Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun Haber

Mojang sessizliğini bozdu, Minecraft yasağı hakkında konuştu!

"Minecraft oynamak için bir şeyler öldürmek zorunda değilsiniz."

Mojang sessizliğini bozdu, Minecraft yasağı hakkında konuştu!
7 yaş ve üzeri olacak, Bakanlık incelemeye aldı… Derken, şimdi o son noktadayız. Bakanlık Minecraft’ın yasaklanması için harekete geçti. Olay, hem Türk basınında hem de dünya basınında geniş yer bulurken, Mojang sessizliğini bozdu ve uzun süredir gündemde olan yasakla ilgili olarak, ilk kez konuştu.

GamesBeat’in sorularını yanıtlayan Mojang, oyunun şiddet unsurları hakkında şunları söyledi:
“Minecraft, oyuncuların birçok farklı yolla, yeni şeylerle deneyerek keyif alabilecekleri bir oyun. Oyundaki mobları (zombiler,creeper’lar…) öldürmek oyunun normal bir parçası, ama oynamak için illa gerekli olan bir şey değil.

“İnsanlar, arkadaşlarıyla beraber hiçbir kısıtlama ve sınır olmadan Minecraft dünyasını ve Minecraft dünyasına ait elementleri olabildiğince özgür bir şekilde keşfedebilirler. Biz oyuncuları beraber oynamaya teşvik ediyoruz ve oyun içinde yapılar inşa etmelerini sağlayarak, onların yaratıcılıklarını olabildiğince özgür bir şekilde sergilemesini bekliyoruz.”

Mojang sessizliğini bozdu, Minecraft yasağı hakkında konuştu!

“Evet, Minecraft dünyası tehlikeli bir yer olabilir; korkutucu tabiatı gereği, geceleri haritayı yaratıklar basıyor ve kendinizi korumaya çalışıyorsunuz. Eğer bunu sakıncalı buluyorsanız yapmanız gereken şeyler; oyunu Creative Mod’da (Yaratıcı Mod) açmak veya oyuna başlarken ayarlardan Peaceful’u (Barışçıl) seçmek. Bu iki seçenekle de canavarlar oyun dünyasının dışında kalıyorlar.”

Sonuç ne olur bilmiyoruz. Bakanlık, Minecraft’ı yasaklamak için harekete geçti. Eğer Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın talebi yerine getirilirse Türkiye’den Minecraft.net sitesine erişim de engellenmiş olacak. Ayrıca oyunun yasak olarak satın alınması da durdurulacak.
Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

mojank oyunun kapanacak yani minecerft kapnacak

0 puan
MO
MK Okuru

sus

0 puan
MO
MK Okuru

sizin yüzünüzden bilgisayarıma vurus girdi yani entitiy 303

0 puan
MO
MK Okuru

indirmeyeydin kardesim adamın sucu yok antiviurusun yoksa senin sucun ayrica entiti adamın oladıgı icin onu suclayamassın

0 puan
MO
MK Okuru

<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>13.03.2015 03:52:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br><center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>12.03.2015 14:12:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br><center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>11.03.2015 22:12:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br><center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>11.03.2015 18:02:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br>Müslümanlık dışında her din yasaklanmalı. Başımıza ne geliyorsa dinsiz allahsızların yüzünden geliyor. Yayınlayın bu yorumumu.</font></td></tr></table><br></center> Hayır. Sizler dinlerin fanteziden ibaret uydurma öğretiler olduğunu kabullenemediğiniz için dünya böyle rezil bir yer. Kendi yalanınıza herkesi ortak etmek istediğiniz için bizler ızdırap çekiyoruz.</font></td></tr></table><br></center> Daha beter ol pis ateist...</font></td></tr></table><br></center> İşine gelince hak dini ama dimi, zorlama yok. Zorlama yok ama insanın üstünde baskı kurun ki "gerçek" dinin İslam olduğunu anlayabilsin. İnsanı gece gece güldürüyorsunuz.</font></td></tr></table><br></center> Ahzab suresi 50. ayeti iyi okuyun sonra neyin yasaklanması gerektiğini tekrar düşünün :) İstediğiniz kadar debelenin,uğraşın herşey yıllardır ayan beyan ortada.Artık insanlar gözünü açtılar.Yeni nesil gümbür gümbür geliyor.Masallardan oluşan öğretilerden aydınlık geleceğe yürüyeceğiz

0 puan
MO
MK Okuru

<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>12.03.2015 14:12:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br><center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>11.03.2015 22:12:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br><center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>11.03.2015 18:02:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br>Müslümanlık dışında her din yasaklanmalı. Başımıza ne geliyorsa dinsiz allahsızların yüzünden geliyor. Yayınlayın bu yorumumu.</font></td></tr></table><br></center> Hayır. Sizler dinlerin fanteziden ibaret uydurma öğretiler olduğunu kabullenemediğiniz için dünya böyle rezil bir yer. Kendi yalanınıza herkesi ortak etmek istediğiniz için bizler ızdırap çekiyoruz.</font></td></tr></table><br></center> Daha beter ol pis ateist...</font></td></tr></table><br></center> İşine gelince hak dini ama dimi, zorlama yok. Zorlama yok ama insanın üstünde baskı kurun ki "gerçek" dinin İslam olduğunu anlayabilsin. İnsanı gece gece güldürüyorsunuz.

1 puan