Türkiye'de konsol fiyatlarına vergi indirimi gelebilir

Alparslan Gürlek 6.04.2021 - 14:25
Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) çok büyük bir adım atarak konsol vergilerinin oyun üretimine etkilerini ve çözümlerini Ticaret Bakanlığına iletti.

Anadolu Ajansı'nın bir haberine göre Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) oyun konsollarına yönelik ek vergi düzenlemelerinin oyun üretimine etkilerini ve bu konudaki çözüm önerilerini Ticaret Bakanlığı ile paylaştı. İlerleyen dönemde bu hususta yeni gelişmeler görebiliriz.

TOGED'den konsol vergileri için büyük adım

Son dönemde oyun konsollarına ilişkin ek vergilerin sektörün önemli gündem maddelerinden biri haline geldiğini vurgulayan TOGED Başkanı Ali Erkin, bu konudaki görüş ve önerilerini Ticaret Bakanlığına sunduklarını bildirdi. Erkin, dernek üyesi oyun ve uygulama geliştiricilerinin küresel pazara açılarak Türkiye ekonomisine katkı sağladıklarını işaret etti. Sektörün 2016'da 500 milyon dolar, 2017'de 700 milyon dolar, 2018'de 1 milyar 50 milyon dolar ve 2019'da 1 milyar 500 milyon dolar ihracat yaptığı bilgisini verdi.

Yabancı yatırımlar da git gide artıyor

Oyun geliştirici şirketlerin, yüksek hizmet ihracatıyla birlikte ülkenin en çok küresel yatırım alan sektörlerinden biri haline geldiğini bildiren Erkin "Sadece 2020 yılında oyun geliştirici şirketlerimiz 2 milyar dolardan fazla yatırım alarak, dünya ekonomisinin zorlandığı bu dönemde ülkemize büyük katkılar sağlamıştır. Bu başarıların arkasında tüm devlet kurum ve kuruluşlarının sağladığı katkı ve sektöre verilen desteklerin çok önemli faydası olduğu da aşikardır" dedi.

Türkiye'de konsol fiyatlarına vergi indirimi gelebilir

Aynı zamanda video oyun konsollarının fiyatlarına yük bindiren vergileri de vurgulayan Erkin konuyla ilgili şunları söyledi:

"Son vergi düzenlemeleri tüketicilerin oyun konsollarına erişimini zorlaştırırken, bir yandan da ülkemizde oyun konsolları için oyun geliştiren şirketlerimizin son kullanıcıya ulaştırmasını güçleştirmektedir. Ülkemiz oyun sektörünün gelişiminin daha ivmelenmesi hem oyun konsolları için üretimin teşvik edilmesi hem de tüketicilerin dilediği oyuna kolay erişimiyle mümkün olacaktır. Bugün sektördeki tüm geliştiricilerimizin genç yaşta oyunları oynayarak ve bu kültürün bir parçası olarak yola çıktığını düşünürsek, bugünün oyun tüketicileri geleceğin potansiyel oyun ekosistemi çalışanlarıdır. Bu doğrultuda oyun konsollarına getirilen ek vergilerin sıfırlanması ve özel tüketim vergisinin de kaldırılmasının oyun sektörünün gelişimine ve ülkemiz hizmet ihracatına çok önemli katkı sunacağına inanmaktayız."

TOGED Başkanı Ali Erkin'e göre "bu sayede geleceğin oyun geliştiricileri oyun sever ve oynayan nesillerden çıkacaktır."

Yakın gelecekte bu konu ile ilgili mutluluk verici geliştiricilerle karşılaşabiliriz. Gelişmeleri en hızlı şekilde öğrenmek için bizi takip etmeye devam edin.

Yorumlar 38
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 06:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.04.2021 12:34
rüyanda mı gördün kanka ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.04.2021 14:56
Vergisiz olması biraz hayalcilik olur da devlet kazancından bir şey kaybetmeden sürümden vergi karı yapabileceği kadar indirim yaparsa oyuncu arkadaşlar için iyi bir gelişme olabilir.
Ayrıca KFC'nin oyun konsolu yapabildiği bir dönemdeyiz; Vestel şirketi nerede büyük şaşkınlık içerisindeyim.
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2021 17:06
ahahhaa bim yapar belki...
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2021 12:36
TRT bin sahibi bir oyun konsolu ve yanında blr de ona özel bir oyun geliştirdiklerini duyurmuştu
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2021 10:45
Gardaşım güldürdün beni vallahi Allahım Rabbim hızır aleyisselam da seni güldürsün:)) valaha doğru diyon da sizde kim yapacak ki orda konsol. Bizde gene loewe felan var en iyilerden belki. Sizin beko mu arçelik mi yapacak pleystation:)) Toga benzemesin sonra araba da heyal oldu biliyon.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2021 21:47
Rusyada 59000 birim 500 değil diyen kardeşim. İnsanlar birim mantığını sizin gibi makarna kafalar ‘ama biz dolarla maaş almıyoz’ dediğiniz için söylüyor. Ona bakarsan Japonyada da yaklaşık 50000 yen, ee şimdi Japonlardan daha az birime alıyoruz mu diyeceksin. Bir konuda da biat etmeyin ya.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2021 15:52
Arkadaşlar türk milleti olarak bir beceremedik tepki verip misilleme yapmayı almayın oynamayın batsın bu sektör siz aldıkça ne devlet vergi düşer nede o toptan alan karaborsacıların fahiş fiyatı düşer.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2021 15:05
Kesin fiyatlar artacak :) Burası Türkiye, bizim iyiliğimize, bize yarayacak tek şey olmaz burada..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türkiye'de konsol fiyatlarına vergi indirimi gelebilir
İlginizi Çekebilir