İddialara göre Mafia 3'ün kötü olmasının sebebi 2K Games

Onur Güner 31.10.2016 - 21:00
İddiaların kaynağı şirketin eski çalışanı
Bildiğiniz gibi 7 Ekim 2016 tarihinde çıkışını gerçekleştiren Mafia serisinin yenisi Mafia 3 kendi hayranlarında maalesef beklenileni karşılayamamıştı. Oyun için ise eleştirmenler başarısız yorumu yapmıştı. Bu başarısızlığı herkes oyunun geliştirici firması Hangar 13'e yıksa da aslında bir de madalyonun diğer tarafı varmış. Zira internete atılan bir iddia ortalığı karıştırdı. Çünkü kendisinin bir 2K Games bünyesinde oyun gelişiminde çalışan birisi olarak tanıtan ve ismini vermeyen bir kişi, hem Mafia 3'ün hem de Evolve'nin bu kadar kötü olmasının asıl sorumlusu olarak 2K Games'in olduğunu söyledi. Çalışanın dediklerine göre şirket, oyunun geliştirilmesine hep burnunu sokarak oyunun istediği gibi yön almasını sağlamış. Şirketin yönetim kurulundan kaynaklı sorundan dolayı maalesef şirket hakkında başarısız kararlar alınmış. Mesela şirketin bünyesinde bulunan Irrational Games ve 2K Avustralya'nın kapanması gibi.

İddialara göre Mafia 3'ün kötü olmasının sebebi 2K Games
Söylenene göre şirketin bu birimlerini kapatmasının tek sebebi herhangi bir mantıklı açıklaması olmayan maddi kesintiler. Açıklamasına devam eden şirket çalışanı, ''İlk olarak 2K Avustralya hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Bonderlands: The Pre-Squel, 2K Avustralya'nın 40 kişilik kemik kadrosuyla 18 ay gibi bir sürede geliştirildi. Oyun toplamda 1,5 milyondan fazla sattı ki sonradan çıkan indirilebilir içerikler de çok fazla sattı. Her şey yolunda gözüküyordu ama 2K Games aldığı bir kararla 2K Avustralya'yı kapatarak böylesi bir başarı yakalayan 40 kişiyi ekibi gözden çıkarıyor. Size sorarım, mantık bunun neresinde? Ayrıca Hangar 13 stüdyosu ise Mafia 3'ün geliştirilmesi için yıllarını ve 2K Games'in on milyonlarca dolarını harcadı. Yani oyunun kendi maliyetini karşılaması için 9-10 milyon kopya satması gerekiyor ama gelen raporlara göre satılan kopya sayısı 1 milyonu geçemedi. 2K Games çok büyük zarar etmiş oldu.'' ifadelerine yer verdi.

İddialara göre Mafia 3'ün kötü olmasının sebebi 2K Games
Bu açıklama gerçekten şaşırtıcı. Ayrıca açıklamalarına devam eden şirket çalışanı son olarak, ''Mafia 3 ve Evolve oyunlarında şirketin bu kadar zarar etmesi aslında şaşırtmadı beni. 2K Games'in yöneticileri, kendi anlayışlarını oyunlara adapte etmekten hiç çekinmiyorlar. İlginç olanı ise hissedarları bundan dolayı yüzlerce milyon dolar zarar etseler bile yine de bunlara izin veriyorlar.'' sözlerini söyledi. Ancak tekrardan hatırlatalım, bunlar sadece ismi belli olmayan birisinden gelen iddialar. Yani herhangi bir resmiyeti yok.

İddialara göre Mafia 3'ün kötü olmasının sebebi 2K Games
Ancak 3D Realms stüdyosunun kurucusu George Broussard ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 2K Games'in çok kötü bir şey olduğunu ve bir gün onun da şirketin geliştiricilere nasıl davrandığını açıklayacağını söyledi. Bu Twitin ardından ise bütün bu iddiaların doğru olması kuvvetle muhtemel. Bakalım başka nasıl açıklamalar gelecek bekleyip göreceğiz.
Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 12:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2017 13:48
Ön yargılarım yüzünden aylardır kütüphanemde bulunan mafia 3 ü oynamadım. Sonra dedim baymışım parayı almışım oynayayım. Oyun kötü değil mafia da değil ama bahsedildiği kadar vasat bir oyun değil. Senaryo güzel şehir mükemmel müzikleri zaten battlefield vietnamdan bildiğimiz şarkılar falan. İyi oyun
ademyzg
ademyzg 6.12.2022 18:34
Oyunu kötü olarak yorumlayan arkadaşım kusura bakma ama bu oyunu watch dogs 'a tercih edebilirim. Hikaye anlatımı konusunda çoğu aaa oyundan iyi bir iş yaptı ancak teknik ve görev tasarımı olarak driver 3 ile aynı seviyede. Ama her ne olursa olsun bu kadar dövülmemeli bu oyun. Daha kötü olup metacritic incelemeleri yüksek olan bir sürü aaa oyun var...
MK Okuru
MK Okuru 3.09.2020 11:21
Dostum oyunun hiç bir yeri iyi değil. İlk olarak oyunu her yerinde bug dolu, fizik motoru çöp araca dokunuyorsun ölüyorsun. Mafia I ya da II ile bir bağlantısı bulunmuyor. Bir çok kişi Mafia I de Joenin ölümünün sonunu merak etti ama Mafia 3 sonu mahvetti. Kaçmış, ölmüş diyorlar fakat sonda Joe var?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.08.2019 20:59
Sakin almayin bu oyunu. Xbox One S icin aldim az once oynarken gorevler listesinde girdigimde xbox kontrolden A tusuna bastigimda gorevi secmiyor. 12 gorevden sadece bir tane veriyor. Arabalar havada ucuyor, adamlar topragin icinden cikiyor. Olmeyen adamlar mi dersin ne istersen var oyunda.
Kalan Karakter: 300 Gönder
bisko100
bisko100 4.11.2016 04:06
Ne bekliyordunuz arkadaşlar tamam oynayışı bir sürü oyundan alınmış mesela seri Ateş Hitman de de var yani :) yani bekliyordunuz oyunun 12 dakikalık ıgn fırst gameplay videosuyla alakası bile Yok optimize sorunlu yapay zeka almış başını gidiyo fizik dahada beter ağaca bir çarpıyorsun sanki düz duvara çarpmış gibi paaat küttt yani yaptıkları resmen saygısızlık dır 2k Avusturalya kalesi yıkılmasaydı kalemi kırılmasaydı şuan bir efsaneyi konuşuyor olacaktık aha buruya yazıyorum binlerce kere downgrade yemiş bir oyuna para verip kazıklandığımıza inanamıyorum oyun taş gibi olucak diye kendimi avutmuşum resmen grafik düşkünü bir insanım yıl 2016 biticek nerdeyse 2017 ye gircez daha yeter şöyle rezalet grafikler fps adam gibi bile durmuyor resmen dans ediyor harbiden ayıp yani verdiğimiz paralara yazık saten bu oyun hangar 13 ün yapacağı bir oyun deyil ağır gelir para veripde almayın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2016 01:10
denuvodan alsınlar sigorta parasını,
anlaşılan o ki korasınında az satmasında bayaa bi emeği var,
ben olsam dava açarım denuvoya, kesin satarken kırılmayan oyunları örnek göstermişlerdir, eee noldu ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2016 15:10
aynı ayarlarda bf1 50 fps verirken bu oyunda 20 fps anca alıyorum ve senaryo çok kötü habire video ile kesiyor oynamanızı
Kalan Karakter: 300 Gönder
İddialara göre Mafia 3'ün kötü olmasının sebebi 2K Games
İlginizi Çekebilir