Yeni Assassin's Creed Haçlı Seferi döneminde geçebilir

Ersin Kılıç 6.04.2021 - 10:40
Daha önce Valhalla konusunda önemli tahminlerde bulunan kaynaklara göre yeni Yeni Assassin's Creed Haçlı Seferi döneminde geçebilir

Yeni Assassin's Creed Haçlı Seferi döneminde geçebileceğine dair yeni dedikodular ortaya çıkmaya başladı. Hatırlarsanız serinin ilk oyunu Assassin's Creed benzer bir dönemde geçiyor ve oyunun sonlarına doğru Haçlı Seferleri'ne ait bazı anlara da şahit oluyorduk. Hatta 1191 yılında geçen oyunun tam olarak 3.Haçlı Seferi'nin sonlarına denk geldiğini söyleyebiliriz. Çünkü Selahattin Eyyubi'nin Kudüs'ü bu akınlardan koruduğu 3.Haçlı Seferi'nin 1187 ve 1192 tarihleri arasında yapıldığını biliyoruz. İlk oyunda da Altair olarak bu seferin bir ayağını görmüş fakat hikaye olarak içerisinde yer almamıştık.

Yeni Assassin's Creed Haçlı Seferi dönemine götürebilir

Ortaya çıkan bu dedikoduların kaynağı ise Fransız Youtuber J0nathan oluyor. Kendisini bu haber ve dedikodu konusunda önemli yapan en büyük etken ise daha önce Assassin's Creed Valhalla hakkında yapmış olduğu içeriklerden kaynaklanıyor. Oyun duyurulmadan önce J0nathan ilk olarak oyun hakkındaki bilgileri benzer bir şekilde paylaşmış ve Valhalla'nın hakkında doğru çıkan birçok bilgi sunmuştu. Benzer bir içeriğe bu sefer de yeni Assassin's Creed oyunu için yer verdi.

Çıkan bu dedikoduya göre Yeni Assassin's Creed, 3.Haçlı Seferi döneminde geçecek. Hikaye ve tarih olarak ilk Assassin's Creed oyunundan hemen sonrasına gideceğimiz belirtilmiş. Tam olarak ilk oyunun geçtiği tarihte yani 1191'de başlayacak olan yeni oyunun 1199 tarihine kadar yaşanan olayları bizlere sunacağı ve Richard the Lionheart (1.Richard) dönemini ele alacağı belirtiliyor. 

Yeni Assassin's Creed Haçlı Seferi döneminde geçebilir

Yeni Assassin's Creed'te Altair olacak mı?

Oyunun birden fazla bölgede geçeceği ve bu bölgeler arasında Acre (İsrail), Korfu (Yunanistan), Dubrovnik (Hırvatistan), Viyana (Avusturya), Köln (Almanya) ve Paris (Fransa) şehirlerinin olabileceği de gelen bilgiler arasında. Muhtemelen sayılan bu bölgeleri kısa kısa ziyaret edeceğimizi düşünüyoruz. Bu bölgeler dışında oyuncuların Edmund isimli bir karakteri yönetebileceği söyleniyor. Tarihleri göz önüne alırsak oyunda Altair'i görme şansımızın yüksek olduğunu da söyleyebiliriz. 

Son olarak oyunun çıkış tarihi olarak 2022 yılı işaret edilmiş. Covid-19 etkisi ve yeni nesil odaklanılarak yapılan ilk Assassin's Creed olması sebebiyle Ubisoft'un bu sene içerisinde bir oyuna yer vermeyeceği de belirtilmiş. Tabi tüm bu bilgilerin başta da belirttiğimiz gibi bir tahmin olduğunu yineleyelim.

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 18:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.04.2021 12:00
Gayet mantıklı, ellerinde zaten ac valhalla oyununda bulunan orta çağ temalı assetler var, bina, kıyafet ıvır zıvır, Üstünü biraz makyajlayıp yeni oyun diye seneye çıkarırlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
babayaro
babayaro 9.04.2021 02:17
zaten seriye en yakışan dönem buydu. hadi güzel bağladıkları için italya rönesans falanda ara düşünce olarak kabul edilebilir ama yok amerikaymış, vikinglermiş rusya çin mısır ohoo dünya turu yaptırdılar yazık oldu seriye. ac 1 belki başarılı bir oyun değildi ama ac nin ruhunu kökten hissettiriyordu. Altair den ve 1200'lü yıllardan çok çabuk vazgeçildi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2021 23:57
Orta çağ orta avrupasında geçen hiç oyun yok, assassin bize medieval ı yaşatsa artık keşke. Almanya da güzel hikayeler ve şehirler çıkabilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2021 17:14
Tekrardan öze dönerlerse çok iyi olur ve bunu da üçleme halinde seriye dökerlerse tadından yenmez, ilk oyunun o kasvetli atmosferi, Tapınakçılar'ı ve Selçuklu Türklerini işlemeleri çok güzel olmuştu, Türkçe seslendirmeler de ilk oyuna göre oldukça tatmin ediciydi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2021 08:51
bir asya bölgesine gelemediler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Assassin's Creed Haçlı Seferi döneminde geçebilir
İlginizi Çekebilir