IO Interactive'in Yeni CTO'su: Ulaş Karademir

Basın Bülteni 17.05.2024 - 15:52
Hitman ve Freedom Fighters serileriyle tanınan IO Interactive, Ulaş Karademir'in CTO olarak atandığını duyurdu.

Hitman ve Freedom Fighters serileriyle tanınan bağımsız video oyunu geliştiricisi ve yayıncısı IO Interactive, bugün Ulaş Karademir'in IOI CEO'su Hakan Abrak'a bağlı olarak IOI'ye yeni Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) olarak katılacağını duyurdu. IOI'nin liderliğine yapılan bu stratejik atama, stüdyonun oyuncularına çığır açan deneyimler sunma konusundaki kararlılığını teyit ediyor. Ulaş, yeni görevinde IOI'nin teknik operasyonlarını, IOI'nin tescilli oyun motoru Glacier'in sürekli gelişimini denetleyecek ve stüdyonun mevcut projelerinde yapım ekibiyle yakın bir şekilde çalışacak. 

IO Interactive'in Yeni CTO'su: Ulaş Karademir

Ulaş Karademir, IO Interactive'in Yeni CTO'su Oldu

Ulas, 2007-2014 yılları arasında yedi yıldan fazla bir süre IO Interactive'de çalışmış olan tanıdık bir yüz. Mühendislik ve liderlik alanlarında 20 yılı aşkın deneyime sahip olan Ulas, Unity'de 7 yılı aşkın bir süre Çekirdek Mühendislik, Grafik, Operasyonlar ve Prodüksiyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve son olarak RealityOS'ta Genel Müdür ve CPO olarak görev yaptı.

"Stüdyodan ayrıldığım andan itibaren, geri dönüş yolunu bulacağımı derinden hissettim ve şimdi o an geldi. Hitman, Glacier, Project 007 ve Project Fantasy gibi inanılmaz oyunlara ve Hakan'ın bir araya getirdiği harika yönetim ekibine katkıda bulunmayı heyecanla bekliyorum. IOI her zaman yenilikçiliği, harika oynanışı ve sürükleyici dünyalarıyla tanınmıştır ve ben de standartlarımızı daha da yükseltmeye kararlıyım."

"Ulaş ekibimize muazzam bir katkı sağlayacak ve beraberinde paha biçilmez bir deneyim, bilgi ve liderlik getirecek. IOI'den ayrıldığından bu yana, çalıştığı farklı şirketlerde inanılmaz bir geçmişe sahip olan Ulaş'ı bir kez daha aramızda görmekten büyük heyecan duyuyoruz. IOI büyürken ve oyuncularımıza harika IP'ler sunmak isterken, Ulaş yenilikçi çabalarımızın ön saflarında yer alacak" dedi IO Interactive CEO'su Hakan Abrak.

Ulaş Karademir'in gelişi, geçtiğimiz Ocak ayında Veronique Lallier'in Baş Geliştirme Sorumlusu ve geçtiğimiz yıl Olivier Perbet'in Baş Pazarlama Sorumlusu olarak katıldığı IO Interactive'in liderlik kadrosundaki son atama oldu.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2024 04:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2024 18:20
ooooo süper artık her oyunu değil altyazılı dublajlı hemde bedavaya oynarız ..sevindirici haber.
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2024 17:58
Aynen kanka bedava olacak oyunlar :)) kafaya bak
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2024 03:18
Ancak Hitman oynarsın, o da çıkarırlarsa.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.05.2024 00:08
Karşim Türko altyazı olayını bize bi ateşle yav. 3-4k ya oyun alak bari türko altyazı olsun :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
babayaro
babayaro 17.05.2024 22:59
Ulaş abimize güveniyorum. Eski IO oyunlarındaki gibi karanlık ve kasvetli oyunlar bekliyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
IO Interactive'in Yeni CTO'su: Ulaş Karademir
İlginizi Çekebilir