A Story About My Uncle

Özgür Yıldız 22.05.2014 - 16:51
Bu FPS'de şiddet yok.
İsveçli insanları nedense oldum olası sevmişimdir. Ergenlik dönemlerimde MSN üzerinden konuştuğum herkes nedense İsveçli’ydi. World of Warcraft oynarken de aynı guild’de birçok İsveçli insanla tanışmıştım. Hatta bir dönem yüksek lisans yapmak için İsveç’e gitmeyi bile düşünmüştüm. Bendeki bu üstü kapalı İsveç sevdası galiba hala devam ediyor ki İsveç’te yapılan oyunlar ilgimi daha çok çekiyor. Bunun son örneği de Coffee Stain Studios’un Goat Simulator’ıydı. Şimdi de Coffee Stain’in büyük ihtimalle yardımcı olduğu ve 9 İsveçli öğrencinin kurduğu Gone North Games’in geliştidiği A Story About My Uncle’la karşıma çıktılar.

A Story About My Uncle
Küçük bir oyun stüdyosu olan Gone North’un ilk yapımı olma özelliğine sahip olan A Story About My Uncle’ı deneme şansı bulduk.

Unreal motoruyla hazırlanan oyun, birincil şahıs bakış açısından oynanan bir platform/macera oyunu. A Story About My Uncle’da kayıp amcasını/dayısını (uncle her iki anlama da geliyor) arayan bir çocuğun hikâyesini oynuyoruz. Arkadaşımız amcasının (şimdilik amca kabul edelim) evindeki ilginç bir giysiyi keşfediyor ve bu giysiyle birlikte gerçek olabileceğini düşünmediği bir dünyaya gidiyor.

Bu dünya havada süzülen kayalardan, bu kayalar üzerinde kurulmuş yerleşim alanlarına farklı ve gerçeküstü alanlardan oluşuyor. En azından oynadığımız ön inceleme versiyonunda görebildiklerimiz bu kadardı. Bu dünyada ilerlerken farklı karakterlerle karşılaşıp, amcamızla ilgili bilgiler edinmeye devam ediyoruz.

A Story About My Uncle
İlerleme. Bu kavram A Story About My Uncle’ın aslında ana iskeletini oluşturuyor. Oyunda giydiğimiz kıyafet bizim belli bir menzile kadar kanca benzeri bir ışın atıp kendimizi çekmemizi sağlıyor. Bir süre sonra da aldığınız roket ayakkabıları da sizi havada bir süre daha ileri itmeye yarıyor.

Buraya kadar basit bir mantığa sahip olduğunu düşünebilirsiniz oyunun. Ancak bu atlama zıplamalar olabildiğince kafa karıştırıcı olabiliyor. Az biraz momentum ve fizik bilginiz varsa, atlayışlarınızı daha mantıklı şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Arada amcasını arayan karakterimizin çevreyle ilgili yorumlarını da dinliyoruz.

A Story About My Uncle
Oynadığım kadayıla A Story About My Uncle, oldukça gelecek vadeden bir yapım. 28 Mayıs’ta Steam üzerinden piyasaya çıkacak olan yapım, sıfır şiddet içeren bir oyun olmuş. Bu açıdan hitap ettiği yaş aralığı konusunda da cömert.

Ana oynanışıyla eğlenceli. Ancak içerik anlamında ne kadar zengin olduğunu oyun piyasaya çıktığında göreceğiz. Bakalım A Story About My Uncle, Gone North Games’in potansiyelini ne kadar ortaya koyacak. Hep birlikte bekleyip göreceğiz.
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 14:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
A Story About My Uncle
İlginizi Çekebilir