EA tek oyunculu oyun sevenleri eleştirdiği için yerden yere vuruluyor

Alparslan Gürlek 1.07.2022 - 14:44
Electronic Arts, popüler bir internet geyiğini tek oyunculu oyun seven insanlara uyarladı ve olan oldu. İnternette eleştiri yağmuruna tutuluyor.

İnternette popüler bir internet geyiği var, görmediyseniz diye baştan anlatalım. "He is a 10 but..." diye başlayan cümleler kurup, ardından bir kişiyi ya da zümreyi işaret ediyorlar. Türkçe'ye uyarlarsak "O on numara ama..." diye yorumlayabiliriz. Buna örnek verecek olursak "Oyuncular on numara ama hala Call of Duty Warzone'da hile kullanıyorlar" şeklinde örnekleyebiliriz.

İşte EA, Twitter'da bu şekilde paylaştığı bir gönderi yüzünden yerden yere vuruluyor. Dün FIFA ve Battlefield oyularının arkasındaki şirket "Onlar 10 numara ama sadece tek oyunculu oyunları oynamayı seviyorlar" yazarak popüler internet geyiği üzerine kendi yorumunu ekledi. Gönderi muhtemelen şaka yapmak maksatlı paylaşılsa da olumsuz yorum yağmuruna tutuldu. Toplam 7000'den fazla olumsuz yorum aldı.

EA, sen niye böylesin...

Yaklaşık 30 milyon abonesi olan İrlandalı bir YouTuber da EA ile "Onlar 10 numara ama bu tweetin iyi bir fikir olduğunu düşündüler" diyerek şirketi eleştirdi. Hatta geliştirici Obsidian Entertainment bile bu durumu alaya alan bir tweet paylaştı. 

Hatta EA'in içinden bile bazı isimler konuya tepki gösterdi. Jedi: Fallen Order'ın arkasındaki isim Vince Zampella, bir emoji ile yanıt verirken, Jedi: Survivor'un geliştiricisi de göz kırpan bir emoji ile ona yanıt verdi. Eski Dragon Age tasarımcısı Sebastian Hanlon da vaktiyle topluluk yöneticisinin uçuş için beklerken onlara söylediği şu ifadeleri hatırlattı:

"Unutmayın nerede ne söyleyeceğinize dikkat etmelisiniz, beğenseniz de beğenmeseniz de siz şirketi temsil ediyorsunuz."

Bu konuda belki de en sert eleştiri ise Dead Space 2 ve Dante's Inferno'nun arkasındaki eski isimlerden biri olan Zach Mumbach tarafından yapıldı. "Stüdyomu kapatan ve tek oyunculu bir oyun geliştirdiğimiz için 100 harika geliştiriciyi işten çıkartan işte bu şirket."

"Ayrıca, oyun derecelendirme puanlarını 10 puanlık bir ölçeğe indirirseniz, çoğu EA oyunu sağlam bir 6 veya 7'dir. Geliştiriciler kötü olduğundan değil, şirket onları acele etmeye zorladığından. EA yöneticileri, video oyunları açısından bir '10 numaranın' neye benzediğini bilemezdi."

EA tek oyunculu oyun sevenleri eleştirdiği için yerden yere vuruluyor

Bu ağır eleştirilerin ardından EA geri adım atarak karşılaştıkları tepkileri hak ettiklerini belirtti. Son zamanlarda tek oyunculu oyunlardan git gide uzaklaşan şirket, "beğense de beğenmese de" bu yola dönüyor gibi. Çünkü son gelen haberler bu yönde. İlgili bağlantıyı sizler için aşağıya bırakıyorum.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 15:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2022 03:21
Obsidian alay etmemiş, iki türünde güzel olduğunu ve video oyunlarının güzelliğine vurgu yapmış direkt bir nevi ortamı yumuşatmaya çalışmış. Bir korku salması değil içimi lan yoksa EA bunları da mi alacak ?!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2022 13:39
Sanki online oyunları becerebiliyorlarda. Apex çöp bf 2042 çöp. Nereden tutsanız elinizde kalan bir firma
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2022 09:49
EA oyun dünyasının çöplüğüdür
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2022 08:53
Bunların hayali bu zaten varsın oyuncular full oyun içi para harcayabilecekleri içerikleri yönelsin tek kişilik kaliteli işler yerine.Ağızlarının paylarını almaları çok iyi olmuş yapımcılar değil oyuncular bu sektörü yönlendirir tıpış tıpışta tek oyunculu oyun yapacaklar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.07.2022 15:01
EA çalışanları 10 yaşında mıymışlar da böyle ergence mesajlar yazabilmişler?
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA tek oyunculu oyun sevenleri eleştirdiği için yerden yere vuruluyor
İlginizi Çekebilir