The Last of Us Part II olumsuz eleştiri yağmuruna tutuldu

Alparslan Gürlek 20.06.2020 - 13:50
Naughty Dog tarafından PlayStation 4 Özel olarak çıkan The Last of Us Part II olumsuz eleştiri yağmuruna tutuldu. Metacritic kullanıcı puanı yerlerde seyrediyor.

The Last of Us Part II çıkışıyla birlikte Metacritic üzerinde oyuncular tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Oyunun hayal kırıklığı olduğundan bahseden insanların sayısı git gide artmakta. Bunlar arasında oyunu oynamamış kötü niyetli kullanıcılar da mevcut.

The Last of Us Part II Metacritic üzerinde olumsuz eleştiri yağmuruna tutuldu

Naughty Dog tarafından geliştirilen, dün aramıza katılan yeni PlayStation 4 Özel Oyunu The Last of Us Part II için oyuncular tarafından olumsuz eleştiriler adeta yağıyor. Metacritic üzerinden 24.000'e yakın oyuncunun yaptığı incelemelerin ve bu incelemelerde verdikleri puanların ortalaması 3.4/10 etrafında seyrediyor. Oyuncuların geneli oyunu ilk oyunla kıyaslayarak memnun olmadıklarını ve hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.

The Last of Us Part II olumsuz eleştiri yağmuruna tutuldu

Kullanıcılar tarafından Metacritic üzerinde acımasız eleştiriler alan isimlerin başında Neil Druckmann ve Anita Sarkeesian bulunuyor. Bazı forumlarda Anita Sarkeesian tarafından The Last of Us Part II'nin rezil edildiği söylenmekte. İnsanlar çok sevdikleri bir serinin ikinci oyununda hayal kırıklığına uğradıkları için fazlasıyla kızgın,  eleştirilerin de dozu kaçmış durumda. Metacritic'te gezip eleştirileri okurken kendimi kötü hissettiğim anlar oldu.

Oyuncuların büyük bir kısmı hikâyenin ve karakterlerin yetersizliğinden dolayı oyundan beklediklerini alamadığını belirtmiş. Oyunu hiç oynamadan 0 ya da 10 puan veren insanların yanında akla uygun eleştirilerle 4-5 puan verenler de var. Hatta bir tanesi çok ilginç, kullanıcı oyunu inceledikten sonra elindeki The Last of Us Part II kopyasını birine vermek istediğini, diğer türlü yakacağını belirtmiş. Bazı insanlar ise "7 yıl bunu mu bekledik?" diyerek kızgınlıklarını dile getirmiş.

The Last of Us Part II olumsuz eleştiri yağmuruna tutuldu

Bütün fikirlerini belirtip oyunu sevmediğini söyleyen insanların yanı sıra oyunu daha oynamayıp 0 ya da 10 puanı basan bir kitle de var. Sadece oyunun Metacritic ortalamasını değiştirmek için yaptıkları bu hareket hiç hoş değil. Suların şuan bulanık olmasından ötürü Metacritic puanının gerçeği yansıtması için biraz daha beklememiz gerekecek diye düşünüyorum. Zira her ne kadar oyuncular iyi ya da kötü geri bildirimlerini yaparak oyun hakkında puanlama yapsalar da, hiç oynamadan 0 ya da 10 veren kitlenin sayısı da küçümsenecek gibi değil. Önümüzdeki yılın başlarında ortam daha sakinler, gerçekçi kullanıcı puanları görmeye başlarız diye düşünüyorum.

Yorumlar 157
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 14:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
System32
System32 22.06.2020 09:31
oyunu ön sipariş ile temin ettim henüz başlarındayım ve öyle bir sahne oldu ki gözlerim doldu bir oyun bana bu hissiyatı yaşatıyorsa bence başarılıdır. Tabi diğer teknik yönlerini ele almıyorum bile. Hemen beni de taşamayın zevkler ve renkler tamamen göreceli bir durum. Henüz başlarındayım hikayenin ama bu oyunu yerden yere bu denli vurulmasını anlayamıyorum. Naughty Dog beklentileri yükseltecek çok aşırı bir şey yapmadı -tabi bir yandan oyun ilk oyunun devamı olunca beklenti ister istemez büyük oluyor. Ancak beklentimi baltalayacak bir durum şuanlık olmadı. Bir arkadaşın yorumunu gördüm katılmamak elde değil "-sonra HL3 neden çıkmıyor." demiş açıkçası herşeyde kusur arar olduk.
System32
System32 3.07.2020 17:53
oyun hakkında yorumumu güncelliyorum spoiler içerir..

oyunun kapağına Ellie değil Abby koymaları gerekiyordu bence. Bu ne anlamsız bir oyun olmuş..İlk kez bu kadar çok sıkıldım bu oyunu oynarken ki ilk oyunu defalarca açıp açıp bitirmişliğim var düşünün ki ben hırsımdan Abby ile oynarken bile bile onun ölümüne sebep oluyordum Joel'a yaptığından sonra...Saçma ve yapay bi şekilde herkes ölüyor oyunda ve ölenler de basit karakter olmadıkları halde çok basit bir karaktermiş gibi hiç üzerlerinde durulmadan işleyiş sağlanmış...Banane Lev'den banane Manny'den oyunu başlangıcında Joel'un katliamıyla başlıyorsunuz demek ki başlık bu ve bu konu üzerinde ilerlememiz gerekiyor kaldı ki Joel bu oyunu sevmemizin en büyük sebeplerinden bitanesi. Bu kadar kişi gerçekten boş konuşmuyormuş. Oyunun içine etmişler nacizane görüşüm.
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2020 23:56
Bu oyunu bitirdiğine lanet edeceksin.
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2020 19:56
oyun zaten oraya kadar güzel sonrası sıçıyor
System32
System32 24.06.2020 11:16
@pnshr38 oyunun başında yaşadığım şok öyle etkiliydi ki hırsımdan shooter olmayan bir oyunda bile mühimmat gözetmeksizin gizliliği boşvererek çatara patara oynadım şahsen bende intikam duygusunu oluşturdu ama şuan devam ediyorum oyun bittiğinde bu başlıkta düşüncelerimi paylaşacağım ama yine diyorum umarım oyunun sonu bir çok arkadaşın aksine beni üzmez. Hem oyuna ödediğim paraya hem de bunca beklentimin boşa çıkmasına çok üzülürüm -ki gece geç saatlere kadar oynayıp da harcadığım vakit de cabası...
pnshr38
pnshr38 24.06.2020 02:28
Senin oynadığın yerden sonra hiç SPOILER YOK gönül rahatlığıyla oku.
Kardeş senin olduğun yerde bende aynı fikirdeydim. Hiç spoiler yememiş biri olarak Joel'a onlar yapılırken elim ayağım hem şoktan hem de sinirden titreyerek izledim. Oyunun ilk yarısı muhteşem ve şöyle düşünüyosun "Ulan ilk oyunun başında Sarah'la yaşadığımız şoku yine yapmış adamlar helal olsun" yalnız sonra .. işte sonra ... Gözünü seveyim oyunu bitirdiğinde gel buraya yaz ne düşündüğünü. Unutma. Çünkü senin olduğun yerde ben de aynı fikirdeydim. Eğer hala aynı fikirde olursan tartışmak isterim.
MK Okuru
MK Okuru 23.06.2020 17:10
Bu oyunu bitirdiğine bin pişman olacaksın. Aldığına da...
System32
System32 22.06.2020 12:30
Umarım seninle aynı fikirde olmam özellikle sonunu görünce ön siparişle satın aldım bu oyunu :)
MK Okuru
MK Okuru 22.06.2020 10:32
İşte daha başlarındasın. Hele biraz ilerle bak nasıl küfrediceksin :)) Özellikle sonunu görünce :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Joel Miller
Joel Miller 30.06.2020 18:10
ND oyunu ergen netflix dizisine çevirmiş brezilya dizilerinden farkı yok kim kiminle beraber belli değil ahlaksızlik diz boyu ilk oyunu grafiği için sevmedik hikayesi icin sevdik bırakın bu ışleri berbat bir senaryo flashbackler kurtarmış biraz.Abby denilen npc karakteri bize ana karakter gibi yutturmaya kalkmislar birde empati kuracakmışız onunla tabi leve gaz maskesi buldu ya onu sevin vay be.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2020 02:27
oyunun savunanlar fazla bos yapmasin bok gibi final yapmislar abby pesinden o kadar kosduk ne icin en sonda git hayatini yasa demek icin mi 3 puani bile hak etmiyo oyun grafiksel olarak cok iyi ama hikaye olarak bok gibi yapmislar bir daha yapmasinlar
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2020 18:43
Oldurseydik cocuga ne olcakti
ve kadin iki kere bizi affetmisti. Eger zaten oyunu gercekten oynadiysan bastan sona kadar ve yinede o sahnede abby olsun diyorsan ne empatin ne de duygun yok senin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2020 15:11
oyundan anlamayan beyinszler ve pc aaaslak sürüsü oyunu gömmeye çalışıyorlar ama beceremeyip sıvıyorlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.06.2020 17:35
Adam kendini oyuna koyup Joel'in ölüsünü tükürüyor bu kadar hastalıklı bir yaratık nasıl meydana gelir anlamış değilim. Bir de kendi kartını koymuş oyuna dahiymiş, Yazık gerçekten yazık.
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2020 09:15
sonrada tommy beynini dağıtıyor tek mermiyle evet gerçekten çok hastalıklı asdoıhgdsa :D
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2020 17:45
İsrail-amerikalı bir birey olunca, joel karakteri neyi temsil ediyorsa güya aklınca intikam alıyor insanlara da bunu oynattırıyor.Naughty dog oyunları oynarken yahudi propagandalarının içinde olduğunuz gerçeğini unutmayın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Last of Us Part II olumsuz eleştiri yağmuruna tutuldu
İlginizi Çekebilir