The Witcher 3, çıkışının üzerinden yıllar geçmesine rağmen hâlâ yeni detaylarıyla gündeme gelmeyi başarıyor. Oyuncuların binlerce saat harcadığı bu devasa evrende, tek bir karar bile yepyeni sahnelere kapı aralayabiliyor. Bazı oyuncular için bu keşifler, yeni bir maceraya başlama sebebi bile olabiliyor.
Witcher 3 Oyuncularını Hala Şaşırtmayı Başarıyor
Novigrad yakınlarında yaşanan bir sahne, Witcher 3'ün ne kadar detaylı yazıldığını bir kez daha ortaya koydu. Oyuncuların genelde kayıtsız kaldığı bir olay, farklı bir tercihle yepyeni bir ara sahneye dönüştü. Normalde kazığa bağlanmış bir büyücüyle karşılaşılan bu sahnede, bir oyuncu kalabalığa müdahale ederek büyücüyü kurtarmayı seçti. Sonuç olarak büyücü, daha önceki davranışları için Geralt’tan özür dileyerek özgürlüğüne kavuştu.
Bu sahneye dair yapılan paylaşımlar, Witcher 3 topluluğunda büyük yankı uyandırdı. Bazı oyuncular, aynı olayı defalarca yaşamalarına rağmen böyle bir seçeneğin varlığından habersizdi. Bu keşif, oyunun detaylara verdiği önemi ve yeniden oynanabilirlik potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.
The Witcher 3’te buna benzer pek çok an bulunuyor. Küçük bir kasabada cadı söylentileri duyduğunuzda vereceğiniz karar, o bölgenin kaderini değiştirebiliyor. Cadıyı kurtarırsanız köy yok olabiliyor; cadıyı ortadan kaldırırsanız köy sakin kalabiliyor. Her bir tercih, dünyayı ve karakterleri farklı şekillerde etkiliyor.
Bu tür derinlikli yapı, The Witcher 4 için de büyük umut vadediyor. CD Projekt RED’in yeni oyunu hakkında gelen bilgiler, bir önceki yapımın izinden gideceğini ve belki de daha fazlasını sunacağını gösteriyor. Eğer Witcher 3 hâlâ keşfedilecek şeyler barındırıyorsa, sıradaki oyun çok daha fazlasını vaat ediyor olabilir.

Yorumlar (6)
Bu bilinen bir şeydi
Yeni oyunu soulslike yapsınlar, bu videodaki gibi karakterin boşa kılıç salladığı dinamikleri eklemeyi unutmasınlar. Souls sevenlere ek zorluk olur, bu tür yöntemlerle oynanış sürelerinin uzatılmaya çalışıldığını kavrayana kadar oyun biter zaten.
Abi ne gizemi bu adam trisin çuvalını getiremeyip biz evine vardığımızda cadı avcıları basıyodu evi biz kaçtıktan sonrada adamı alıyolar bize yardım ettiği için oynadığınız oyunu öylesine oynuyosunuz sanırım
La bu adamlar kurtarılabilir miydi? Yeniden oynamaya başladığımda aklımda bulunsun, sanırım triss'le olan hikaye başlamadan bir bölüm önceki yerdeydi bu durum.
Baktım orası değilmiş. Benim dediğim yer bayaa cadılık suçlamasıyla iki kişinin yakıldığı acayib bir sahneydi. Oraya müdahale edebiliyo olsaydı acayip olurdu.
Oyunu dört kere bitirdim ilk oynayışımda görmüştüm bunu da çok da gizemli bişey fln değil yani kimse adamı kurtarma seçeneği seçmemiş mi