma gibi hareketlerin farklı hisleri olacak. Çeşitli ortamlarda savaşırken farklı yüzey türlerinin keskin yapısını bile oyunda hissedeceksiniz. Sert bir çatıdan aşağı kayarken yaşayacağınız his ile bir yere tırmanırken yaşayacağınız his farklı olacak. Ayrıca DualSense kontrolcüsü, sadece dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikleyicilerinden oluşmuyor. Kontrolcünün zerinde bulunan hoparlörü sayesinde, hareketin ellerinizden geldiğini duyacaksınız. Kafanızın yanından geçen veya size isabet eden her mermi sesi kontrolcünün üzerindeki hoparlör aracılığıyla size eşsiz bir oyun deneyimi sunacak.

Deathloop, 21 Mayıs 2021 tarihinde PlayStation 5 ve PC platformları için piyasaya çıkacak.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 02:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.11.2020 18:40
bethesda tüm alt markalarıyla xbox'ın değil miydi?
Naru61
Naru61 27.11.2020 02:25
Satın almadan önce bu oyun geliştiriliyordu.Ps markası için çıkacağıda belli idi.Antlaşmalar yapılmıştı yani.İptal etmek sıkıntı yaratır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Deathloop'un DualSense desteği detaylandırıldı
İlginizi Çekebilir